Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
А ова е позитивно и за нас што сакаме државјанство?
Колку што можам да разберам ,Претседателот Плевнелиев имал ставено некакво вето и сега му е оспорено со гласањето во паралментот.Најверојатно се работи на тоа да се подобри изборниот закон и правото на глас на бугарите во чуџбина!?
@Walkman ?

Член од
26 септември 2015
Мислења
36
Поени од реакции
47
Decki, od vashe iskustvo kolku cekavte da vi se smeni statusot od По преписката Ви предстој да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство do toa deka Молбата Ви е уважена... Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ. Fala
Jas cekav skoro 4meseci[DOUBLEPOST=1463575448][/DOUBLEPOST]Decki da ve prasam imam podneseno vo amasada vo Mk.dali moze da se podigne ukazot od sofija ili mora da se ceka vo ambasada da stigne ? Pozz

Последно уредено:
Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Можи бе,зошто да не!?Преку амбасада сигурно и подолго ке чекаш.

Член од
17 мај 2016
Мислења
54
Поени од реакции
57
Jas cekav skoro 4meseci[DOUBLEPOST=1463575448][/DOUBLEPOST]Decki da ve prasam imam podneseno vo amasada vo Mk.dali moze da se podigne ukazot od sofija ili mora da se ceka vo ambasada da stigne ? Pozz
Fala ti! Znaci jas imam okolu 2 I pol meseci za cekanje.... Ima vrska dali so so dokumenti od roditel pa da bide pobrzo. Ti so pasosh od roditel ideshe?

Член од
16 мај 2016
Мислења
12
Поени од реакции
3
Nekoj sega da zakazuval preku ambasadata ili da podndsuval dokumenti

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom