Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Znaci vaka ako bratucedot ili vijko ili cico zel pasos pred da baraat dopolnitelni dokumenti koga se zemaa samo na osnova na izjava a toa e nekade do 2012 godina togas moze da mu posluzat.I drugo koga se dostavuvaat dokumenti od prv brtuced ne se ispiuva kako toj go zel pasosot.Koga izleze informacijata za prv bratucet vrati se na postovite od 2014 godina odnosno nekade na pocetokot na temata se sirea dezimformacii deka im gi zemale nazad pasosite na tie sto bile samo so izjava.I zatoa imase mnogu slucaevi koga citav i slusav izjavi vo stilot bratuced mi ne mi dava da dostavam od nego dopolnitelni dokumenti bidejki ke mu go zele pasosot.Eve zemi go mojot primer bratuced mi zede 2010 koga bese samo so izjava 2014 dostaviv od nego i minav bez problem a i toj nemase problemi.[DOUBLEPOST=1463240872][/DOUBLEPOST]
A i zedoa dosta roditeli preku svoite deca i zatoa sekogas velev site sredstva sto se imaat da se dostavat znaci dali bilo dete brat sestra tatko baba dedo cicko vujko ili bilo po koja linija rodnina da e neka se dostavat oti ovde po forumov minaa razni slucaevi sto zedoa.Ako se nema nisto od toa togas so potvrda.
Znaci vaka ako bratucedot ili vijko ili cico zel pasos pred da baraat dopolnitelni dokumenti koga se zemaa samo na osnova na izjava a toa e nekade do 2012 godina togas moze da mu posluzat.I drugo koga se dostavuvaat dokumenti od prv brtuced ne se ispiuva kako toj go zel pasosot.Koga izleze informacijata za prv bratucet vrati se na postovite od 2014 godina odnosno nekade na pocetokot na temata se sirea dezimformacii deka im gi zemale nazad pasosite na tie sto bile samo so izjava.I zatoa imase mnogu slucaevi koga citav i slusav izjavi vo stilot bratuced mi ne mi dava da dostavam od nego dopolnitelni dokumenti bidejki ke mu go zele pasosot.Eve zemi go mojot primer bratuced mi zede 2010 koga bese samo so izjava 2014 dostaviv od nego i minav bez problem a i toj nemase problemi.[DOUBLEPOST=1463240872][/DOUBLEPOST]
A i zedoa dosta roditeli preku svoite deca i zatoa sekogas velev site sredstva sto se imaat da se dostavat znaci dali bilo dete brat sestra tatko baba dedo cicko vujko ili bilo po koja linija rodnina da e neka se dostavat oti ovde po forumov minaa razni slucaevi sto zedoa.Ako se nema nisto od toa togas so potvrda.[DOUBLEPOST=1463241391][/DOUBLEPOST]
Pred eden mesec eden prijatel so dokument od brat zede drzavjanstvo,a prijatelka zede proishod so dokument od brat.
Знам дека се е можно, затоа нервира фактот што некој ќе се појави од негде и ќе каже нешто, без притоа да ја каже целата приказна и луѓето што се засегнати ќе се нервираат. Дали намерно ради провокации, дали од недоволна информираност не знам. Секој случај е индивидуален и овде посебно се игра расипан телефон и информацијата додека пројде неколку луѓе, кога ќе стигне овде на форумов е изменета 70 %. :)

Член од
29 декември 2014
Мислења
101
Поени од реакции
67
Kade procita deka ti davam sovet t.e. te sovetuvam?

Vtoro, da te pitam -Zasto pokraj dokumenti od prv bratuced si podnel i BK potvrda?
I, stvar je u tome sto taa sto ja imas podneseno, ne vazi, Milose !
Hahahahaha nisto nema da komentiram pa ke vidite....da li stara ili nova potvrda od klub isto ja gledat...to sto zborite nema vrska...poz i so sreka na site pa i na mene..koga ke se smeni status pisuvam...a do togas ke ve sledam..pozzz[DOUBLEPOST=1463243580][/DOUBLEPOST]
Kade procita deka ti davam sovet t.e. te sovetuvam?

Vtoro, da te pitam -Zasto pokraj dokumenti od prv bratuced si podnel i BK potvrda?
I, stvar je u tome sto taa sto ja imas podneseno, ne vazi, Milose !
Hahahahaha nisto nema da komentiram pa ke vidite....da li stara ili nova potvrda od klub isto ja gledat...to sto zborite nema vrska...poz i so sreka na site pa i na mene..koga ke se smeni status pisuvam...a do togas ke ve sledam..pozzz

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Hahahahaha nisto nema da komentiram pa ke vidite....da li stara ili nova potvrda od klub isto ja gledat...to sto zborite nema vrska...poz i so sreka na site pa i na mene..koga ke se smeni status pisuvam...a do togas ke ve sledam..pozzz[DOUBLEPOST=1463243580][/DOUBLEPOST]
Hahahahaha nisto nema da komentiram pa ke vidite....da li stara ili nova potvrda od klub isto ja gledat...to sto zborite nema vrska...poz i so sreka na site pa i na mene..koga ke se smeni status pisuvam...a do togas ke ve sledam..pozzz
Ти Милош до вчера не знаше дека новите и старите потврди се различни во содржината, а имаш ептен инсајдерски информации :). не знам што да кажам, Македонец-феномен, се знае, со најбитни луѓе се дружи, а си тапка у место секогаш. Поздрав и на тебе и дај Боже да добиеш, од срце ти посакувам :).

Член од
8 септември 2015
Мислења
220
Поени од реакции
209
zdavo na site dali ima kaj nekoj promena od finalen od 2013 dali mu se ima promeneto status pozz blagodaram odnapred

0210

шест
Член од
13 април 2015
Мислења
127
Поени од реакции
198
Ова братучед/вујко дека не можело...само да кажам една информација

на моја братучедка луѓето што работат во бг.амбасада во скопје(на повисока функција)и јадат во едно бифе во близина и рекле дека ако сака пасош може да почне постапка со таа врска...братучед и вујко кои и двајцата се со бг пасоши...се што треба е тоа

...е сеа ако оваа информација не ви значи ништо и го сметате за шпекулација,тогаш пак сомневајте се и нервирајте се со може-не може

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Milos Lukic напиша: Hahahahaha nisto nema da komentiram pa ke vidite....da li stara ili nova potvrda od klub isto ja gledat...to sto zborite nema vrska...poz i so sreka na site pa i na mene..koga ke se smeni status pisuvam...a do togas ke ve sledam..pozzz[/quote]
-------------------------------------------------------------------------
Milose, ce bidam iskren so tebe. Pravno, momentalno, nitu edna BK potvrda ne proadja se dodeka ne go izglasaat zakonot t.e. stapi na sila. Drugo e dali i kako, moze poinaku?!.

Nikoj ne veruva vo potvrdite vece, realno. Covek samo si dava nadez i predolgo vece slusa sto se govori -prvo bese deka zakonot ce bide izglasan, pa potoa deka spasot e vo potvrdite i tie nevistini tolku dolgo gi slusame od nasite posrednici, od klubovite, od nivnite kulturno umetnicki pretstavnici itn. itn., da stanaa edinstveno i za zal, samo 'nasa vistina'.

Ima edna prica, kruzi na fb ovie dena i ce go prenesam samo krajot: "„Kao Isus i Veliki petak. Kada je Isus umro na krstu u petak, bio je to najgori dan za Isusa. I kad se pojave nevolje, ja se uvek toga setim. Jer tada sebe podsetim i šta se dogodilo sa Isusom tri dana kasnije. Tada je Isus ustao iz groba – Vaskrsnuo je iz mrtvih. Kada stvari pođu kako ne treba, naučila sam da ne gunđam već čekam tri dana, jer tada sve nekako izađe na dobro. Daj Bogu priliku da ti pomogne. Pričekaj tri dana.“

Kade i da e, i tie nasi 3 dena naskoro ce dojdat i ce ni pomognat da doznaeme dali konecno ce go izglasaat zakonot i dali konecno ce ni gi uvazat molbite so prvi bratucedi, vujkovci, i dali bk potvrdite voopsto vazat.

Член од
24 август 2014
Мислења
116
Поени од реакции
125
Milos Lukic напиша: Hahahahaha nisto nema da komentiram pa ke vidite....da li stara ili nova potvrda od klub isto ja gledat...to sto zborite nema vrska...poz i so sreka na site pa i na mene..koga ke se smeni status pisuvam...a do togas ke ve sledam..pozzz
-------------------------------------------------------------------------
Milose, ce bidam iskren so tebe. Pravno, momentalno, nitu edna BK potvrda ne proadja se dodeka ne go izglasaat zakonot t.e. stapi na sila. Drugo e dali i kako, moze poinaku?!.

Nikoj ne veruva vo potvrdite vece, realno. Covek samo si dava nadez i predolgo vece slusa sto se govori -prvo bese deka zakonot ce bide izglasan, pa potoa deka spasot e vo potvrdite i tie nevistini tolku dolgo gi slusame od nasite posrednici, od klubovite, od nivnite kulturno umetnicki pretstavnici itn. itn., da stanaa edinstveno i za zal, samo 'nasa vistina'.

Ima edna prica, kruzi na fb ovie dena i ce go prenesam samo krajot: "„Kao Isus i Veliki petak. Kada je Isus umro na krstu u petak, bio je to najgori dan za Isusa. I kad se pojave nevolje, ja se uvek toga setim. Jer tada sebe podsetim i šta se dogodilo sa Isusom tri dana kasnije. Tada je Isus ustao iz groba – Vaskrsnuo je iz mrtvih. Kada stvari pođu kako ne treba, naučila sam da ne gunđam već čekam tri dana, jer tada sve nekako izađe na dobro. Daj Bogu priliku da ti pomogne. Pričekaj tri dana.“

Kade i da e, i tie nasi 3 dena naskoro ce dojdat i ce ni pomognat da doznaeme dali konecno ce go izglasaat zakonot i dali konecno ce ni gi uvazat molbite so prvi bratucedi, vujkovci, i dali bk potvrdite voopsto vazat.[/quote]
Ke дојдат секако.И ги молам членовите да докажуваат со факти .Неможе така од финален без известување па макар на е мајл.

Член од
8 декември 2014
Мислења
26
Поени од реакции
48
Какви неповрзани работи се зборуваат овде.
за она дека не може со братучед.мој другар му излезе указ пред 2 недели со пасош од братучетка.
за второто дека неможе од тетка и вујко како е логично ова кога братучедите први што ги спомнуваме мора да се синови или ќерки на нашите тетки или вујковци,значи штом може преку децата може и преку родителите.всушност со еден извод помалку.
за да се поврзеш со 1 братучед треба од него извод од нашиот и од негов родител со кој сме поврзани додека со тетка или вујко ти требаат само 2 изводи.Факт
Кога зборев со Петар Колев ми рече за посредниците дека сите се трња и да одиш кај друг како да си се закачил на глог.од трн на глог значи исти се.Законов сега би требало в лето да се усвои така да милош нека не верува на овој посредник кој што сака да влече повеќе пари

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
тоа и го кажав пред некој ден дека сите што се со потврди нови ги имаат ставено на чекање според мене. да сакаа до сега по брза постапка илјадници луѓе ќе ги прекратеа со потврда. тоа бар е најлесно. до сега само слушаме како луѓе добиваат со братучеди и родители. од овие другиве немаат ни добиено, ама рака на срце не се ни одбиени.

Член од
5 мај 2016
Мислења
1
Поени од реакции
1
Se iznacitav po forumov i mozokov sasma :) Na inervju bev fevruari 2014 a vo septemvri 2015 podnesov dopolnitelni dokumenti:eek:d brat mi koj ima bg pasos i dokiment od pradedodomi kade se naveduva deka bil bugarski polocaec.. E sega posle se se plasam dal ke mi odobrat

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Ти Милош до вчера не знаше дека новите и старите потврди се различни во содржината, а имаш ептен инсајдерски информации :). не знам што да кажам, Македонец-феномен, се знае, со најбитни луѓе се дружи, а си тапка у место секогаш. Поздрав и на тебе и дај Боже да добиеш, од срце ти посакувам :).
Зашто те чуди тоа па сите во македонија имаат некој познати видни личности но тие им служат само за да се пофалат а во суштина им слугуваат тешејќи се дека ќе имаат некоја корист од тоа напротив корист имаат само познатите. И така со години си врви работата а македонецот никако да се свести да запне и сам да си ја заврши работата во свои раце.

Член од
11 март 2010
Мислења
31
Поени од реакции
46
со прв братучед нема одбиено. баш листав наназад. со вујко да има одбиено, ама тоа не е ново од 1 април. и баш тоа и го кажав ама еве пак ќе го кажам за последен пат: пред да поднесам за членство во БКК Струмица за потврдата, поср3дникот ми рече државјанство од вујко или тетка не признаваат. И ове беше уште пред март, а не после април. Ако немаш ништо поблиско од прв братучед тогаш ти треба потврда и тоа НОВА после септември 2015 год. и да можам негде да го закачам ова да го гледа секој добро ќе биде. Здравје ќе видиме дали ќе се јави некој одбиен со прв братучед. иако и тоа не е мерило. Луѓето носат секакви документи, не се поврзуваат убаво со братучеди, носат копии место оригинали, имаат криминално досие, фалсификувани документи. никогаш не знаеш зошто некој е одбиен. ама овде даваат само половични информации.[/quote

Jenny poblizok tie vujko na majka brat otkolku bratuced prv na primer sinot na vujko ti - brat na majka ,no tuka e valjda drug problemot...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom