Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 јануари 2013
Мислења
198
Поени од реакции
143
Ok znaci po tebe sto ke se sluci so moj slucaj imam dokument koj go priznavat...znaci prv bratuced i imam dostaveno od strumica dokument koj nego priznavat znaci stari od 2014...znaci poradi toj dokument ke me odbijat bez razloga sto imam i vazeci dokument od prv bratuced
Ne be bratce bitno e so imas vazecki dokument

Sent from my MI 4LTE

Член од
14 мај 2016
Мислења
36
Поени од реакции
43
Fala na sovetot Walkman
Vo sekoj slucaj ke se rasprasam.. Svativ deka mnogu luge vo Sofija imaat razraboteni biznisi, i te gledaat samo kako brojce.. Zatoa resiv da se zaclenam tuka na forumov i da se informiram sam poveke, a ne samo da ostavam na posrednik.. za da ne dojde posle da gubam vreme za dzabe :)
Zdravo decki. Ja sum Walkman. Dobrodosol na forum.

Ja ne znam kako redosledno se nosat i kade dokumenti, no za da ne dojde da go nokautiras eden den tvojot posrednik, ti preporacuvam (vidi kako treba), prasaj) na intervju koga odis da podnesuvas dokumenti za vo Ministerstvo za Pravda, OBAVEZNO da go dostavis i dokumentot od dedo ti od BG egzarhija.

P.S. Pod itno baraj nov posrednik od koga ce go dobies proizodot od DABC!

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Fala na sovetot Walkman
Vo sekoj slucaj ke se rasprasam.. Svativ deka mnogu luge vo Sofija imaat razraboteni biznisi, i te gledaat samo kako brojce.. Zatoa resiv da se zaclenam tuka na forumov i da se informiram sam poveke, a ne samo da ostavam na posrednik.. za da ne dojde posle da gubam vreme za dzabe :)
овде на форумов исто ќе чуеш се и живци ќе изгубиш. затоа не верувај на се.

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Извини вака, кои се тие БКК потврди што ги викаш нови? Мојата е од февруари 2016, со образложение поткрепено со статистики на Васил К'нчов и Димитар Мишев за родното место на дедо ми (село во Егејска Македонија, 100% бугарско, под бугарска егзархија). Единствено ме плаши што дедо ми е роден 1923, фактички на грчка територија, бидејќи овде се шпекулира дека морало да биде пред 1920... Како и да е, спаѓа ли во тоа што го викаш нова потврда?
OK ti e. Novi vo smisol na nov tekst. Kako starite proizhodi i novite proizhodi.

Preporaka: Site sto imaat stari BKKS potvrdi izvadeni od pred 16 septemvri 2015 godina, idete izvadete novi i podnesete gi vo MP![DOUBLEPOST=1463230204][/DOUBLEPOST]
Ok ako moze samo odgovori na mojeto prasanje...da li pominuvam ili ne ...procitaj moj post
Ne znam, Milose, ali ocigledno e deka so taa BKKS potvrda od 2014, vece ima odbieni, prekrateni postapki.[DOUBLEPOST=1463230425][/DOUBLEPOST]
Fala na sovetot Walkman
Nema na sto, decki.
Nosenjeto na dokumentot ne e nikakov plus dodaten angazman nitu pak bi te kostal 1 cent povece od toa sto ponatamu treba da go platis. So site drugi dokumenti sto ce treba da se podnesat vo MP za intervju, vo kupceto ce go stavis i dokumentot od dedo ti. Tolku e ednostavno i prosto.

Последно уредено:
Член од
29 декември 2014
Мислења
101
Поени од реакции
67
Zosto mi dajes sovet da idem da vadam nova potvrda od bkks od 2015 koga imam po tvoe moslenje vazeci dokument...imam dostaveno i od prv bratuced...

Член од
14 мај 2016
Мислења
10
Поени од реакции
6
Koga gi kompletirase dokumentite i kakvi dokazi dostavi? I jas sum 2013 i nema nisto novo uste eУ na dopolnitelna proverka.
Уште пред една година ги комплетирав документите. Доставив доказ од внук од сестра ми.

Член од
3 мај 2015
Мислења
213
Поени од реакции
181
А може да се претпостави уште колку време ќе чекам за да го добијам конечно пасошот?
Ако можеш да споделиш си какви документи за потекло си?[DOUBLEPOST=1463232811][/DOUBLEPOST]
А може да се претпостави уште колку време ќе чекам за да го добијам конечно пасошот?
Ако можеш да споделиш си какви документи за потекло си?[DOUBLEPOST=1463233073][/DOUBLEPOST]Дечки ако може мала помош, бев вратена на дополнителна Август 2015, а во Ноември 2015 однесов копија од пасош од прв братучед + потврда од БККС Струмица. Сега еве се вртат секакви муабети, да речеме изходот да не ми е позитивен што мислите што следува преписката е прекратена или пак дополнителна??? Фала ви многу, а инаку бројчето ми е 50**/2014

Последно уредено:
Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
Zosto mi dajes sovet da idem da vadam nova potvrda od bkks od 2015 koga imam po tvoe moslenje vazeci dokument...imam dostaveno i od prv bratuced...
zasto nemas sto da izgubis ako dostavis nova potvrda, mozes samo da dobies. Poentata e toa sto nie ovde ne zname vrz koja osnova bratuced ti dobil drzavjanstvo i ako n dostavis nova BKK potvrda za da dokazes deka po baba i dedo imas poteklo, potekloto na bratuced ti moze da ne e primenlivo i na tebe. I ete zato aima razni slucai kaj sto lugjeto gi idbivaat po razni osnovi. Kako sto vekje ednas rece eden clen...moze vujko ti zemal bugarka zena i bratuced ti ima drzavjanstvo po majka, ama toa ne znaci i deka na tebe ti sleduva ako baba ti i dedo ti nemaat bugarsko poteklo. Ova e toa sto go vikam deka lugjeto samo polovicni informacii prilozuvaat.

Член од
3 мај 2015
Мислења
213
Поени од реакции
181
Уште пред една година ги комплетирав документите. Доставив доказ од внук од сестра ми.
ич не ми одат роднинскиве врски баџанаци, шура мура, како поточно внук од сестра ти, нели повеќе "видови" на внуци има? Позз

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Kade procita deka ti davam sovet t.e. te sovetuvam?

Vtoro, da te pitam -Zasto pokraj dokumenti od prv bratuced si podnel i BK potvrda?
I, stvar je u tome sto taa sto ja imas podneseno, ne vazi, Milose !

Член од
24 август 2014
Мислења
116
Поени од реакции
125
Ве молам кажете ми што значи ова: По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Ви благодарам!
Тоа значи ни ваму ни таму

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
zasto nemas sto da izgubis ako dostavis nova potvrda, mozes samo da dobies. Poentata e toa sto nie ovde ne zname vrz koja osnova bratuced ti dobil drzavjanstvo i ako n dostavis nova BKK potvrda za da dokazes deka po baba i dedo imas poteklo, potekloto na bratuced ti moze da ne e primenlivo i na tebe. I ete zato aima razni slucai kaj sto lugjeto gi idbivaat po razni osnovi. Kako sto vekje ednas rece eden clen...moze vujko ti zemal bugarka zena i bratuced ti ima drzavjanstvo po majka, ama toa ne znaci i deka na tebe ti sleduva ako baba ti i dedo ti nemaat bugarsko poteklo. Ova e toa sto go vikam deka lugjeto samo polovicni informacii prilozuvaat.
Znaci vaka ako bratucedot ili vijko ili cico zel pasos pred da baraat dopolnitelni dokumenti koga se zemaa samo na osnova na izjava a toa e nekade do 2012 godina togas moze da mu posluzat.I drugo koga se dostavuvaat dokumenti od prv brtuced ne se ispiuva kako toj go zel pasosot.Koga izleze informacijata za prv bratucet vrati se na postovite od 2014 godina odnosno nekade na pocetokot na temata se sirea dezimformacii deka im gi zemale nazad pasosite na tie sto bile samo so izjava.I zatoa imase mnogu slucaevi koga citav i slusav izjavi vo stilot bratuced mi ne mi dava da dostavam od nego dopolnitelni dokumenti bidejki ke mu go zele pasosot.Eve zemi go mojot primer bratuced mi zede 2010 koga bese samo so izjava 2014 dostaviv od nego i minav bez problem a i toj nemase problemi.[DOUBLEPOST=1463240872][/DOUBLEPOST]
pa znaeme deka ne moze majka da zeme drzavjanstvo vrs osnova na nejzino dete sto ima drzavjanstvo....a za da zemes preku vnuk, mislam deka i toa e nevozmozno.
A i zedoa dosta roditeli preku svoite deca i zatoa sekogas velev site sredstva sto se imaat da se dostavat znaci dali bilo dete brat sestra tatko baba dedo cicko vujko ili bilo po koja linija rodnina da e neka se dostavat oti ovde po forumov minaa razni slucaevi sto zedoa.Ako se nema nisto od toa togas so potvrda.[DOUBLEPOST=1463241391][/DOUBLEPOST]
Hwhehe e sega ne vazat potvrdi..ok a to sto ima dostaveno dokumenti od vujko...eee ubavo na mene mi rece posrednik da od 1april ne pustat so vujko..brat...bratuced...korekten posrednik imam i mnogu dobar i ne laze za da zima pari...i jas sum vo isti kos so ti tako da boze zdravlje
Pred eden mesec eden prijatel so dokument od brat zede drzavjanstvo,a prijatelka zede proishod so dokument od brat.

Последно уредено:
Член од
29 декември 2014
Мислења
101
Поени од реакции
67
Kade procita deka ti davam sovet t.e. te sovetuvam?

Vtoro, da te pitam -Zasto pokraj dokumenti od prv bratuced si podnel i BK potvrda?
I, stvar je u tome sto taa sto ja imas podneseno, ne vazi, Milose !
Hahahahaha nisto nema da komentiram pa ke vidite....da li stara ili nova potvrda od klub isto ja gledat...to sto zborite nema vrska...poz i so sreka na site pa i na mene..koga ke se smeni status pisuvam...a do togas ke ve sledam..pozzz

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom