Koj ti e toj posrednik koj sto ne znae osnovni raboti za nacin na poddavanje dokumenti za drzavjanstvo?Znam barem 10 dusi sto izvadija so kopija
Koj ti e toj posrednik koj sto ne znae osnovni raboti za nacin na poddavanje dokumenti za drzavjanstvo?Znam barem 10 dusi sto izvadija so kopija
Mozebi izvadile preku ambasada, i jas konkretno sum preku ambasada i jas dostaviv kopija no originalot mora da se dostavi na uvid, a dodeka vo Sofija primaat samo originaliZnam barem 10 dusi sto izvadija so kopija
Ne e zaverena. Posrednikot kaza deka ako smetaat deka ne e validna ne ja ni prifakaat vo Ministerstvo (dali notarska dali kopija ne e bitno)
Jas imam iskustvo vo familija nosese zavereni na notar dopolnitelni dokumenti i povrzani so izvodi original legalizirani: najubavo licno odi so posrednikot vo ministersvo da proveris nisto na pamet.[DOUBLEPOST=1459537876][/DOUBLEPOST]Ne e zaverena. Posrednikot kaza deka ako smetaat deka ne e validna ne ja ni prifakaat vo Ministerstvo (dali notarska dali kopija ne e bitno)
I jas mislam taka jas isto nosev takvi dokumenti zamoj rodnina vo ministersvo .[DOUBLEPOST=1459537955][/DOUBLEPOST]Mora da se dostavi originalot i da se povrzes so izvodi za da dokazes rodninska vrska, i normalno da nema problemi so iminjata/preziminjata zatoa sto vo mnogu slucai ima problemi
Da takae vo Sotija.Mozebi izvadile preku ambasada, i jas konkretno sum preku ambasada i jas dostaviv kopija no originalot mora da se dostavi na uvid, a dodeka vo Sofija primaat samo originali
Mora da se dostavi originalot i da se povrzes so izvodi za da dokazes rodninska vrska, i normalno da nema problemi so iminjata/preziminjata zatoa sto vo mnogu slucai ima problemi
Krstelnicata e od tatko mi. Vrskata e moj izvod na rodeni.Jas imam iskustvo vo familija nosese zavereni na notar dopolnitelni dokumenti i povrzani so izvodi original legalizirani: najubavo licno odi so posrednikot vo ministersvo da proveris nisto na pamet.[DOUBLEPOST=1459537876][/DOUBLEPOST]
I jas mislam taka jas isto nosev takvi dokumenti zamoj rodnina vo ministersvo .[DOUBLEPOST=1459537955][/DOUBLEPOST]
Da takae vo Sotija.
i se zboruvase za da gi vrata podocna site originali dokumenti jas stoa go imam slusano od povejke posrednici neznam dali sum ispraven ili ne ali toa slusnav od povejke posrednici deka ke gi vrajkale dokumentite a za original toa im e poentata na kopija se se pravi pozzMozebi izvadile preku ambasada, i jas konkretno sum preku ambasada i jas dostaviv kopija no originalot mora da se dostavi na uvid, a dodeka vo Sofija primaat samo originali
Na tie sto se na dopolnitelna proverka ne im pisuva koj dokument treba da go dostavat, se podrazbira deka treba da dostavat dokaz za poteklo, a dodeka na tie sto im pisuva prepiskata e neredovna im pisuva koj dokument treba da go dostavatKrstelnicata e od tatko mi. Vrskata e moj izvod na rodeni.
Proizhod zemsv preku ambasada a drugoto u sofija. Cudno e sto ne mi pisuva za sto sum na dopolnitelna a po nov sidtem treba da pisuva
Epa zatoa nedelava odi do tamu i prasaj si licno sto e problemot, na site so novite statusi, koga se na dopolnitelna im pisuva na statusite koi dokumenti ispustile da gi prilozat, samo tebe za "cudo" ne ti pisale, stom e taka, nikoj tuka nemoze da ti kaze, koj dokument ti fali i ne si go prilozil, mozebi ne si se povrzal kako sto treba, mozebi posrednikot propustil nesto ne se malce dokumenti, kupce dokumenti se podnesuvaat.Krstelnicata e od tatko mi. Vrskata e moj izvod na rodeni.
Proizhod zemsv preku ambasada a drugoto u sofija. Cudno e sto ne mi pisuva za sto sum na dopolnitelna a po nov sidtem treba da pisuva
U vtornik odam i obavezno dava infoEpa zatoa nedelava odi do tamu i prasaj si licno sto e problemot, na site so novite statusi, koga se na dopolnitelna im pisuva na statusite koi dokumenti ispustile da gi prilozat, samo tebe za "cudo" ne ti pisale, stom e taka, nikoj tuka nemoze da ti kaze, koj dokument ti fali i ne si go prilozil, mozebi ne si se povrzal kako sto treba, mozebi posrednikot propustil nesto ne se malce dokumenti, kupce dokumenti se podnesuvaat.
Odi Sofija proveri i pisi tuka da ne izvestis![]()
Mene ne mi pobaraa orginal vo MP, dostaviv samo proishod od DABC na koj sto pisuva deka po osnov na dokument od voen arhiv sum dobila proishod, i mi gi primija dokumentite , ne me vratija a i na drugi gledam ne im pobarale orginal, samo proishod, go prasav i posrednikot mi rece deka ne baraat orginal.i se zboruvase za da gi vrata podocna site originali dokumenti jas stoa go imam slusano od povejke posrednici neznam dali sum ispraven ili ne ali toa slusnav od povejke posrednici deka ke gi vrajkale dokumentite a za original toa im e poentata na kopija se se pravi pozz
I mene na uvid za proizhod mi pobaraa i go vratija. I jas go dadov proizhodot i kopija od potekloMene ne mi pobaraa orginal vo MP, dostaviv samo proishod od DABC na koj sto pisuva deka po osnov na dokument od voen arhiv sum dobila proishod, i mi gi primija dokumentite , ne me vratija a i na drugi gledam ne im pobarale orginal, samo proishod, go prasav i posrednikot mi rece deka ne baraat orginal.
Orginalot samo se dava na uvid koga podnesuvas za proishod vo DABC, a potoa ti go vrakjaat.
Мала шала другар да разбиеме депресија на темава.[DOUBLEPOST=1459545238][/DOUBLEPOST]MISLEV 20.12.2015[DOUBLEPOST=1459534243][/DOUBLEPOST]
KAKO SO ZNAM SE CEKASE MESEC DENA ZA PROISHOD SEA PO 3-4
Девојче ти ми изгледаш малку детинеста и не размислуваш реално туку го браниш твојот случај безкомпромисно. Ај вака размисли на интервју секој ден ти доаѓаат по сто души и ти на сите со ред ќе им објаснуваш какви документи треба да носат или ќе си ствара гужва тебе ти фалат такви и такви документи ај врати се и донесими. Абе прима што си однела заведува што си одговорила на рутински прашања и чао ти си само бројка за нив. Не ми побараа па зошто да ти побара не и треба на на нив тебе ти треба. Второ што мислиш нај искрено кој е по веродостоен документ оргинал или копија па кај сакаш заверија секогаш ќе постои сомнеж дали е вистински. И трето погледни колку примери имаш сите што сме однеле оргинал документи и тоа предвреме на сопствена иницијатива сме поминале од прва. И последно оргиналните документи ги враќаат кога се подига указот.Mene ne mi pobaraa orginal vo MP, dostaviv samo proishod od DABC na koj sto pisuva deka po osnov na dokument od voen arhiv sum dobila proishod, i mi gi primija dokumentite , ne me vratija a i na drugi gledam ne im pobarale orginal, samo proishod, go prasav i posrednikot mi rece deka ne baraat orginal.
Orginalot samo se dava na uvid koga podnesuvas za proishod vo DABC, a potoa ti go vrakjaat.
Jas samo ova ke go kazam zapametigi zborovite na ova detuliste @master2014 totalno se slozuvam so tebe brat@master2014
Kako prvo ne sum devojce za tebe, vozrasna licnost sum, kako vtoro, mnogu nastapuvas arogantno i samobendisano i mislis deka ja poznavas tematikata, ne prifakas tugjo mislenje, jas prasav nekolku posrednici, a i vrapcinjata na grankite vekje znaat deka vo MP se podnesuva proishodot( dokument izdaden od DABC na koj sto pisuva vrz koj osnov imas bg poteklo)
celo kombe bevme na intervju, na nikoj ne mu spomnaa da donel orginal,
kako sto rekov orginalot se dostavuva na uvid vo DABC, i nema sto da se nategame, momce malo, detulesto.