Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
V

vkv

Гостин
Kolku se sekavam ne.
Не треба извод од татко му,тој треба за происход,а во неговиот извод пишува кој му е татко.Така да за втората процедура треба само личен извд.Најверојатно при финалниот преглед некој од експертите сакале да се уверат од ДАБЧ дека добил валиден происход
Koj gi znae aman veke

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Не треба извод од татко му,тој треба за происход,а во неговиот извод пишува кој му е татко.Така да за втората процедура треба само личен извд.Најверојатно при финалниот преглед некој од експертите сакале да се уверат од ДАБЧ дека добил валиден происход
Posto spomna deka imas posrednik, veruvam deka on povece znae i moze da ti pomogne od nas ovde na forumov. Vo krajna linija, mozes i licno da ides do Sofija u MP i da prasas.

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Najcudno e sto ne posuva zosto e izvaden za dopplnitelna

Затоа и се вика финален преглед,значи комплетен преглед на документацијата пред да дадат мислење за гласање.Не значи дека има проблем туку сакаат да се уверат од некоја институција дека некој документ е валиден.

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Koj gi znae aman veke
па што не однесеш од некој БГ клуб потврда, ете имаше примери погоре дека поминувале и со таква потврда, не мора да е баш стар документ, пробај си, нема што да изгубиш.

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
@mona lana ne znam kaj da se obratite slucajno proveriv denes status, valjda treba kaj i da e da i se smeni statusot periodov, ako e so bg roditel tie imaat i prednost mislam, ne znam.
Имаат предност само што избегнуваат малтретирање за происход, за се друго чекаат исто како нас што немаме татко/мајка бугарин/бугарка.

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
KAKO STO DOZNAV DABC ZA PROISHOT SE STIGNATI DO 20.12.2016 SPOROOOOOOOOO

Член од
24 мај 2015
Мислења
400
Поени од реакции
281
Здраво. Денес поднесов за произход документи и ни дадоа нели ливче за онлајн проверка, па ме интересира дали може некој да ми објасни кои броеви точно треба да се впишат на аба страната. На листот има вакво бројче - Зајавление Но: 2156315ххх / 2016-04-01. Дали треба само првото бројче или и ова со косава црта, поради тоа што ни така ни така не ми искача резултат (можно е и да не е внесено системски зашто денес го поднесов барањето за произход). Фала

Член од
24 ноември 2015
Мислења
106
Поени од реакции
80
Nisto ne pisuva samo Преписката е извадена за доп'лнителна проверка[DOUBLEPOST=1459523845][/DOUBLEPOST]
Pred mene napravi kopija od toa. Sve e kompletirano
Dali bese kopijata zaverena na notar:samo kpija nekogas neja priznavaat.

Член од
17 септември 2014
Мислења
139
Поени од реакции
171
Nisto ne pisuva samo Преписката е извадена за доп'лнителна проверка[DOUBLEPOST=1459523845][/DOUBLEPOST]
Pred mene napravi kopija od toa. Sve e kompletirano
Mora da se dostavi originalot i da se povrzes so izvodi za da dokazes rodninska vrska, i normalno da nema problemi so iminjata/preziminjata zatoa sto vo mnogu slucai ima problemi

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom