Samo napred....@Honkonk , blagodaram za korekcijata, sto se odnesuva do pogresna upotreba na termin.
I, uste edna mnogu bitna rabota kazavte, a toa go naveduvate vo delot od gore navedeniot Vas tekst-izjava, a se raboti za slednovo, citiram -"потврда е документ кој го добиваш (output) или во случајов документ во кој друг правен субјект за вас тврди "овој е Бугарин".
So ova ja objasnivte pravnata vaznost na potvrdata (или "удостоверение" на б'лгарски), ili nekoj ako povece saka, ja objasnivte pravnata 'tezina' na ovoj dokument.[DOUBLEPOST=1459420334][/DOUBLEPOST]
Fala decki!
Profesionalna situacija e kaj mene, rabotam naucno istrazuvacka dejnost, citanje, skimming, scanning, analitika i analiza na tekstovi, piisuvanje... ali eve, pomaga i za ovde![]()
Здраво Кирил, може да споделиш со сите нас дали во БИЛО КОЈ момент од твојата постапка, некаде поднесе изводи каде што докажуваш дека наведените лица ти се роднини? На пример, кога си поднесувал за произход..???[DOUBLEPOST=1459424787][/DOUBLEPOST]Преписката е нередовна. Необходимо е представјане на доп'лнителни документи Следва в 30-дневен срок, считано от 30.03.2016 г., да представите официални документи, издадени от компетентните институции, чрез които да се проследи роднинската вр'зка с лицата Цветанчо и Александар чиито копија на б'лгарски документи за самоличност са приложени. Da mi pomognete mislejne
Кога беше на интервју? пс гуд лакAjde luge trgna za napred od denes I mojot broj 3***/2015 e vo finalen status. So sreka na site!
Koe brojce e drugarot tvoj od 2013?Здраво Кирил, може да споделиш со сите нас дали во БИЛО КОЈ момент од твојата постапка, некаде поднесе изводи каде што докажуваш дека наведените лица ти се роднини? На пример, кога си поднесувал за произход..???[DOUBLEPOST=1459424787][/DOUBLEPOST]
Кога беше на интервју? пс гуд лак[DOUBLEPOST=1459425035][/DOUBLEPOST]Здраво дечки,
Сакам да споделам една "интересна" ситуација. Мој пријател, со број од 2013та, со поднесени доп документи од братучед лето 2014та - некни му излезе статус на преписка дека е нередовна (јас лично го проверив бројчето). Изреволтиран, отиде во Правосудие во Софија, си го кажува бројчето - и од шалтер се јавуваат на горен спрат каде му кажуваат замислете " СИСТЕМСКА ГРЕШКА" и дека државјанството му било излезено. Значи ако не одиш да си прашаш, ако се откажеш...пиши пропало. Која среќа во несреќа![]()
Na intervju bev vo juli 2015[DOUBLEPOST=1459426201][/DOUBLEPOST]Me interesira kolku vreme pominuva otprilika da se smeni statusot od finalen do sledniot status?Здраво Кирил, може да споделиш со сите нас дали во БИЛО КОЈ момент од твојата постапка, некаде поднесе изводи каде што докажуваш дека наведените лица ти се роднини? На пример, кога си поднесувал за произход..???[DOUBLEPOST=1459424787][/DOUBLEPOST]
Кога беше на интервју? пс гуд лак[DOUBLEPOST=1459425035][/DOUBLEPOST]Здраво дечки,
Сакам да споделам една "интересна" ситуација. Мој пријател, со број од 2013та, со поднесени доп документи од братучед лето 2014та - некни му излезе статус на преписка дека е нередовна (јас лично го проверив бројчето). Изреволтиран, отиде во Правосудие во Софија, си го кажува бројчето - и од шалтер се јавуваат на горен спрат каде му кажуваат замислете " СИСТЕМСКА ГРЕШКА" и дека државјанството му било излезено. Значи ако не одиш да си прашаш, ако се
откажеш...пиши пропало. Која
среќа во несреќа![]()
Па јас не сум спремен колку тебе и ги немам сите информации и контакти.Зато му напишав реалено и логички...Sto pozitivni misli mu prati... Nemoj vise da mu pracas, molim te ![DOUBLEPOST=1459416322][/DOUBLEPOST]
Imase eden decko skoro ovde, sto objavi deka mu e odobreno BG drzavjanstvo so podnesena potvrda od BK kako dopolnitelen dokument.
Lizabet kolku vreme bese so prethodniot status? Obrazuvana ili zadolzitelno soglasuvaneNa intervju bev vo juli 2015[DOUBLEPOST=1459426201][/DOUBLEPOST]Me interesira kolku vreme pominuva otprilika da se smeni statusot od finalen do sledniot status?
Lizabet kolku vreme bese so prethodniot status? Obrazuvana ili zadolzitelno soglasuvane
So zadolzitelno tocno 3 nedeli
Sent from my Samsung Galaxy S6 Edge
a so kakov dokument zema proishod ?Ajde luge trgna za napred od denes I mojot broj 3***/2015 e vo finalen status. So sreka na site!
Во понеделникот, сестра ми,влезе да легализира документи без закажување и нормално за еден ден и беа готовиDali nekoj od vas ima vlezeno vo ambasadata vo sk bez razlika za kakva i da bilo rabota bez da zakaze termin?
Podnesov od majkami izvot I vujkomi no eve sega mi Barat I od bratucetite izvodi nz so ke bide posle toa ke spodelamKoe brojce e drugarot tvoj od 2013?
8 месеци од интервју до статус- финален прегледNa intervju bev vo juli 2015[DOUBLEPOST=1459426201][/DOUBLEPOST]Me interesira kolku vreme pominuva otprilika da se smeni statusot od finalen do sledniot status?