Han и мене од конзулат ми дадоа исто како и тебе и си проверувам без проблем.Vcera se javiv vo ambasadata na BG vo Skopje za broj na prepiskata od Noemvri/2015.Mi dadoa broj vo format XXX/2016 i Pin Kod 1XXXX4.Pri proverka na sajtot mi dava info "lipsvat dani".Neznam kakvi informacii falat a me zbunuva i toa sto mi dadoa Pin Kod a na sajtot za proverka ako si bil preku konzularni predstavnivstva vnesuvas samo broj na prepiskata,bez Pin Kod.Ako nekoj ima slicni problemi ili pak znae kaj e problemot neka pisi.Pozzz,
I jas mislam deka mozebi e greska vo broevite sto mi gi dale.Denes pomegju 12 i 13h ke se javam vo Ambasadata da vidam vo sto e problemot.Ti blagodaram i pozzzzHan и мене од конзулат ми дадоа исто како и тебе и си проверувам без проблем.
Во првото поле каде што пиши молба вх.номер пишуваш XXX/2016 и на ПИН го пишуваш 1XXXX4 и ти излегува овој текст Образувана преписка N:1111/2016/01.01.2016(бројките се само пример) т.с ти го кажува бројот на преписката.Од кога ќе си го дознаеш N(бројот) на преписката ќе можеш да си проверуваш и на третото поле каде што пишува Т'рсене на преписки подадени по консулски п'т. Провери си повторно,ако ти излегува 'липсват дани' можно е да ти имат кажано погрешно некое од бројчињата од пинот.
Ne saka ni taka.Me cudi toa sto bev u Noemvri/2015 na intervju a mi dadoa broj 3XX/2015 i plus Pin.Ke vidam so ambasadata po telefon.Најверојатно е грешка, треба да бараш во преписки по конзулски пат, таму нема пин. Јас бев октомври на интервју и бројот ми е 8... /2015.
Зависи за колку документи се работи ? Пиши ми за колку, да проверам во мејл колку имам платено и ќе ти пишам.mene za normalna procedura mi bara 30 evra... a za brza procedura 40.. do ponedelnik ke bil gotov.. znaci 3-4denovi.. cenite gore dolu tie se ? ili me koli malce pojke?![]()
Пробај наместо 3хх/2015 напиши 2016.Мене бројчето што ми го кажаа беше 5хх/2016 + пинот 6цифрен број.Одкога ги внесов овие податоци ми излезе N на преписката-14хх/2016 и дата кога истата е образувана.[DOUBLEPOST=1458737902][/DOUBLEPOST]Ne saka ni taka.Me cudi toa sto bev u Noemvri/2015 na intervju a mi dadoa broj 3XX/2015 i plus Pin.Ke vidam so ambasadata po telefon.
Според она што е споделено на форумав,не одговараат на елек.пошта,ретко креваат телефонска слушалка така да најдобро ти е да отидеш лично во Софија да прашаш.Дечки да прашам дали постои начин да се провери дали посредникот ги доставил дополнителните документи?
Eve i jas cekam povece od mesec dena.Kako sto citam nema potpisano za nikogo uste,se nadevam ovaa nedela ce bidne.Да ли некој во овој месец го добил Указ..?
По што добив информација дека се подпишани - но бавно ги внесуват во системот ...
10 meseci uste nema nisto I kaj mene so isti dokumenti sme od 1 bratucetIma li nekakva informacija nekoj za tie sto se od 2013 godina jas eve veke kako 2 godini imam podneseno dopolnitelen dokumnet od prv bratuced i sea uste mi pisuva prepiskata e vo dop.procedura nekoj da znae da kaze ako ima nekoja dobra informacija fala mn
бате какое таму,кога ти закажаа интервју,има ли гужви??сега дознавам и дека происходите требало да се потпишат??што е тоа,може ли некој да ми го објасни накратко!!!поз.среќноsega idam od bugarija. svrsiv rabota i fala vi na site za informacijte so gi spodelivte so mene. na tie so cekate da vi go proverat brojceto vi nosam dobra vest deka utre ke se sostanuva sovetot taka da ke ima novi odobreni brojcinja