Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Vcera se javiv vo ambasadata na BG vo Skopje za broj na prepiskata od Noemvri/2015.Mi dadoa broj vo format XXX/2016 i Pin Kod 1XXXX4.Pri proverka na sajtot mi dava info "lipsvat dani".Neznam kakvi informacii falat a me zbunuva i toa sto mi dadoa Pin Kod a na sajtot za proverka ako si bil preku konzularni predstavnivstva vnesuvas samo broj na prepiskata,bez Pin Kod.Ako nekoj ima slicni problemi ili pak znae kaj e problemot neka pisi.Pozzz,
Han и мене од конзулат ми дадоа исто како и тебе и си проверувам без проблем.
Во првото поле каде што пиши молба вх.номер пишуваш XXX/2016 и на ПИН го пишуваш 1XXXX4 и ти излегува овој текст Образувана преписка N:1111/2016/01.01.2016(бројките се само пример) т.с ти го кажува бројот на преписката.Од кога ќе си го дознаеш N(бројот) на преписката ќе можеш да си проверуваш и на третото поле каде што пишува Т'рсене на преписки подадени по консулски п'т. Провери си повторно,ако ти излегува 'липсват дани' можно е да ти имат кажано погрешно некое од бројчињата од пинот.

Член од
27 јули 2015
Мислења
134
Поени од реакции
285
Han и мене од конзулат ми дадоа исто како и тебе и си проверувам без проблем.
Во првото поле каде што пиши молба вх.номер пишуваш XXX/2016 и на ПИН го пишуваш 1XXXX4 и ти излегува овој текст Образувана преписка N:1111/2016/01.01.2016(бројките се само пример) т.с ти го кажува бројот на преписката.Од кога ќе си го дознаеш N(бројот) на преписката ќе можеш да си проверуваш и на третото поле каде што пишува Т'рсене на преписки подадени по консулски п'т. Провери си повторно,ако ти излегува 'липсват дани' можно е да ти имат кажано погрешно некое од бројчињата од пинот.
I jas mislam deka mozebi e greska vo broevite sto mi gi dale.Denes pomegju 12 i 13h ke se javam vo Ambasadata da vidam vo sto e problemot.Ti blagodaram i pozzzz

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Најверојатно е грешка, треба да бараш во преписки по конзулски пат, таму нема пин. Јас бев октомври на интервју и бројот ми е 8... /2015.

Член од
27 јули 2015
Мислења
134
Поени од реакции
285
Најверојатно е грешка, треба да бараш во преписки по конзулски пат, таму нема пин. Јас бев октомври на интервју и бројот ми е 8... /2015.
Ne saka ni taka.Me cudi toa sto bev u Noemvri/2015 na intervju a mi dadoa broj 3XX/2015 i plus Pin.Ke vidam so ambasadata po telefon.

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
mene za normalna procedura mi bara 30 evra... a za brza procedura 40.. do ponedelnik ke bil gotov.. znaci 3-4denovi.. cenite gore dolu tie se ? ili me koli malce pojke? ☺
Зависи за колку документи се работи ? Пиши ми за колку, да проверам во мејл колку имам платено и ќе ти пишам.

За еден ден било 45 лева од документ ( за легализација ) а за два-три дена 35 лева.... За превод мислам дека плативме околу 50 лева за 5 документи

Последно уредено:
Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Дечки да прашам дали постои начин да се провери дали посредникот ги доставил дополнителните документи?

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Ne saka ni taka.Me cudi toa sto bev u Noemvri/2015 na intervju a mi dadoa broj 3XX/2015 i plus Pin.Ke vidam so ambasadata po telefon.
Пробај наместо 3хх/2015 напиши 2016.Мене бројчето што ми го кажаа беше 5хх/2016 + пинот 6цифрен број.Одкога ги внесов овие податоци ми излезе N на преписката-14хх/2016 и дата кога истата е образувана.[DOUBLEPOST=1458737902][/DOUBLEPOST]
Дечки да прашам дали постои начин да се провери дали посредникот ги доставил дополнителните документи?
Според она што е споделено на форумав,не одговараат на елек.пошта,ретко креваат телефонска слушалка така да најдобро ти е да отидеш лично во Софија да прашаш.

Последно уредено:
Член од
19 февруари 2016
Мислења
43
Поени од реакции
118
Да ли некој во овој месец го добил Указ..?
По што добив информација дека се подпишани - но бавно ги внесуват во системот ...

Член од
11 јануари 2009
Мислења
26
Поени од реакции
43
Да ли некој во овој месец го добил Указ..?
По што добив информација дека се подпишани - но бавно ги внесуват во системот ...
Eve i jas cekam povece od mesec dena.Kako sto citam nema potpisano za nikogo uste,se nadevam ovaa nedela ce bidne.

Член од
21 декември 2015
Мислења
21
Поени од реакции
11
Zdravo lugje bi sakal da ve iskonsultiram nesto...Imam blizok prijatel aplikacija Intervju Januari 2015...Vo poslednive mesec dena imase dve promeni na status...Prvata bese deka prepiskata se naogja vo zadolzitelna procedura so usoglasenite organi...Posle 2-3 nedeli se smeni vo segasnata Koja glasi: Po prepiskata vi predstoi da bude izvršen finalen eksperten pregled predi da bude razgledana ot saveta po gradzanstvo...Dali znaete Kakva e procedurata posle ova...Sto e sledno I Kolku vreme odprilika se ceka do zemanje...Fala odnapred I so srekja na site aplikanti

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
sega idam od bugarija. svrsiv rabota i fala vi na site za informacijte so gi spodelivte so mene. na tie so cekate da vi go proverat brojceto vi nosam dobra vest deka utre ke se sostanuva sovetot taka da ke ima novi odobreni brojcinja

Член од
21 февруари 2016
Мислења
53
Поени од реакции
46
Ima li nekakva informacija nekoj za tie sto se od 2013 godina jas eve veke kako 2 godini imam podneseno dopolnitelen dokumnet od prv bratuced i sea uste mi pisuva prepiskata e vo dop.procedura nekoj da znae da kaze ako ima nekoja dobra informacija fala mn
10 meseci uste nema nisto I kaj mene so isti dokumenti sme od 1 bratucet

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
sega idam od bugarija. svrsiv rabota i fala vi na site za informacijte so gi spodelivte so mene. na tie so cekate da vi go proverat brojceto vi nosam dobra vest deka utre ke se sostanuva sovetot taka da ke ima novi odobreni brojcinja
бате какое таму,кога ти закажаа интервју,има ли гужви??сега дознавам и дека происходите требало да се потпишат??што е тоа,може ли некој да ми го објасни накратко!!!поз.среќно

Mercury

ФК Победа
Член од
23 септември 2013
Мислења
1.042
Поени од реакции
485
Мислење за Орце од Кавадарци?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop