А бе бугари, вие не се грижите за нашите живи кои се во бугарија , а сакате ние да се грижиме за вашите мртви кои се во Македонија!!! Дај бидете по реални, макар колку прости биле и колку и да си ја браните и сакате земјата (како и ние што ја сакаме и браниме нашата) да зборуваме реално! Политичките одлуки, како помош ова, помош она, заеднички проекти и „мижи Митро јас ќе ти бајам“, се политика, парламентарци, власт , со еден збор преваранти.
Ама кога се негира , нација, црква, јазик, ПОСТОЕЊЕ, е тука боли, тука не ми мешајте , политика и политичари, европа и југославија! Било кои и да се моите потомци (а ете генетски ви докажавме дека од сите балканци имаме најголем процент античко во нашите гени, а имате и вие), јас себе се осеќам како Македонец и никој и ништо не ме убедува во нешто друго, а ти другар го негираш тоа, како да те сакам тебе, твојата земја или твојата помош - лицемерна (според мене). Грците кога тогаш ќе ве наебаат и вас и србите и цела ЕУ, молзаат додека можат , а потоа ќе сакаат да ве тртнат.
Ај бидете поздравени сега.