RTM напиша:
Сакаше аргументи, нели?
Сега вртиш. Но на основа на таа телефонограма и резултатите от присилното и административно преброjване на населението 1946 /под притисок на комунистите-интернационалисти Тито и Димитров/ са и сите ви порпаганди от последните децении.
Ченто, а ти поразмисли малце, преди да се радуваш.
Хаха, абе јас мислев дека "радоста" беше твоја кога ја постираше телефонограмата, оти си помисли дека ете со неа го реши "проблемот", и дека сите Македонци се измислени, нели..?
Арно ама ти одговори и Братот, а ти кажав и јас, во неа децидно пишува дека, во Македонци не треба да се пишат ни Евреите, ни Циганите, ни Турците, ама ни:
"б'лгарите дошли от пределите на Б'лгарија"
?!?
Значи Неврокоп НЕ Е ДЕЛ НА Б'ЛГАРИЈА според ова, а за Македонци демек "насила" се попишани сите домородци и т.н. Б'лгаромухамедани, така ли..?!?
И бројката на Македонци од таа 1946 година која е..?
После следат овие пописи што ти ги навел Братот тука со овие бројки:
Според пописот од 1956 година, 187.789 се декларирале како Македонци.
Дали имате замерки и за оваа цифра, некои телефонограми и сл. дигресии?
Според пописот од 1965 година, само 8.750 се заведени како Македонци.
Некој коментар, како е можно толку да се измени статистиката?
Според пописот од 1975 година, ниту еден жител на НР Бугарија не се декларирал како Македонец.
Доколку имавте силни “научни“ објаснувања од вашата академија дека претходно се работело за “административно“ присилување, како ќе се објасни сега ОВОЈ феномен на целосно исчезнување на СИТЕ Македонци?
Сакаш јас наместо тебе да одговорам како се сменил бројот така драстично, или ќе го погледнеш документот што ти го постирав каде уредно декларирана национална припадност е ПРЕПРАВАНА отпосле со црвено..?!?
Што значи тоа..?
Дека вие со децении си играте со самочувствата на луѓето и дека НИКОГАШ не сте имале фер и праведен попис, ете тоа значи!
Еве како изгледа тоа од друг агол, од Вилдан стана "Валентина", од Реџеп = "Рачо"
Ченто,вака сега тоа клипчето ништо ама баш ништо не показува. Тоа и ФМИ ти го казал. Во Бугариа има нема милион и пол два милиона хора со македонска конекциа. Пиринско за да е Бугарско, ке требе да има Бугарска воиска и да е окупирало се. Тоа са много луге ако решат да праат нешто оште утре сутрин ке се припоат ком маика Македониа. Си согласен или не? Много добро знаеш колко хора от вардарско и егеиско уживаат у Бугариа. Теа са доктори,заболекари,народни представители,полицајци, военни пилоти,офицери, генерали, министри, министер председатели! Сега ти ми речи теа хора са подтиснати или свободни? Стоjko и негова таjфа са мнооого малка цифра и то платеници. Каде учили негови деца знаеш? У Македониа... нема лошо, ама он нема пари и го плакиа тоа со реване. Бугариа е стара дражава и много работи не минуваат. И тоа нема да мине. И граница да се отвори Бугари нема да идат у Македониа да живеат тоа биде сигурен. Бугариа бавно ,но сигурно нештата се средуваат,и ке биде по добро. Ви го пожелавам тоа и на Вас от се срце! Биде ми поздравен!
Хаха, абре Bora Bora, ти да не си слеп или глув, или не ти се гледа и слуша вистината туку само твоите проекции за тоа какви се луѓето во Пиринско..?
Никој не збори овде за војни и насилства бре, зборуваме слободно да им дозволите на луѓето да се декларираат такви какви што се чувствуваат.
Што има да добие оној кутар човек од пазарот бре ако се каже дека е Македонец, поарен живот ли, што..?
И другиот што вели дека е "добре"..?
А тој што вели не кажувам пред камера каков сум, оти така бре..?
Тој со новинарката што шета знаеш ли дека е исто така Македонец од Пиринско, и не е со Стојко туку има друга организација..?
Знаеш ли дека има вакви видеа колку сакаш..?
Како тоа ако "не постојат" или се "измислени" Македонците во Бугарија, добиваат судски процеси против истата таа Бугарија во Европските Судови..?!?
И кој тоа му плаќа на Стојко и другите Македонци таму бре абдал, аман веќе со измислициве.
Која е "стара држава" бе пиле, таа ли од 1908 година што е..? Ај малку мисли пред да пишуваш тука глупости.
Не ни сакаме ние Бугари да идат да живеат во Македонија, што ќе ни се..? Ако па запнале и имаат добри намери, бујрум, нека дојдат, тоа е индивидуално право.
Ти ли ќе им забраниш да доаѓаат..?
Дај Боже да се средат работите во Бугарија, ама некако трудно работава... ставате Цигани на пописните листи, а не сакате да ставите Македонци, а ваму ни се правите "браќа, пријатели", не знам што...
После Цацко ви е крив што ве мразат луѓето...