Бугарскиoт попис ги фасификува резултатите, претходно попишувачите со притисоци врз Македонците

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Ако си бил преди 25 години може и да си го видел. Днес вакво нешто не можеш да видиш.
Го видов тоа минатата година, така да... Турци кои живеат во Турција, а имаат бугарски пасоши не им стои турско име. На пр. Ако се вика Ахмед во бугарскиот пасош и лична карта му стои Атанас, Антонио, Асен или нешто слично. Па и турците кои живеат во БГ презимињата им завршуваат на ОВ, ЕВ. Некои што сакаат да си ги променат треба да поминат низ триста процедури за намерно да ги откажат од намерата. Демократија?!! Не мислам така.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Го видов тоа минатата година, така да... Турци кои живеат во Турција, а имаат бугарски пасоши не им стои турско име. На пр. Ако се вика Ахмед во бугарскиот пасош и лична карта му стои Атанас, Антонио, Асен или нешто слично. Па и турците кои живеат во БГ презимињата им завршуваат на ОВ, ЕВ. Некои што сакаат да си ги променат треба да поминат низ триста процедури за намерно да ги откажат од намерата. Демократија?!! Не мислам така.
Да видливо си бил преди 25 години.

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Да видливо си бил преди 25 години.
А бе бугар, не знаеш што да одговориш. Јас зборам со факти, еве баш во четврток треба да патувам во софија сакаш да ти се јавам да ме видиш или пак полиција треба да ти каже за да поверуваш...:cool:

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
Доста си тресал глупости, во 80-те имаше преименуване на Турците, но во 1989 бугарската влада им се извини и им даде возможност да си вратат имената. Сега 90% од бугарските Турци си носат турските имена, останатите 10% запазиха бугарски имена.
Ако сега некоj само си помисли за промена на имена, целата jавност ке реагира.
Види се колку jа знаеш Бугариjа.

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Доста си тресал глупости, во 80-те имаше преименуване на Турците, но во 1989 бугарската влада им се извини и им даде возможност да си вратат имената. Сега 90% од бугарските Турци си носат турските имена, останатите 10% запазиха бугарски имена.
Ако сега некоj само си помисли за промена на имена, целата jавност ке реагира.
Види се колку jа знаеш Бугариjа.
А бе хордо татарска сеа треба со име и со презиме да ти ги цитирам луѓето на кои им фигурираат две иминња и не можат да си ги сменат. Иако на факултет биле запишани под турските имиња и така се воделе 2-3 години, после тоа еден ден им ги менуваат со бугарски во сите документи.
Второ, која цела јавност во Бугарија?! Па единствен што реагира кај вас е Волен Сидеров? Тој да не излезе да протестира за тоа? Хехе

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
@ baksterski, не си свестен за денешните трендови, а тие се такви:

Муслимани сами си ги менуват имињата

http://forum.kajgana.com/threads/Бугариjа-Муслимани-сами-си-ги-менуват-имињата.44321/
Не викам дека нема исклучоци, па и Емир Костурица си го промени името во Немања. Тоа е повеќе од религиски причини. Јас не го бранам турците, ме заболе за нив. Сакам само да кажам дека уште вршат скриена тортура, дозволена од државата. А институциите се прават глуви, тоа и што се случува со Македонските организации таму. Европа си молчи, Вавилонската к..ва!

Секој има Име, Татково име (во бугарија и тоа се пишува) и презиме. Како што е исто во Русија. Но кога ќе кажам две иминња мислам на едно турско и едно бугарско.
Типот има турски и бугарски пасош. Во турскиот се вика Ахмед, а во бугарскиот го пишува Антонио. На факултет се водел 2 години како Ахмед и после еден ден се му се променува. Во сите официални документи го впишуваат како Антонио. Тој неколку години се обидува да си го промени името во бугарските документи што ги поседува. Но тоа во демократска Бугарија НЕ може. И не е само тој, илјадници се турци така.

Што се праеш чукнат дека не ме разбираш.

Член од
6 април 2007
Мислења
1.095
Поени од реакции
443
Не викам дека нема исклучоци, па и Емир Костурица си го промени името во Немања. Тоа е повеќе од религиски причини. Јас не го бранам турците, ме заболе за нив. Сакам само да кажам дека уште вршат скриена тортура, дозволена од државата. А институциите се прават глуви, тоа и што се случува со Македонските организации таму. Европа си молчи, Вавилонската к..ва!
--- надополнето: Jun 13, 2011 11:17 AM ---
Нема никаква тортура врз Муслиманите кои ионака не се само Турци. Така да те молам подобро ги бираj зборовите да се одразуваш. Се работи за некаков тивок односно невербален притисок, jас сум бил сведок повеќе пати па знам што е во Бугариjа. Ништо да не ти речат а сосема jасно да стане дека со тоа име, било Хасан или Ахмед, едноставно немаш шанси бе, немаш, и тоа е тоа.

Член од
25 мај 2011
Мислења
321
Поени од реакции
52
Глупости на ВМРО. ВМРО се идиотска партија. Ако не беа полни ѓубре немаше да имаат 1% од гласањето на луѓето. Тие живеат од омраза и реалниот број на Ромите не е во нивна полза. 700000 не се биле определиле. 700000 не биле Бугари. Нема такво нешто. Прашањата за етнос и религија се по желба. Како 700000 не ги пополниле не значи дека не се Бугари, туку едноставно дека 700000 не сакале да пополнуваат (не им се допаднало човекот, кој ги сослуша или немале време ...etc) Не е важно кој што вели. Ако некој не се согласува со резултатите да суди Бугарија, а не да зборува.
--- надополнето: Jul 21, 2011 2:39 PM ---
Кој што сака да зборува кучето лае, а карванот врви.

На Викторија ќе муексплодира жолчката од злоба.:eek:

Joakim

Skopjanecot
Член од
17 јули 2008
Мислења
534
Поени од реакции
71
бидејќи не му се допаѓаат резултатите
Не е за изненадување дека резултатите се далеку од секаква реалност , барем за мене , па затоа допаѓање или недопаѓање нема никаква врска .
Ако земеме во предвид дека во подолг временски период , резултатите од вашите државни пописи се предмет на контраверзии , нелогичности и спор , кажи барем една причина зошто баш сега би ги прифатиле овие последниве како меродавни ...
Прво и основно треба да се постави прашањето дали вашите граѓани кои се самоопределуваат како етнички Македонци можеа слободно да го изразат истото ......

ООН имаат јасна слика за положбата на Македонците во Бугарија

Kajgana Shop

На врв Bottom