Не знам на колкава возраст си, ама ко за џепарац можи и да се доволноАбе не мислев за сите да работат за 200 евра, невозможно е да издржаваш фамилија со тие пари, онака мислев на моја возраст работење кафичи, сендвичари и такви работи
Не знам на колкава возраст си, ама ко за џепарац можи и да се доволноАбе не мислев за сите да работат за 200 евра, невозможно е да издржаваш фамилија со тие пари, онака мислев на моја возраст работење кафичи, сендвичари и такви работи
Објаснето, повеќе пати.Објасни што е предавник конкретно што ќе направи тој што има втор пасош.Кого ќе зафркне ,која штета ќе и направи на својата држава .
И ова не можеш да го правиш ако имаш бугарски пасош? Ја како што знам Албанците во Македонија имаат само македонско државјанство па го прават истово.Промовирање на Македонија помеѓу твоите професионални кругови, докажување дека Македонците се способен народ, познавање на историја, побивање со аргументи грчки и бугарски пропаганди. И албански последно време, Ацета велат нивни бил.
И ова одговорено е, но ајде:Чекај малце еве на пример ти имаш девојка во Финска и сакаш таму да си живееш дали по таа логика кога ќе се ожениш со Финката ти следува пасош и државјанство ако ги исполнуваш условите .Дали со тоа ќе престанеш да бидеш македонец и да ја сакаш твојата Македонија.
Или немаш да земеш фински пасош и ќе се вратиш во Македонија затоа што Јанко Јади Бурек ќе те плука на улица.
Најверојатно имале, од очигледни причини нели?Јас само прашав дали Гоце Делчев имал бугарски пасош, при што добив одговор од патријот, кој ако се занемарат повторните навреди и вообичането ниво на “дискусија“ не негира дека Гоце имал бугарски пасош...
Дали е точно и дека Даме Груев имал таков пасош?
Ја сум 18 и доста ми се мене тие пари за џепарлак со викаш ти ама за повеќе од џепарлак не!Не знам на колкава возраст си, ама ко за џепарац можи и да се доволно
Леле бре девојче колениците ми се пресекоа, не можам да пишувам од што ми се тресат раце. Срце се кине, солзи течат а лелек се слуша од Хард Рок до КукушДали со своето образование ќе придонесеш на било каков начин пред оваа земја (не пред БЦ и НГ, туку пред сите кои умреа за слободно да живееш) дали ќе работиш тука, дали твојата способност и квалификации и ингеренции ќе ги искористиш за промовирање на Македонија, дали гордо ќе кажуваш дека си Македонец, и тоа многу способен Македонец?
Немало слободен термин за закажување ?Гоце не можел да има Македонско државјанство.
Можеш да погодиш зошто?
Не е точно... пак мораш да го смениш и да се пишиш ФИРОМ-ец... Колку што знам Финска не не признава како Македонија...И ова одговорено е, но ајде:
За Финско државјанство, можеш да го имаш и без да менуваш идентитет.
За Бугарско, мораш да се изјасниш како Бугарин.
Знаеме дека си за жалење. Нема потреба повеќе да докажуваш, де!Леле бре девојче колениците ми се пресекоа, не можам да пишувам од што ми се тресат раце. Срце ми се кине, солзи течат а лелек се слуша од Хард Рок до Кукуш
1. Toa site go pravat koga se vo moznost.1. Промовирање на Македонија помеѓу твоите професионални кругови,
2. докажување дека Македонците се способен народ,
3. познавање на историја,
3. побивање со аргументи грчки и бугарски пропаганди.
4. И албански последно време, Ацета велат нивни бил.
Можеби Финска не не признава, не знам, но секоја од тие 130 и кусур земји што не признаа, го признаваат нашиот идентитет. Кога настапуваат како ЕУ, одиме со ФИРОМ, кога една членка има работа со нас, ние сме Р.Македонија, ако таа земја не познава под тоа име. (Пример - Хрватска, наскоро ќе биде член, сепак, Хрватите ќе го користат нашето име, а не ФИРОМ).Не е точно... пак мораш да го смениш и да се пишиш ФИРОМ-ец... Колку што знам Финска не не признава како Македонија...
Ајде цитирај ги сите на темава. Пробај да се испосереш врз секое мислење.Знаеме дека си за жалење. Нема потреба повеќе да докажуваш, де!
Да ама албанците во Македонија не се откажуваат од својот идентитет, албанци се и понатаму, дали ја сфаќаш разликата меѓу државјанство и идентитет?И ова не можеш да го правиш ако имаш бугарски пасош? Ја како што знам Албанците во Македонија имаат само македонско државјанство па го прават истово.
Пример и Бугарија, го користат нашето има а не ФИРОММожеби Финска не не признава, не знам, но секоја од тие 130 и кусур земји што не признаа, го признаваат нашиот идентитет. Кога настапуваат како ЕУ, одиме со ФИРОМ, кога една членка има работа со нас, ние сме Р.Македонија, ако таа земја не познава под тоа име. (Пример - Хрватска, наскоро ќе биде член, сепак, Хрватите ќе го користат нашето име, а не ФИРОМ).
Бугарија е првата земја која не призна под Уставното име.Пример и Бугарија, го користат нашето има а не ФИРОМ
На серачи мора со серка да им се врати. Не се разбираат од убави ароми.Ајде цитирај ги сите на темава. Пробај да се испосереш врз секое мислење.
2. Да, способен и интелигентен народ е. За жал, предолго угнетуван и отупуван.1. Toa site go pravat koga se vo moznost.
2. A sposoben narod li e?
3. Koja istorija? Toa e neegzaktna kategorija. Ja pisuvaat site kako sto im odgovara. Utre tvoeto dete kje uci deka sipcine od 2001 bile borci za covekovi prava, a Tito deka bil diktator i ramen na Pol Pot!?!
4. A ima li argumenti? Ako imalo kje bile pobieni do sega? Pravno so Grcite moze i kje se nosime, ne daj boze da treba da sporis so Bugarite, Tokmu taa istorija sto ja spomenuvas e apsolutno vo nivna korist, za zal.
5. Albanski vo posledno vreme?? Ne - tuku celo vreme, no vo posledno se premnogu zasileni nivnite propagandi i najopasni po makedonskiot integritet. Ama treba sto pobrzo, da se razbere toa.