Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
7 мај 2007
Мислења
318
Поени од реакции
99
Абе не мислев за сите да работат за 200 евра, невозможно е да издржаваш фамилија со тие пари, онака мислев на моја возраст работење кафичи, сендвичари и такви работи:)
Не знам на колкава возраст си, ама ко за џепарац можи и да се доволно;)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Промовирање на Македонија помеѓу твоите професионални кругови, докажување дека Македонците се способен народ, познавање на историја, побивање со аргументи грчки и бугарски пропаганди. И албански последно време, Ацета велат нивни бил.
И ова не можеш да го правиш ако имаш бугарски пасош? Ја како што знам Албанците во Македонија имаат само македонско државјанство па го прават истово. :)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.702
Поени од реакции
8.721
Чекај малце еве на пример ти имаш девојка во Финска и сакаш таму да си живееш дали по таа логика кога ќе се ожениш со Финката ти следува пасош и државјанство ако ги исполнуваш условите .Дали со тоа ќе престанеш да бидеш македонец и да ја сакаш твојата Македонија.

Или немаш да земеш фински пасош и ќе се вратиш во Македонија затоа што Јанко Јади Бурек ќе те плука на улица.
И ова одговорено е, но ајде:
За Финско државјанство, можеш да го имаш и без да менуваш идентитет.
За Бугарско, мораш да се изјасниш како Бугарин.
--- надополнето: Oct 15, 2011 6:40 PM ---
Јас само прашав дали Гоце Делчев имал бугарски пасош, при што добив одговор од патријот, кој ако се занемарат повторните навреди и вообичането ниво на “дискусија“ не негира дека Гоце имал бугарски пасош...
Дали е точно и дека Даме Груев имал таков пасош?
Најверојатно имале, од очигледни причини нели?
Земја која е поробена, односно не е држава, туку окупирана територија, нема своја власт ниту нејзини органи, па според тоа нема ни можност да издава никакви документи.
Сите егејски Македонци, имаат грчки државјанства и не смеат да се декларираат како Македонци (не можат) па сепак постои Виножито и се борат за своите права, зарем не? Исто е и во Пиринска Македонија, нели?

Член од
4 септември 2011
Мислења
94
Поени од реакции
23
Дали со своето образование ќе придонесеш на било каков начин пред оваа земја (не пред БЦ и НГ, туку пред сите кои умреа за слободно да живееш) дали ќе работиш тука, дали твојата способност и квалификации и ингеренции ќе ги искористиш за промовирање на Македонија, дали гордо ќе кажуваш дека си Македонец, и тоа многу способен Македонец?
Леле бре девојче колениците ми се пресекоа, не можам да пишувам од што ми се тресат раце. Срце се кине, солзи течат а лелек се слуша од Хард Рок до Кукуш
Гоце не можел да има Македонско државјанство.
Можеш да погодиш зошто?
Немало слободен термин за закажување ?

Член од
7 мај 2007
Мислења
318
Поени од реакции
99
И ова одговорено е, но ајде:
За Финско државјанство, можеш да го имаш и без да менуваш идентитет.
За Бугарско, мораш да се изјасниш како Бугарин.
Не е точно... пак мораш да го смениш и да се пишиш ФИРОМ-ец... Колку што знам Финска не не признава како Македонија...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.702
Поени од реакции
8.721
Леле бре девојче колениците ми се пресекоа, не можам да пишувам од што ми се тресат раце. Срце ми се кине, солзи течат а лелек се слуша од Хард Рок до Кукуш
Знаеме дека си за жалење. Нема потреба повеќе да докажуваш, де!

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
1. Промовирање на Македонија помеѓу твоите професионални кругови,
2. докажување дека Македонците се способен народ,
3. познавање на историја,
3. побивање со аргументи грчки и бугарски пропаганди.
4. И албански последно време, Ацета велат нивни бил.
1. Toa site go pravat koga se vo moznost.

2. A sposoben narod li e?

3. Koja istorija? Toa e neegzaktna kategorija. Ja pisuvaat site kako sto im odgovara. Utre tvoeto dete kje uci deka sipcine od 2001 bile borci za covekovi prava, a Tito deka bil diktator i ramen na Pol Pot!?!

4. A ima li argumenti? Ako imalo kje bile pobieni do sega? Pravno so Grcite moze i kje se nosime, ne daj boze da treba da sporis so Bugarite, Tokmu taa istorija sto ja spomenuvas e apsolutno vo nivna korist, za zal.

5. Albanski vo posledno vreme?? Ne - tuku celo vreme, no vo posledno se premnogu zasileni nivnite propagandi i najopasni po makedonskiot integritet. Ama treba sto pobrzo, da se razbere toa.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.702
Поени од реакции
8.721
Не е точно... пак мораш да го смениш и да се пишиш ФИРОМ-ец... Колку што знам Финска не не признава како Македонија...
Можеби Финска не не признава, не знам, но секоја од тие 130 и кусур земји што не признаа, го признаваат нашиот идентитет. Кога настапуваат како ЕУ, одиме со ФИРОМ, кога една членка има работа со нас, ние сме Р.Македонија, ако таа земја не познава под тоа име. (Пример - Хрватска, наскоро ќе биде член, сепак, Хрватите ќе го користат нашето име, а не ФИРОМ).

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.702
Поени од реакции
8.721
И ова не можеш да го правиш ако имаш бугарски пасош? Ја како што знам Албанците во Македонија имаат само македонско државјанство па го прават истово. :)
Да ама албанците во Македонија не се откажуваат од својот идентитет, албанци се и понатаму, дали ја сфаќаш разликата меѓу државјанство и идентитет?

Член од
7 мај 2007
Мислења
318
Поени од реакции
99
Можеби Финска не не признава, не знам, но секоја од тие 130 и кусур земји што не признаа, го признаваат нашиот идентитет. Кога настапуваат како ЕУ, одиме со ФИРОМ, кога една членка има работа со нас, ние сме Р.Македонија, ако таа земја не познава под тоа име. (Пример - Хрватска, наскоро ќе биде член, сепак, Хрватите ќе го користат нашето име, а не ФИРОМ).
Пример и Бугарија, го користат нашето има а не ФИРОМ;)

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Бугарски пасош...
Едно од поголемите срања кое ни го сервираат источните комшии, а наши будала фаци одат и земаат такви, кои бугарите ги делат капом и шаком, посебно на Македонци.
На тој начин им помагаме во спроведувањето на нивната пропаганда, и како во времето на нашите претци се продаваме за 5 гроша.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.702
Поени од реакции
8.721
Пример и Бугарија, го користат нашето има а не ФИРОМ;)
Бугарија е првата земја која не призна под Уставното име.
Но Бугарија, 20 години по осамостојувањето, сеуште не познава македонска нација и македонски јазик.
Има голема разлика, научија, меѓу државјанство, националност, јазик....
--- надополнето: Oct 15, 2011 6:50 PM ---
Ајде цитирај ги сите на темава. Пробај да се испосереш врз секое мислење. :vozbud:
На серачи мора со серка да им се врати. Не се разбираат од убави ароми.
--- надополнето: Oct 15, 2011 6:51 PM ---
1. Toa site go pravat koga se vo moznost.

2. A sposoben narod li e?

3. Koja istorija? Toa e neegzaktna kategorija. Ja pisuvaat site kako sto im odgovara. Utre tvoeto dete kje uci deka sipcine od 2001 bile borci za covekovi prava, a Tito deka bil diktator i ramen na Pol Pot!?!

4. A ima li argumenti? Ako imalo kje bile pobieni do sega? Pravno so Grcite moze i kje se nosime, ne daj boze da treba da sporis so Bugarite, Tokmu taa istorija sto ja spomenuvas e apsolutno vo nivna korist, za zal.

5. Albanski vo posledno vreme?? Ne - tuku celo vreme, no vo posledno se premnogu zasileni nivnite propagandi i najopasni po makedonskiot integritet. Ama treba sto pobrzo, da se razbere toa.
2. Да, способен и интелигентен народ е. За жал, предолго угнетуван и отупуван.

3. Историјата за која имаме докази. А не историјата која нам ни одговара.

4. Има аргументи, нормално, меѓутоа светска политика е во прашање. Кај што има сила, нема правдина.

5. Се согласувам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom