- Член од
- 5 ноември 2013
- Мислења
- 66
- Поени од реакции
- 17
Еве на пример во битола имало на крајот на 19 век 7,000 власи и 5,500 евреи
Ми ја избришале претходната објава,пак ќе прашам дали мислиш како доказ да се приложи статистичката графа со етнографски податоци од Кнчов?И колку си сериозен во ова? Конкретен одговор уште не даде.Предлагам да отвориш на интернет да прочиташ и после тоа да разговараме
ја најдовме казата после Шо??
Апсолутно неМи ја избришале претходната објава,пак ќе прашам дали мислиш како доказ да се приложи статистичката графа со етнографски податоци од Кнчов?И колку си сериозен во ова? Конкретен одговор уште не даде.
Финтата е што ништо конкретно тој незнае друже, слушнал нешто ова она, сака да изгледа паметен ама ништо конкретно не пишува или пак сака нешто да продаде за пари.... нешто од тие две е.Ми ја избришале претходната објава,пак ќе прашам дали мислиш како доказ да се приложи статистичката графа со етнографски податоци од Кнчов?И колку си сериозен во ова? Конкретен одговор уште не даде.
Еве на еден дешко му помагам да дојде до документ и после тоа ке го замолам да ви пише на форумот и тој ке ви каже дали знам или незнам.[DOUBLEPOST=1401810215][/DOUBLEPOST]Финтата е што ништо конкретно тој незнае друже, слушнал нешто ова она, сака да изгледа паметен ама ништо конкретно не пишува или пак сака нешто да продаде за пари.... нешто од тие две е.
Финтата е што ништо конкретно тој незнае друже, слушнал нешто ова она, сака да изгледа паметен ама ништо конкретно не пишува или пак сака нешто да продаде за пари.... нешто од тие две е.
Финтата е што ништо конкретно тој незнае друже, слушнал нешто ова она, сака да изгледа паметен ама ништо конкретно не пишува или пак сака нешто да продаде за пари.... нешто од тие две е.
Пари имам доволно за мене и не ми требаат ,никогаш не би земал од друг а уште помалку од луге кои што маката ги натерала да вадат бг пасоши и можеби ги даваат последните пари. Срам да ти еФинтата е што ништо конкретно тој незнае друже, слушнал нешто ова она, сака да изгледа паметен ама ништо конкретно не пишува или пак сака нешто да продаде за пари.... нешто од тие две е.
Се растурија од одобрување,како никогаш досега.До крајот на годинава се во план бројката на одобрени да стигне до 30000 молби,за да се надминат самите себе а и претходната влада.ДАБЧ издавала происходи на косовци, врз основа на две историски книги, каде што било наведено дека на Косово живеат Бугари. Тоа падна, и така почна целава криза.
Сега, дали ова функционира со Кнчо, не знам. Инаку, точно е дека се одобрени голем број на молби, особено меѓу првите вратени, бројчиња 5-6-7 илјади. Во април се објавени 330 во протокол, во мај 530, значи бројката расте. Можеби е врзано со новиот заменик министер, кој има полесна рака за делење
https://mjs.bg/25/1286/ , ovde pisuva deka treba da dostavis dokument i da bide preveden na bg jazik deka si rastecki bugarin ....paa kolku sto jas go svakam, dovolno e da najdes dokument od dedo-baba koj se rodeni pred ili za vreme na bugarsko (41-44 год ) , i ako toa primer e IZVOD sega izvaden i preveden na bugarski sega , a izvodot pokazuva deka baba-dedo ziveele vo toa vreme, i so moj izvod isto taka preveden na BG, dokazam deka e toj moj dedo-baba...ustvari ne bi trebalo da ima problem. Zatoa sto na izvestuvanjeto na linkot ne pisuva deka treba bugarski star dokument, tuku moze i preveden dokument koj ke dokaze deka tvojata familija ziveela vo Mk vo vremeto koga sme bile pod bg ropstvo. Taka go svakam jas, a i razbrav deka taka luge pravat, vadat sega izvodi za babi-dedovci gi preveduvaat i gi nosat.