Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 март 2014
Мислења
5
Поени од реакции
0
nemam ni od roditelite ni od baba dedo nesto bugarsko zatoa prasav dali moze samo izvod od roditelite i da gi prevedam na bugarski

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
nemam ni od roditelite ni od baba dedo nesto bugarsko zatoa prasav dali moze samo izvod od roditelite i da gi prevedam na bugarski
Moze da gi odneses ama kolku ce cekas e toa e prasanje ...Ako odneses kako Igor dokumenti brzo ce bide, se ostanato e igranje so zivci i neizvesnost ...

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
so nas koj znae sto ke bide zbrki.Za ostanatite sto zemaa cestito poftorno od mene[DOUBLEPOST=1395957200][/DOUBLEPOST]https://mjs.bg/117/88/[DOUBLEPOST=1395958651][/DOUBLEPOST]
I jas sakam da se nadovrzam vo vrska so ova presanje.Na posreduvacot mu gi dadov dokumentite i mi
gi vrati 5dena pred istekot na rokot so zgresen prevod i so izgovor deka nesto nedostasuva.
Vednas pobarav drug posreduvac i mu gi dadov dokumentite.Mi rece deka rabotata e sega zavrsena
i treba samo da cekam.Kako moze da se proveri sto e sega so niv i dali se podadeni vo ministerstvoto.
a kakvi dokumenti so poteklo od bugarija ili nasi dokumenti isto kako jas sto imam odneseno si spremal

Последно уредено:
Член од
24 октомври 2013
Мислења
67
Поени од реакции
12
Mnogu tesko deka ke bide nesto od toa so ke prilozis makedonski dokumenti prevedeni na BG znaci niv mu e potreben dokument kade sto jasno pisuva deka ima BG nacionalnost. Moj sovet ne trosi pari isto e dali ke prilozis takov dokument ili ne....

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
Mnogu tesko deka ke bide nesto od toa so ke prilozis makedonski dokumenti prevedeni na BG znaci niv mu e potreben dokument kade sto jasno pisuva deka ima BG nacionalnost. Moj sovet ne trosi pari isto e dali ke prilozis takov dokument ili ne....
Dobro a sto ako najdam od pradedo mi deka bil vo vojska od na majka mi stranata
sto so takov dokument i navedam

Член од
24 октомври 2013
Мислења
67
Поени од реакции
12
Ako imas takov dokument I go prilozis, BG drzavjanstvo ti e vo raka[DOUBLEPOST=1395961629][/DOUBLEPOST]
Znaci go zemas toj dokument vadis posmrtnica od pradedoti isto vadis I za dedoto ili dokolku e ziv izvod od maticna kniga na rodeni I isto izvod od rodeni na majka ti gi preveduvas zaveruvas I dostavuvas I rabotata e zavrsena

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
a kade da baram posmrtnica na pradedo mi taa informacija mi treba dali voopsto se cuva takov dokument od pred 90 godini toa vo skopje da baram ili od kade ste se so poteklo ako ima nekoj tolku pameten da mi kaze jas so sigurnost deka ke se potrudam da pobaram no misleneto na forumov sekako mi e dobredojdeno

Член од
24 октомври 2013
Мислења
67
Поени од реакции
12
a kade da baram posmrtnica na pradedo mi taa informacija mi treba dali voopsto se cuva takov dokument od pred 90 godini toa vo skopje da baram ili od kade ste se so poteklo ako ima nekoj tolku pameten da mi kaze jas so sigurnost deka ke se potrudam da pobaram no misleneto na forumov sekako mi e dobredojdeno
Druze to go baras vo opstinata kade sto e pocinat najverojatno ima nekakva si arhiva kaj maticar ova ona si ima zapisano koga I kade pocinal pa ke ti izvadat takov dokument

Член од
25 јануари 2012
Мислења
17
Поени од реакции
10
dali moze nekoj da mi kazi, imam makedonska posmrtnica od dedomi kade pisuva deka e roden vo blagoevgrad.GO priznavaat toa kako dokaz ili.,

Член од
13 февруари 2008
Мислења
211
Поени од реакции
185
Друже за да извадиш македонска посмртница немаш проблем има до 1900 на назат се вади без проблем.... Иначе за што докумет за од војска збориш дека имаш од дедоти???

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
Друже за да извадиш македонска посмртница немаш проблем има до 1900 на назат се вади без проблем.... Иначе за што докумет за од војска збориш дека имаш од дедоти???
zboruvam za pradedo mi so poteklo sum od istocna makedonija pa neznam dali ima takov dokument dali voopsto go cuvaat i dali ke mi go dadat a znam deka dedo mi zboruvase za negoviot tatko deka bil vo nekoja vojska

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom