Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 август 2011
Мислења
14
Поени од реакции
13
Бугарски пасош-дефинитивно ДА!
И јас бев порано патриот и мислев дека нема шанси никогаш да помислам да извадам бугарски пасош,но еве сега помислувам.Во нашата држава нема никаква иднина,посебно ако сакаш да успееш на чесен начин,кај нас сеуште важи онаа старата-ако е вујко ти владика и ти ке бидеш поп,што е жалосно,а уште пожалосно е тоа што вака ке биде уште долго време изгледа и ова го кажувам затоа што сум го осетила на своја кожа...така да,само да му ја здувнам некаде надвор и ке си ја сакам државичкава скапана најмногу на цел свет!

Член од
6 декември 2010
Мислења
238
Поени од реакции
158
Не е проблем што зимате пасош од друга земја само за да киднете од државава, има доста луѓе и кај нас што не се Македонци,а имаат македонски пасош. НО, кај нас у пасош им стои дека се Албанци, Срби или што и да се, а кај Бугариве треба Блгарин да се пишеш за да ти даат пасош.
Ја разбирам дека секој гледа да се снајде, да си обезбеди подобар животец, АЛИ толку ниско да падне некој и да се пише нешто што НЕ Е, стварно е мизерија.
И не ми е јасно како до сега никој не ја казни Бугарија за овој пазар со пасошиве што го праи.

T

Tetro

Гостин
Не е проблем што зимате пасош од друга земја само за да киднете од државава, има доста луѓе и кај нас што не се Македонци,а имаат македонски пасош. НО, кај нас у пасош им стои дека се Албанци, Срби или што и да се, а кај Бугариве треба Блгарин да се пишеш за да ти даат пасош.
Ја разбирам дека секој гледа да се снајде, да си обезбеди подобар животец, АЛИ толку ниско да падне некој и да се пише нешто што НЕ Е, стварно е мизерија.
И не ми е јасно како до сега никој не ја казни Бугарија за овој пазар со пасошиве што го праи.
Па, и дечкото на сликата нема македонско потекло, не знае македонски, до пред некое време појма немал дека ќе биде Македонец. Ама ете, судбина.

Член од
6 декември 2010
Мислења
238
Поени од реакции
158
Па, и дечкото на сликата нема македонско потекло, не знае македонски, до пред некое време појма немал дека ќе биде Македонец. Ама ете, судбина.
Ок, ќе се праиме наудрени малку ако така ти одговара. Јас пишав, ако прочита добро, дека и кај нас има луѓе со македонски пасош, но кои не се Македонци и тоа никој не им го спори. Се изјаснил негде Мекелеб дека е Македонец за да земе пасош? НЕ.Се знае како се дава пасош на странци ако има државата интерес од тоа, во случајов спортот.
Ај сеа кажи по кој основ зимаат Македонци бугарски пасош? Не се родени во Бугарија, не живееле икс години таму... како добиваат? Мора некој критериум да исполнат, неможе на лепе очи да си зима пасош некој од кај му текне.Критериумот у овој случај се знае кој е, треба да се изјаснат дека се Бугари, еве нека пише некој што има бг пасош дека не морал негде, у некое пусулче да пише дека е Булгарин/Булгарка, скоро освестен/а наравно.

Член од
31 март 2008
Мислења
2.577
Поени од реакции
1.879
pa za da ti dadat pasos od nekoja drzava mora da potpises deka si bugarin/makedonec ili ne ti ja znam sto za da ti dadat

T

Tetro

Гостин
Ок, ќе се праиме наудрени малку ако така ти одговара. Јас пишав, ако прочита добро, дека и кај нас има луѓе со македонски пасош, но кои не се Македонци и тоа никој не им го спори. Се изјаснил негде Мекелеб дека е Македонец за да земе пасош? НЕ.Се знае како се дава пасош на странци ако има државата интерес од тоа, во случајов спортот.
Ај сеа кажи по кој основ зимаат Македонци бугарски пасош? Не се родени во Бугарија, не живееле икс години таму... како добиваат? Мора некој критериум да исполнат, неможе на лепе очи да си зима пасош некој од кај му текне.Критериумот у овој случај се знае кој е, треба да се изјаснат дека се Бугари, еве нека пише некој што има бг пасош дека не морал негде, у некое пусулче да пише дека е Булгарин/Булгарка, скоро освестен/а наравно.
Не знам колку и текст да изнапишеш, нема да ти стане јасно дека за да добиеш било каков пасош од било која земја, прво треба да добиеш државјанство од истата. Толку едноставно е.

Член од
6 декември 2010
Мислења
238
Поени од реакции
158
Не знам колку и текст да изнапишеш, нема да ти стане јасно дека за да добиеш било каков пасош од било која земја, прво треба да добиеш државјанство од истата. Толку едноставно е.
Види, постојат услови за да некој добие државјанство на некоја земја, така? Јас прашав, не тебе директно, кој услов го исполнуваат Македонциве што земаат бг пасош, по кој критериум го добиваат државјанство. Ете, толку е едноставно.
Родени се во Бугарија - НЕ, престојувале/живееле таму икс години колку што се бара во закон, - НЕ, во брак се со бугарски државјанин - НЕ .... како тогаш?

T

Tetro

Гостин
Види, постојат услови за да некој добие државјанство на некоја земја, така? Јас прашав, не тебе директно, кој услов го исполнуваат Македонциве што земаат Бг пасош, по кој критериум го добиваат државјанство. Ете, толку е едноставно.
Родени се во Бугарија - НЕ, престојувале/живееле таму икс години колку што се бара во закон, - НЕ, во брак се со бугарски државјанин - НЕ .... како тогаш?
Муабетов, сакам прашам ама појма немам како.
Не одговарам, и чисто се сомневам дека некој ќе ти одговори.

И ако не ме цитираш, не ми стигнува известување. Ај, биди поздравен/а.

Член од
6 декември 2010
Мислења
238
Поени од реакции
158
Како што кажав, не беше директно упатено прашањето до тебе, нити од тебе очекувам одговор.

Само ќе ти кажам - ТЕ РАЗБИРАМ, очигледно не ти е сеедно, ама тоа е.

Член од
31 март 2008
Мислења
2.577
Поени од реакции
1.879
aman so tupenjevo
se znae zosto se vadi
sigurno ne od ljubov

a toa deka davaat bez osnov, tocno.
a koga davaat zostp da ne se zema

Статус