Бугарски паравоен поход во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.

ANTIPATER

of Macedon
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.181
Поени од реакции
44
Ништо чудно, па ние министер за надворешни го имаме бугарчето Милошов, незнам шо е проблемот ако татариве прават поход
Mилошевски бугарин не ти е добро на тебе братанче

Член од
6 јули 2008
Мислења
7
Поени од реакции
0
Сеа ги следам вестите на Сител и кажаа дека најзголемени мераците се за бугарски визи за кои во Амбасадата во Скопје ќе мора да се чека се до 1 месец, а во конзулато во Битола до 10 денови се добива...Инаку Македонците многу силно ги мрзат Бугарите:pos2:

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Глигоров, не кењај.

Сител рекоа: Турција, Црна Гора, Хрватска и Албанија се главните туристички дестинации оваа година, најмалку граѓани се заинтересирани за одмор во Грција, а поради визниот режив, многу малку граѓани ова година ќе летуваат и во Бугарија...

:helou:

И НЕ Е ТОА ТЕМАТА НА ДИСКУСИЈАТА...ТЕМАТА Е:

МЛАТЕЊЕ ТАТАРИ ЗА НЕКОЈ ДЕН!

Член од
6 јули 2008
Мислења
7
Поени од реакции
0
Во рускиот град Казан ќе оjш да млатиш Татари или во украинска Кримеа?:tapp:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Глигоров, не кењај.

Сител рекоа: Турција, Црна Гора, Хрватска и Албанија се главните туристички дестинации оваа година, најмалку граѓани се заинтересирани за одмор во Грција, а поради визниот режив, многу малку граѓани ова година ќе летуваат и во Бугарија...

:helou:

И НЕ Е ТОА ТЕМАТА НА ДИСКУСИЈАТА...ТЕМАТА Е:

МЛАТЕЊЕ ТАТАРИ ЗА НЕКОЈ ДЕН!
Доколкото знам поход ке имат бугари,па не татари.

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Селани ли се ил граѓани ак имаат пари ќе си одат кај сакат, ти имаш нешто против?

Темава е за друго наменета...

А ти бачко слободно дој си Охрид, Струга, Преспа, Дојран ... кај сакаш на одмор во Македонија, никој ништо нема да ти речи....

и онака имам многу блгари слушнато кои велат „да го видам Охрид па да умрам мака да не ми е“

Член од
6 јули 2008
Мислења
7
Поени од реакции
0
Селани ли се ил граѓани ак имаат пари ќе си одат кај сакат, ти имаш нешто против?

Темава е за друго наменета...

А ти бачко слободно дој си Охрид, Струга, Преспа, Дојран ... кај сакаш на одмор во Македонија, никој ништо нема да ти речи....

и онака имам многу блгари слушнато кои велат „да го видам Охрид па да умрам мака да не ми е“
Ни некој некогаш нешто ми рекол! Имам барем 10 пати одено во Охрид, па ширум Мкедонија и душмани јас не сум сретнал...па еве четејќи ја темава се чудам зошто толку сме забегнати балканциве како да живејме со орлите 300 години. Еве ти што кажа тоа за парите кога ги има човек на секаде да оди и душмани никаде да не си прави сам себе...Премногу сме слични балканциве па си ги знаеме и достоитнствата ама си ги знаеме и смрдените постулки... Еве за тоа си се чудам дека толку сите се знаеме еден за други па сме готови глави да си режиме и очи да си копаме! Чудно нешто сме...И ќе ти кажам уште нешто имам одено и во Турција много пати и на мое мислење Турците се единствени кои се позитивни како народ спрема своите комшиски народи иако и вас и нас и Грчовците и Србите да ги училе дека 5 века крваво ропство било и т.н. Ама денешните Турци се најпозинивни и добропожелни кон своите комшии повеќе од сите други балкански народи! Не е битно граѓанин , селанец, црн, бел, бозав и т.н. кога е човек е Човек , кога е лајно си е лајно! Поздрав

Член од
5 јули 2008
Мислења
50
Поени од реакции
5
Подобро би било ние да организираме поход во Пиринска Македонија. Да ги поминиме земјите на Македонија, на нашите предци. И да закачиме по некое знаме...Да ја видиме реакцијата бугарска тогаш и степенот на демократија!

Член од
6 јули 2008
Мислења
7
Поени од реакции
0
Подобро би било ние да организираме поход во Пиринска Македонија. Да ги поминиме земјите на Македонија, на нашите предци. И да закачиме по некое знаме...Да ја видиме реакцијата бугарска тогаш и степенот на демократија!
Па организирајте си го походот! Што чекате бугарската Влада да ве го организира и пари да ве даде?! НИТУ ВО ПИРИН , НИТУ ВО ВАРНА НЕКОЈ НЕШТО ЛОШО ЌЕ ВЕ НАПРАВИ...:salut:

Член од
5 јули 2008
Мислења
50
Поени од реакции
5
Па организирајте си го походот! Што чекате бугарската Влада да ве го организира и пари да ве даде?! НИТУ ВО ПИРИН , НИТУ ВО ВАРНА НЕКОЈ НЕШТО ЛОШО ЌЕ ВЕ НАПРАВИ...:salut:
Кога сте толку добронамерни, зашто еднаш не им дозволивте на Македонците во Бугарија да организират собири и по едно цвеќе да остават, на и така веќе осквернетите гробови и споменици? Ќе те подсетам на едни полу-идиоти од пред неколку години, којшто ставија на гробот на Јане Сандански надпис -Македонија е бугарска. а до гробот изградија споменик, со зборови, којшто наводно ги кажал Јане за некој француски весник. Ако ги прашаш, сигурно и тие не знаат кој е тој весник. ЕТЕ ТОА Е БУГАРСКАТА ДЕМОКРАТИЈА, пријателе!

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Кога сте толку добронамерни, зашто еднаш не им дозволивте на Македонците во Бугарија да организират собири и по едно цвеќе да остават, на и така веќе осквернетите гробови и споменици? Ќе те подсетам на едни полу-идиоти од пред неколку години, којшто ставија на гробот на Јане Сандански надпис -Македонија е бугарска. а до гробот изградија споменик, со зборови, којшто наводно ги кажал Јане за некој француски весник. Ако ги прашаш, сигурно и тие не знаат кој е тој весник. ЕТЕ ТОА Е БУГАРСКАТА ДЕМОКРАТИЈА, пријателе!
Ne e toa demokratija no toa pokazuva deka Bugarija e drzava si stiti SVOI interesi , ne deka gi pravdam ... no

SE ZNAE

moja drzava moaj teritorija SUVERENITET ke praam kako sto ja sakam i kraj ...treba da uci Makedonija od Bugarija vo smisol za propaganda i interesi ...

bolvari ne bolvari, tatari ili ne , za 10 god otidoa mnoooooooogu daleku... zatoa cuvajte si go svojot dvor... a koa ke socuvate toas gledajte u na komsijata :smir:

PS jas sum apoliticen samo logicko razmisluvanje , nacionalizmi ne postuem nikakvi

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Na temata

da ne ve zbunam

Normalno ako nekoj mene mi dojde u dvor da mi pee pesni koi gi nejkam ke mu aknam ashov u glava i kraj price

Член од
5 јули 2008
Мислења
50
Поени од реакции
5
Ne e toa demokratija no toa pokazuva deka Bugarija e drzava si stiti SVOI interesi , ne deka gi pravdam ... no

SE ZNAE

moja drzava moaj teritorija SUVERENITET ke praam kako sto ja sakam i kraj ...treba da uci Makedonija od Bugarija vo smisol za propaganda i interesi ...

bolvari ne bolvari, tatari ili ne , za 10 god otidoa mnoooooooogu daleku... zatoa cuvajte si go svojot dvor... a koa ke socuvate toas gledajte u na komsijata :smir:

PS jas sum apoliticen samo logicko razmisluvanje , nacionalizmi ne postuem nikakvi
Си бил ли во последно време во Бугарија? Кога зборувам Бугарија, не мислам само на Софија и Варна. Си видел ли дека се ушѕер ораат со коњи, магариња и волови? Ако на тоа му викаш одење далеку, тогаш ОК. Само што проблемот е што Бугарина не штито свои интереси. Некој во Бугарина штити лични и политишки интереси. Бугарслата пропаганда не е заради македонците, или за некој друг. Бугарската пропаганда е за самите Бугари, за да веруваат дека стигнале далеку. На магаре....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom