Marchelo93
Дипломиран Џаболебар
- Член од
- 10 јули 2011
- Мислења
- 1.931
- Поени од реакции
- 1.998
А албанците кои учествувале во партизанските одреди со 0,0001% ги истерале бугарите од Македонија...
NOT!
NOT!
Па сите кој дојдоа овде се "ослободители", само првите 10 мин.. Не верувам дека моиве дочекале некого со цвеќиња. Среќа у планините полесно си поминувале барем малце.Dedomi pokojniot koj bese partizan nikogas nemozese da se pomiri so faktot deka makedoncite gi precekaa bugarite so cvekinja! a tuka nekoj toa se obiduva da go dokaze kako okupacija!
Немој бе шкипе не ме радуј жити здравје...Dedomi pokojniot koj bese partizan nikogas nemozese da se pomiri so faktot deka makedoncite gi precekaa bugarite so cvekinja! a tuka nekoj toa se obiduva da go dokaze kako okupacija!
Божидар Димитров и кучињата не го слушат. Не знам зошто се за него зборувате.Како да прават вистината не можат да ја скријат.Се дури ги слушаат советите на Божидар Димитров иднината им се гледа како на слеп бел ден.
Odgovori na temata ne tuku so kontra replika ne sme vo parlament! Nikoj ne go negira faktot deka imase SS Skenderbeg divizija! No kolku toj broj bil golem i za kolku vreme se raspustila taa divizija? tuka ti ostavam tebe i drugite propagatori i internet patrioti da potvrdat! Razlikata pomegu mene i tebe e deka jas ja prifakam mojata istorija kakva sto e, a ti ne. Zosto e taka ubo si znaes. I ne ironiziraj so toa Shkiptarite zatoa sto samo dokazuvas kakov klosar si. Zemi uci istorija i vidi kolku vostanija Albancite imale za vreme na osmanliskata okupacija ne za site teritorii kade ziveat Albancite, tuku za okolinata na Skopje!Немој бе шкипе не ме радуј жити здравје...
Сум ти дал официјална изјава на бугарски министер за надворешни работи на мировната конференција во Париз на која се решавале работите после втората светска војна.
„Бугарија ја превзема обврската да ги врати сите имоти од окупираните региони, и дека за направените штети во војната Бугарија ќе плати репарации."
Што не ти е јасно?
Дедо ми покојниот кој беше партизан не можеше да се помири со фактот дека Шкиптарите ама вистински ги пречекаа и им служеа за време на целата втора светска војна и на Италијаните и на Германците.
...
Обично ги кратиме цитираните делови во постовите за да има поголема прегледност на темите и да нема повторување, ама изгледа овој пат ќе морам да го оставам цитатот на мојот пост во твојов „одговор" за сите да видат колку си прост.Odgovori na temata ne tuku so kontra replika ne sme vo parlament!
Хаха, од прикажаното само за Скендербег дивизијата ли те здоболе?Kastrioti напиша:Nikoj ne go negira faktot deka imase SS Skenderbeg divizija! No kolku toj broj bil golem i za kolku vreme se raspustila taa divizija? tuka ti ostavam tebe i drugite propagatori i internet patrioti da potvrdat! Razlikata pomegu mene i tebe e deka jas ja prifakam mojata istorija kakva sto e, a ti ne. Zosto e taka ubo si znaes.
Со што тоа јас иронизирам? Ем не знаеш основни работи од историја, ем си ептен прост.Kastrioti напиша:I ne ironiziraj so toa Shkiptarite zatoa sto samo dokazuvas kakov klosar si.
Темава не е за лечење на албанските национални фрустрации, а впрочем и немате никакви „востанија" во околината на Скопје, освен ако не мислиш на некои „активности" во стилот--разбрале камењарките дека макрото им е болен (болниот од Босфор) па решиле да дигаат џева и да бараат повисок процент од заработката--такви „активности" сте имале да, и во околината на Скопје и секаде каде што сте им слугувале на Османлиите.Kastrioti напиша:Zemi uci istorija i vidi kolku vostanija Albancite imale za vreme na osmanliskata okupacija ne za site teritorii kade ziveat Albancite, tuku za okolinata na Skopje!
Бугарија и стана кучка на Германија зашто повторно и потекоа лиги за ТУЃО=за Македонија.Kastrioti напиша:I da Bugarija prevzede obvrski protiv okupiranite teritorii zatoa sto okupatorot bese Srbija, a ne deka narodot koj zivee vo makedonija e drug!
Ти дали воопшто имаш ум, или промаја ти дува меѓу ушите?Kastrioti напиша:Si izmesal babi i zabi izgleda ili pak proben balon ti e tezava „Бугарија ја превзема обврската да ги врати сите имоти од окупиранитерегиони, и дека за направените штети во војната Бугарија ќе плати репарации."Poz maloumniku!
Ептен добро кажано, и мојот сега веќе покоен дедо беше партизан, и скитал цело време по планинине, ама важно не им се давал на лижигазовциве. Абе гомно од народ, што очекуваш друго, баш сакам да видам како ќе се извадат од постот напишан од ЧентоАј да немаме живи дедовци и прадедовци кои ни кажуваат какви гнаси окупаторски биле бугариве па да ни солат памет овие..