Бугарката Дилма Русеф ( Dilma Rousseff) стана претседател на Бразил

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
Ова било повесело одошто си мислев... барем во мојава глава толку популарен претседател не ми се веруваше да се откаже. Бразил е голема земја со куп внатешни проблеми... се надевам само со нив ќе се преокупира оваа.

Член од
1 ноември 2009
Мислења
76
Поени од реакции
1
Да, многу е популарен.
Но стариот претседател нема право на трет консекутивен пост. Треба се прескокне овие избори.
Затоа беше подигната кандидатурата на Дилмана Русева.

Член од
28 јануари 2010
Мислења
493
Поени од реакции
117
Бразил осма економиа? Дури по голема од балканскиот тигар Турциа?
Поларис сега ке се jави да каже дека немат голема армиа.:)

Член од
16 декември 2009
Мислења
1.324
Поени од реакции
1.167
Ете уште еден доказ дека луѓето од овие простори се интелектуално во најмала рака рамноправни со останатите нации.
Убаво е тоа да се прочита и се надевам дека претстедателката ќе ги исполни очекувањата на нејзините гласачи.

С

сашенко

Гостин
Ете уште еден доказ дека луѓето од овие простори се интелектуално во најмала рака рамноправни со останатите нации.
Убаво е тоа да се прочита и се надевам дека претстедателката ќе ги исполни очекувањата на нејзините гласачи.
Ние меѓу себе ме сме рамноправни а во однос на светот сме...

S

Shaman

Гостин
абе супер за неа, само да не почнат децата во бразил во школо
сега да учат дека сме иста крв со татариве. (заебанција)

H

HITCH

Гостин
Ајдееееее аирлија :smeshko: Сега Бразил ќе излезе со стратегија припојување на Македонија кон Татариве :smeshko: Туку шала на страна. Бразил во моментов е во многу тешка позиција. Имаат навистина големи внатрешни проблеми. Нека и е честит мадатот и ај малку феминистички: баш ми е ќеиф што избрале жена за Преседник :smeshko:

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Брао, еве доказ дека не вадат само арамии братјата Б'лгари.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
epa sea ke se vide kooooolku ke dobie na sila blgarija i kaj ke otidat drugite okolu nea ;) ..... baba vanga ubavo znajala koa kazala deka blgarija ke se digne nogu nogu u idnina ;) ... lekicko so kusi pasovi i se ke si dojde na mesto ;) sea brazil, zad grb amerika, desna raka germanija ;) ..... plus toa evreite si gi sakat blgarite oti imat spaseno isto tolku kolku i so unistija pa zatoa sega ima tuka evreiski investicii ;) ... abe interesni se rabotite ;) .... moite prognozi se nogu pozitivni ;) .. za posle 7/8 godini tuka ke bide nogu ubavo mesto za ziveenje ... mislam za nekoj mesta na balkoano ;) .... a za pretsedatelkava ???? sekoja cest ;) .... pred nekoe vreme za malko ke pobedese edna blgarka za mis amerika ako ne se lazam .. blgarka e i na unesko direktorkata ;) ...

• Ми се допаѓа
Reactions: fmi
L

Liberation

Гостин
Дилма е родена во Бразил, од мајка Бразилка. Не гледам како насловот на темата е поврзан со текстот.

Шварценегер е роден во Австрија, татко му бил нацистички војник во ВСВ, па не сум чул некој да рече „Австриецот Шварценегер од наци-фамилија стана гувернер на Калифорнија.“ Ама ај, вака е поинтересно изгледа...

Честитки за изборот. Искрено, многу работа ја чека.

Член од
1 ноември 2009
Мислења
76
Поени од реакции
1
Семејството Русеви во Бразил.
Дилмана е детето, што стои право помеѓу мајка си и татка си.

Kajgana Shop

На врв Bottom