Бугарија со територијални претензии кон Македонија, сака да ја земе Струмица?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 мај 2005
Мислења
542
Поени од реакции
76
Да,ама само вие Бугарчета се издвојувате од тие земји со изгубени 4 војни од 1912 до 1945.:pos2:
три воjни, не 4. Па и за WWI и за WWII е мошне релативно, изгубени или не. Мислиш дека една Србиja, со огромни жертви, вкл. огромни цивилни жертви (500 000? 1 милион?) е 100% "победник" во WWII, а Бугариjа со општо 50 000 (?) жртви е 100% "губитник"? Истото и за српскиот демографски колапс во WWI.

Ама мен друго ми е интересно, чудно. Дури и да беше Бугариjа 100%, голем губитник. Зошто ви е смешно, радосно тоа? Не е то да кажеш дека Македониjа била во соjуз со Грциjа и Србиjа и се е биела против бугарски воjски. Историjата не е таква. Зарем ви е толку радосно дека грците затвориха стотици екзархиски училишта во Егеjска Мак. и прогониха или убиха местни учители, попови? Дека убиха Лазар поп-Траjков и многу други? Дека Бабунски убивал екзархиски местни попови, и дека се селили грцки и српски колонисти на местото на прогонувани во тугиньа местни луг'е, ВАШИ роднини!? Толку ли е смешно бе дека тугинци доjдоа и попилеа интелигенциjата ви и направиа од богат и високообразован, со достоjнство и храброст народ, од кого немаа мира османци и трепераа андарти и клети грко-/србомани, едно подчинето население, со селски, провинциален изглед, население со десетилетиjа под српска/грчка чизма, кое во по-ново време е општо взето презадоволно да слуша сиртаки/турбофолк?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Најдобро би било да се држите до темата!

PowerUp

Реалист
Член од
21 септември 2009
Мислења
311
Поени од реакции
5
Да,ама само вие Бугарчета се издвојувате од тие земји со изгубени 4 војни од 1912 до 1945.:pos2:
Да ви земаа територија за секоја изгубена војна,денес Бугарија ќе беше колку некое село во околината на Софија.Бидите благодарни на германските спонзори...
Повеќе на оваа тема нема да пишувам. Но сакам да ти кажа дека ако беше станало како ти сакаш одамна Србија и Грција да имаа заедничка граница. Како што се вели - внимавај какво си poiskash .

(Tx Pella)

Pella

Θεος μου πατέρας
Член од
26 ноември 2009
Мислења
60
Поени од реакции
4
posakash ili poiskash ?

Член од
8 мај 2005
Мислења
542
Поени од реакции
76
Покакаш.
И Васе немој бе да ми се правдаш.Губитник си е губитник.Вие Болварите најдобро си знаете.
нема за што да се правдам. Не с'м толкоз стар jас да сум бил неков учесник во настаните... Дури ги жалам србите, обичното српско население за судбата му во воjните. Пошто имаа глупи, слаби политици кутрите. Да се биjат и да загинаат 100 000 или 200 000 срби во идиотска борба со немците. Кои не са били нивни врагови par excellence, по начало. За што бе?, за едно "Thank you!" од Чарчил ли, коj ке им прател со авиони уште муниции и пушки, да загинат уште 100 000 од нив, а да не загинат 100 000 англичани например, во баш нивната си персонална, империалистичка воjна со немците. Колку интелигенциjа и ум е морало да имаат српските водачи и генерали, да напишат такваз црна судбина на народот си, а? Срек'ен сум дека болварските дипломати се били умни луг'е и се зачували народот си од ненужната касапница. А за вас мислам дека вие сте уште во плен на многу силна про-британска jуго-type пропаганда, коjа во суштината си е не само анти-бугарска но и анти-српска ама вие, даже србофилите помег'у вас, не го разбирате. Чудно...

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Гледам овие Васил и Пела добро го владеат Македонскиот јазик. Освен по некоја овде онде мала грешка.За разлика од вашите колеги на форумот понапредно звучите. Кажете ми , студенти или вработени во Македонија сте биле ? Можеби пак сте Македонци кои глумат бугари на форумов за ситна пара, а не го валдеат бугарскиот доволно ?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Струмица е најчист Македонски град, а има многу татарски гробници од балканските војни и од прва и втора светска војна бидејќи Струмичките партизани ги правеле пуздер на фашистите - окупатори.

Повелеле накај Струмица, има сеуште партизани, а истите имаат и внуци:smir:

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
ПП од Васил.

Ова е за приватни пораки, а не за форумот. -
Не го владеам добро македонскиот. И не, не сум учел во Мк. Во Англиjа живеа од 1996 година. Од Софиjа сум. www.kroraina.com е личната ми страница, повели.

Васил мојата јавна порака е да не ме замараш со „вулгаризам“. Немам верба во бугари , а бугарска историја , наука и било што бугарско не конзумирам. Сега , шетај ја мечката.

Член од
3 март 2009
Мислења
795
Поени од реакции
702
Тоа не е добар представник на Бугариjа. Остајте глупаци има навсекаде , јас мислим дека во овој момент на Балкан никој нема полза от конфликти. јас сакам да се разбирам с македонци и да си сборувам свободно. Глупо е да се караме само за историjа. Ама и вие според мене не сакате да има соработка , а барате теми во кои да се обиждаме един друг. Дајте да сборуваме за нешто хубаво балканско за нешто кое не ни дели. јас никога не сам обидел македонец на фиромец или нешто такво , но и се надевам дека нема да ме нарекат татар. Зашто се казва в обиден смисал. Кажите честно сакате ли да продалжим да се јадем едни други или е по- добро да има истински добрососедки односи.Тоа зависи и от двете страни и секи носи вина. Никоj не сака никакви територии от вас ова е провакациjа само за да се мразиме.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Тоа не е добар представник на Бугариjа. Остајте глупаци има навсекаде , јас мислим дека во овој момент на Балкан никој нема полза от конфликти. јас сакам да се разбирам с македонци и да си сборувам свободно. Глупо е да се караме само за историjа. Ама и вие според мене не сакате да има соработка , а барате теми во кои да се обиждаме един друг. Дајте да сборуваме за нешто хубаво балканско за нешто кое не ни дели. јас никога не сам обидел македонец на фиромец или нешто такво , но и се надевам дека нема да ме нарекат татар. Зашто се казва в обиден смисал. Кажите честно сакате ли да продалжим да се јадем едни други или е по- добро да има истински добрососедки односи.Тоа зависи и от двете страни и секи носи вина. Никоj не сака никакви територии от вас ова е провакациjа само за да се мразиме.

ТАТАР, ние не сакаме воопшто да комуницираме со вас, и ДА имаме претензии кон Пирин и си го сакаме назад!:baeh:

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Много пати сум го велил и пак ке кажам-читаjте официални ставове,а не този рекол,онзи рекол.И jaс може да сакам се,ама не ми се дава....
Такво лудило за размена на територии нема как да стане,нито за даване,нито за взимане.Граници ке падат,но територии нема да се менат скоро.

Струмица е најчист Македонски град, а има многу татарски гробници од балканските војни и од прва и втора светска војна бидејќи Струмичките партизани ги правеле пуздер на фашистите - окупатори.

Повелеле накај Струмица, има сеуште партизани, а истите имаат и внуци:smir:
Ако треба да бидеме искрени,повекето гробишта около Струмица са от првата светска воjна и немат ништо обшто со фашисти и комунисти. :wink:

Член од
11 јуни 2009
Мислења
92
Поени од реакции
0
Идиоти ,Б'лгарија си сака земјата от Сервија ,а не от Македонија!
Тоја текст е писан от пореднија манупулатор ,а вие като некои мајмуни се хванахте .
Никој во Б'лгарија не ви сака македоно-албанската д'ржава ! За какво са ни уште 200 села,като само во Софија живејат 2 милиона луге ?
И за какво ни е Струмица ? :pos2:Ами там 90% от лугето имат БГ пасоши. Те ПАК са наши бе :helou:
П.С. Сега кога нема да имате визи ,уште повеке луге ке идват при нас во Пирин,а и повеке деца ке учат в Благоевград:wink:

Pella

Θεος μου πατέρας
Член од
26 ноември 2009
Мислења
60
Поени од реакции
4
Ako zimaat i cela isto4na makedonia kje ja zimat ne samo strumica!
Neka ima malce loGika! :toe::salut:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom