Бугарија со закон ќе го избрише ОМО Илинден-Пирин!

Член од
23 октомври 2008
Мислења
137
Поени од реакции
9
Македонија треба со закон да забрани двојно државјанство

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
ОндаК ќе мораш да бидеш македонец, а ние то не гсакаме, не за друго, прекуглава ни е од малокуревци, квислинзи и слични деминутивни исцибреници.

Член од
23 октомври 2008
Мислења
137
Поени од реакции
9
ОндаК ќе мораш да бидеш македонец, а ние то не гсакаме, не за друго, прекуглава ни е од малокуревци, квислинзи и слични деминутивни исцибреници.
гарфилд многу си се намерачил на мене, ај на ти :pusk:

Член од
23 октомври 2008
Мислења
8
Поени од реакции
0
Абре мене ми иде да го фатам за грцмуљ па да го мерметам дур сила имам ! Не знаеш ти како е да ги трпиш ваквите провокатори да те изсмејуваат и да те понижуваат во Пиринот и се смели тогаш бидејки државата е позади нив, ама овде на Македонска територија очи ќе му извадам !

Тоа за мене ли се однесува ќе го фатам, па ова ќе му правам па она,
Нешто грцмуљ нешто ова она, ...

Кажи бе бате, шо ти имам згрешено да му се невиди? Тие двајца шо ги знам од ОМО-то, као добри дечки се, ти нешо у аут ми идеш.

Не можам да сватам шо таа омраза? Нели си збориме културно тука, си се расправаме на ниво, шо толку одма рипаш на ќотек? Некој ќе ти каже некоја и друга вистина за твојата "партија" и ти одма на ќотек. Види, така не се работи. Земај пример од Стојко и Киро, тие многу смирени дечки се. А тоа дека 99.9% од луѓето во Пиринска Македонија си се чувствуваат бугари, тоа си е факт. Еве денеска праев муабет во офисот со две мацки едната е од Банско, другата од Благоевград. Да ти кажам право, не сакаат ни да чујат за македонштина. Шо така бе брату? Нели сите во Пиринот се чувствувале така, ама се плашеле. Јас па сите шо ги знам, (а познавам доста) сите си се бугари. И ти не знам шо очекуваш во ситуација кога цел еден народ си знае дека македонците се бугари, или барем такви биле до пред 100 години, да ти прават метании ли сакаш? Нормално е дека ќе те заебаваат најмалку од се. Ти за нив ( а и за мене) си предавник на својот народ. Види тие во Македонија си се одделна нација, некогаш биле бугари, сега се македонци, имало страшна пропаганда репресии, нормално луѓето не се криви, си се чувствуваат така како шо се научени.
Ама ти бе бате, да се одродиш од другата страна на границата, сигурно има нешто шо те мразат. Така да нема шо да се жалиш тука на "сонародниците".
Види сега батка, се сум можел да сватам, ама тоа не можам да го сватам.
При толку многу очигледни докази дека македонска нација постои од 45-та наваму, шо чоек треба да си да се ловиш на македонизам?
Тие во Македонија разбирам, психологија на толпата, медиокритетштина, малограѓански менталитет, наведната глава сабја не ја сече, ама ти бе бате, дисидент у лево. Не си имал никакви репресии и пак си у филм.

И админите, не се прајте педери со тоа Бановите бе, нормално дискутираме без инциденти. Сега јеби га секој си има право да се чувствува како шо сака, тоа е демократија, јас сум бугарин, така се чувствувам, така од мал сум се чувствувал и тоа ти е. Не негирам правото да сте македонци, ако имате нешто против, може културно да се спори, оти во спорот се раѓа вистината. Немојте детски финти тука банови ова она.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Тоа за мене ли се однесува ќе го фатам, па ова ќе му правам па она,
Нешто грцмуљ нешто ова она, ...

Кажи бе бате, шо ти имам згрешено да му се невиди? Тие двајца шо ги знам од ОМО-то, као добри дечки се, ти нешо у аут ми идеш.

Не можам да сватам шо таа омраза? Нели си збориме културно тука, си се расправаме на ниво, шо толку одма рипаш на ќотек? Некој ќе ти каже некоја и друга вистина за твојата "партија" и ти одма на ќотек. Види, така не се работи. Земај пример од Стојко и Киро, тие многу смирени дечки се. А тоа дека 99.9% од луѓето во Пиринска Македонија си се чувствуваат бугари, тоа си е факт. Еве денеска праев муабет во офисот со две мацки едната е од Банско, другата од Благоевград. Да ти кажам право, не сакаат ни да чујат за македонштина. Шо така бе брату? Нели сите во Пиринот се чувствувале така, ама се плашеле. Јас па сите шо ги знам, (а познавам доста) сите си се бугари. И ти не знам шо очекуваш во ситуација кога цел еден народ си знае дека македонците се бугари, или барем такви биле до пред 100 години, да ти прават метании ли сакаш? Нормално е дека ќе те заебаваат најмалку од се. Ти за нив ( а и за мене) си предавник на својот народ. Види тие во Македонија си се одделна нација, некогаш биле бугари, сега се македонци, имало страшна пропаганда репресии, нормално луѓето не се криви, си се чувствуваат така како шо се научени.
Ама ти бе бате, да се одродиш од другата страна на границата, сигурно има нешто шо те мразат. Така да нема шо да се жалиш тука на "сонародниците".
Види сега батка, се сум можел да сватам, ама тоа не можам да го сватам.
При толку многу очигледни докази дека македонска нација постои од 45-та наваму, шо чоек треба да си да се ловиш на македонизам?
Тие во Македонија разбирам, психологија на толпата, медиокритетштина, малограѓански менталитет, наведната глава сабја не ја сече, ама ти бе бате, дисидент у лево. Не си имал никакви репресии и пак си у филм.

И админите, не се прајте педери со тоа Бановите бе, нормално дискутираме без инциденти. Сега јеби га секој си има право да се чувствува како шо сака, тоа е демократија, јас сум бугарин, така се чувствувам, така од мал сум се чувствувал и тоа ти е.
Не негирам правото да сте македонци, ако имате нешто против, може културно да се спори, оти во спорот се раѓа вистината. Немојте детски финти тука банови ова она.
Што би требало да се спори?

Ако секој си има право да се чувствува како сака тогаш кого па си дошол да го убедуваш дека бил Бугарин а не Македонец?

Повеќе од јасно е дека го негираш македонското малцинство во Бугарија.

Повеќе од јасно е дека за доволна сума пари и мајка ти ќе ја оцрниш.

Член од
23 октомври 2008
Мислења
8
Поени од реакции
0
Што би требало да се спори?

Ако секој си има право да се чувствува како сака тогаш кого па си дошол да го убедуваш дека бил Бугарин а не Македонец?

Повеќе од јасно е дека го негираш македонското малцинство во Бугарија.

Повеќе од јасно е дека за доволна сума пари и мајка ти ќе ја оцрниш.
Батка ти нешто криза у идентитет да не имаш?

Член од
7 септември 2008
Мислења
7
Поени од реакции
0
че не избриша че ги избришам од географска карта племе татарско

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
...тоа си е факт. Еве денеска праев муабет во офисот со две мацки едната е од Банско, другата од Благоевград. Да ти кажам право, не сакаат ни да чујат за македонштина. Шо така бе брату?

А си се прашал ли ти, о, Ванчо низаеден непрокопсан?? Нормално ли е тоа човек да се отвраштава од македонштината? Ако не е, зошто е тоа така во Бугарија???

... дека македонците се бугари, или барем такви биле до пред 100 години...Ти за нив ( а и за мене) си предавник на својот народ. Види тие во Македонија си се одделна нација, некогаш биле бугари, сега се македонци, имало страшна пропаганда репресии, нормално луѓето не се криви, си се чувствуваат така како шо се научени.

Не си имал никакви репресии и пак си у филм.

Те сваќам... тешко е кога ќе влезеш у филм... ама знаеш шо е потешко во реалниот живот?? Да "излезеш од филмот"?
Ти очигледно не можеш штом навистина мислиш дека моите предци биле Бугари а мојата Македонска нација постои од 1945.
Штета...

Сега јеби га секој си има право да се чувствува како шо сака, тоа е демократија, јас сум бугарин, така се чувствувам, така од мал сум се чувствувал и тоа ти е.

Сега, јеби га, ти можеш и Циган да се чувствуваш (како што не се чувствува Божо, иако е) ама тоа не ти дава право сите твои да ги убедуваш дека се Цигани. Сепак нема смисла, нели!!?
....

Член од
23 октомври 2008
Мислења
8
Поени од реакции
0

Дај да не влегуваме во стереотипи, а да збориме реално.
Не значи оти ако некој се чувствува бугарин, дека автоматски поддржува Божо свињата и смрдежите на Куракачанов.

Божо може да е поборник против македонизмот, ама тоа не значи дека у Бугарија го сакаат. Сите знаат шо гнаса е. А од Каракачанов и конпанија ми се повраќа, оти сум си имал работа со нив, и ги знам шо стока се.
Така да немој да поистоветуваш едно со друго.
Мене ме боли стапот и за бугарштина и за македонштина, ме интересира само вистината, а национализми мразења, препукувања и такви работи не ме интересираат. Јас се чувствувам бугарин само заради вистината дека е така. Не значи дека ми е мила државата Бугарија или нешо се палам на бугари, напротив, бугарите ми идат на живци, и колку повеќе живеам тука, се повеќе се убедувам дека се поголеми лајна дури и од македонците. Тоа е целиот филм. Идеални народи нема, има само избивање на комплекси преку национализам.

karan

Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Знаеш шо ме нервира најмногу кај вас: Вие всушност и не знаете зошто сте Бугари??? Изградувањето на македонската национална свест не е во ништо поразлична од бугарската освен времето и условите од кои зависела.
Затоа ме нервира кога го прашуваш ОМО ИП како може да биде МАКЕДОНЕЦ во Бугарија, а потоа ти самиот кажуваш како си Бугарин од Македонија (ако разбрав правилно) и згора на се бараш разбирање. Парадокс, а...??? Или не?
Ако ме прашуваш мене, луѓето во Пиринска имаат причина повеќе да бидат Македонци отколку ти Бугарин, но тебе тоа не те интересира, нели тебе дедо ти така ти кажал (како што викаше Митко од Струмица).:tapp:
А, инаку, јас пак, колку повеќе живеам во Бугарија толку поубеден сум во бесмисленоста некогаш во времето и просторот да поверувам дека сум Бугарин, иако навистина има многу свесни и нормални луѓе-Бугари.:uvo:.

Член од
23 октомври 2008
Мислења
8
Поени од реакции
0
Знаеш шо ме нервира најмногу кај вас: Вие всушност и не знаете зошто сте Бугари??? Изградувањето на македонската национална свест не е во ништо поразлична од бугарската освен времето и условите од кои зависела.
Затоа ме нервира кога го прашуваш ОМО ИП како може да биде МАКЕДОНЕЦ во Бугарија, а потоа ти самиот кажуваш како си Бугарин од Македонија (ако разбрав правилно) и згора на се бараш разбирање. Парадокс, а...??? Или не?
Ако ме прашуваш мене, луѓето во Пиринска имаат причина повеќе да бидат Македонци отколку ти Бугарин, но тебе тоа не те интересира, нели тебе дедо ти така ти кажал (како што викаше Митко од Струмица).:tapp:
А, инаку, јас пак, колку повеќе живеам во Бугарија толку поубеден сум во бесмисленоста некогаш во времето и просторот да поверувам дека сум Бугарин, иако навистина има многу свесни и нормални луѓе-Бугари.:uvo:.
Види сега, тука си у право.
Jaс ако живеев цел живот у БГ, нај-веројатно ќе бев анти-бугарски настроен шо е нормално. Човек малку да прочита од таа научна фантастика шо бугарите си ја нарекуваат историја, и марсовец ќе се пише само да не е бугарин. Ама поголема научна фантастика од македонската историја досега не сум видел. Ги соборува сите рекорди. Самуил бил цар, ама не знаел шо е, ние знаеме шо бил. Кај го има тоа жити се. И да ти кажам, ич не ме боли стапот кој шо бил. Мене македонската историја ми идела на живци уште додека живеев во Македонија. Дедо ми, татко ми, сите тие велеле дека сме бугари. И тоа сме. Прочиташ малку македонска историја и одма ти е јасно дека си бугарин. Например кој нормален човек ќе се фати на таа финта Браќата Миладиновци се чувствувале македонци, ама издале Блгарски народни песни, оти така морало. Зашо морало? Од кој се плашеле? На турците баш им било гајле, а во Австроунгарија кај шо издале книгата уште повеќе. И шо фраери се ако се македонци да издаваат Блгарски народни песни? Јас ако си држам до народ не издавам така. Ама ајде. луѓето си немаат работа, па се палат на национализам. Жална историја.

karan

Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
1. Ама поголема научна фантастика од македонската историја досега не сум видел. Ги соборува сите рекорди. Самуил бил цар, ама не знаел шо е, ние знаеме шо бил. Кај го има тоа жити се.
2.Мене македонската историја ми идела на живци уште додека живеев во Македонија. Дедо ми, татко ми, сите тие велеле дека сме бугари. И тоа сме. Прочиташ малку македонска историја и одма ти е јасно дека си бугарин.
3.Например кој нормален човек ќе се фати на таа финта Браќата Миладиновци се чувствувале македонци, ама издале Блгарски народни песни, оти така морало.
1. Факт е денешното значење на зборот народ/нација не е тоа што некогаш (мислам пред 17-18 век) било... Тоа што ти го подразбираш под поимот Бугарин од Македонија (како прво тешко дека ќе го сретнеш самиот поим пред 1850-та година) сум сигурен дека никогаш не постоело порано во историјата.
Заради тоа сите денешни државни историографии на Балканот се во одреден степен "измислени". Цар Самуил се разбира е наш (немој да кажеш не е), а ние сме Македонци.
2. Не знаеш шо зборуваш човеку....:uvo:. Како свати, жити се, од прва дека сме Бугари. Бугарите собрано на едно место во повеќе наврати во 8, 9, 12, 20 век владееле со Македонија се на се 80 години. Ако знаеме дека не се автохтоно население за да биде МАКЕДОНСКОТО население бугарско треба или да се доселиле (но тогаш ќе знаевме- по суратите ќе се познаевме) или населението да станело такво (ова не е вистина оти македонците не си го промениле ниту јазикот, ниту верата, ниту писмото под влијание на тој турско-алтајски народ).
Едни две бугарашчиња од Струмица шо ги знам пак знаеш зашо биле Бугари..? На едниот дедо му го заебавале и малтретирале Србите, а на другиот дедо му се сетил на осумдесет и незнам колку дека е Бугарин... еве ти си уште еден таков. Ова ви се фактите.
3. И ти заради Миладиновци стана таков... леле ме изнасмеа дури сега :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Ами ако ти каже еден член на форумот дека навистина не биле Македонци, ама не биле ни Бугари туку Влашиња шо за пари работеле на остварување на руската политика на Балканот што правиме тогаш. Како бараташ со аргументите значи... :tv:

Туку темата е за друго, бе?
Тебе, на татко ти и дедо ти никој не ви е крив шо сте Бугаре... ама луѓето од Пиринска ги малтретираат поради нивната етничка припадност!!! Што мислиш ти за тоа????

Член од
23 октомври 2008
Мислења
8
Поени од реакции
0
Добро, ајде објасни ми со неколку збора само овие работи.

Зашто браќата Миладиновци издале Бугарски народни песни, и зашто Цар Самуил бил цар на бугарите а не на некакви македонци.
Нели бил цар, кој му пречи да си се именува како сака.

Само овие две работи објасни ми ги. Не треба повеќе.

Чисти голи факти без емоции. Да речеме дека си Холанѓанец и ја изучуваш историјата, и некој ти вика, "А бе остај тој шо бил цар на Бугарите, тој оти бил излажан, затоа не бил најасно шо е." Ние знаеме со сигурност шо бил. Шо ќе си помислиш?

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Нити биле Бугарски песни нити Бугарски цар означува етничка припадност бидејќи претставува титула, како што Душан своевремено бил Србски,Хрватски,Црногорски,Бугарски,МАКЕДОНСКИ и Грчки Цар.

Втор општ грб од “Непознати грбовник породице Охмучевиќа“ 1620 год.

Член од
23 октомври 2008
Мислења
8
Поени од реакции
0
Нити биле Бугарски песни нити Бугарски цар означува етничка припадност бидејќи претставува титула, како што Душан своевремено бил Србски,Хрватски,Црногорски,Бугарски,МАКЕДОНСКИ и Грчки Цар.

Втор општ грб од “Непознати грбовник породице Охмучевиќа“ 1620 год.
Точно така.

Зашто тогаш Самуил не се викал Цар на Бугари и Македонци?

Душан им бил цар на овие, така се нарекувал.

На кој бил цар Самуил? Тој меѓу другото бил ерменец како етнос.

Kajgana Shop

На врв Bottom