- Член од
- 1 февруари 2007
- Мислења
- 13.039
- Поени од реакции
- 2.270
Многу ти благодарам, сам потврдуваш тоа што кажав. Плашам се даже дека не си промитал што цитираш.Оти немаа време да стигнат на судење, Народниот суд им пресуди (Бугарски еве читај )
Бот...[DOUBLEPOST=1458952506][/DOUBLEPOST]
Уште еднаж покажуваш дека си тераш тоа што си знаеш и не читаш што сум кажал.
А за да биде уште пофамозен краjот ти, сам цитира и решението на врховниот суд на Бугариja за отмената на решениjaта, ако некоj како тебе ако продолжува да имо сомнениja.
Коj фактор бил Перес? Знаеш ти ако сакаш можеш да си заровиш главата во песокот - твое право.Бугарија депртираше евреи кои немаа бугарско државјанство т.е. од териториите на тогашна Југославија и Грција.
Кој фактор е Перес?
Еве;
Albert Sarfati survived the war, and he gave this eyewitness account:
They loaded us into cattle wagons, fifty to sixty people per wagon, including luggage. There wasn't enough space and many had to stand. There was no water. The children were crying … A woman in one wagon was giving birth… but there was no doctor. We reached Skopje at midnight. Night. Darkness. They opened the wagons and in the darkness pushed us into two large buildings. Cars carrying the Jews from Shtip had been added to our train. Stumbling over one another in the darkness, dragging our luggage and continuously being beaten by the Bulgarian soldiers, the children, the aged and infirm tried to squeeze into the building. When the sun rose, we realized we were in Skopje in the building of the Monopoly, and that all the Jews of Macedonia had been rounded up that same day.
Има уште примери, немаш толку жетони за да играш игри со мене.
Коj фактор бил председателот на Израел, коj фактор бил премиерот на Израел? Коj фактор бил например амбасадорот на Германиja во Софиja во тоа време ..... едно е сигурно...многу,многу поголем фактори са от сите земени во нашиот форум на куп.
Ти поставуваш под знак прашалник Израел како држава на евреите и ме прашаш какви фактори били неjните институции. Создаването на државата,што импулс беше дадено от холокаустот и државата што днес чува споменот за холокаустот наjмногу. ТИ дали си свестен што ме прашаш?
Знаеш, немам потреба от жетони, кога машината срешту мене е разсипана. Во цикал(loop) е.
Постоjaното ти избегнуване на отговори на прашаниjaта които ти поставив покажуват jaсно,дека не ми требат повеке жетони.
Жалам,както ти кажав, на лагите винаги излегуват на виделина и не можеш да пробаш да заташкаш тоа. Можеш едно обштество да го држиш во мрак 50-100-200 години, но не и вечно. Коjто си создаваше митовите иде време кога треба да се соочиш со реалноста и таа не винаги е приjaтна.
Жалам,но Game Over.
Последно уредено: