theMac3donian
Мак3донецот
- Член од
- 5 февруари 2007
- Мислења
- 3.690
- Поени од реакции
- 259
Не ми зборувај тука за разлики, ги знаме тие разлики... целта ми беше токму една ваква реакција од ваша страна. Бидејки вие до ден денешен не сакате да ги прифатите СССР како војници кои беа на иста страна со вас. Да, противете се на тој режим, како што ние се противиме (како што сите се противат) но тие истите војници кои што ги шкртате ве ослободија од фашистичкото владеење. Точно дека фашизмот беше заменет со еден тоталитаристички режим, ама после фашистичката екскурзија немавте ни друг избор.Тук се прави разлика мегу Русиja и СССР и руските воjски при царското време и при комунистическо време. Нема да видиш усвернен споменик на царски руски воjски, но комунистически споменици усквернени - доста ги има.
На 100-200 метри от този споменик на советската армиja е споменика на цар Александар II.
Е, зашто не се усквернува този споменик?!
--- надополнето: Jun 22, 2011 1:00 AM ---
Исто имаш руски споменик во Софиja и не е усквернjaван и е во одлична состоjба, еве споменика на советската армиja е многу често усквернjaван.
--- надополнето: Jun 22, 2011 4:54 AM ---
ОМФГ... не ми се верува што читам.
Слушај многу внимателно.
Русија умира кога убиваат последниот руски цар. Она што се нарекува комунизам е само едната страна на моделот за светското владеење. Втората светска војна е обид на слободните народи да се заштитат од новиот светски поредок. За жал тогаш многу народи не се разбирала опасноста и застанал против Хитлер под безумно песни на Русија, САД и Англија (освоен од новиот светски поредок во тоа време). Кучето Сорос е виновно за смртта на многу Евреи.Евреите се само алатка во рацете на светски елита. Тоа се луѓе без род и татковина. Ако Хитлер беше победил сега Европа ќе беше прекрасно место. А приказните за ослободување и лоши нацисти се дел од југословенската и советска шизофренија.
Сега Русија има нов цар и тој е Владимир Путин. Овој човек ќе се бори соцрвената мафија, бидејќи е пратен од Бог. Исто како Волен Сидеров. Исто какоЖан-Мари Ле Пен. И многу други. Новите генерации нема да трпат старитегосподари.
Па еве прочитај што му пишав на ФМИ, некои од вас во Бугарија се сеуште кон Хитлер настроени... ако беа фашистите толку добри, сигурно народот од нефашистичките земји ќе беа со нив. Сигурно во МК немаше да се развие партизанското движење... туку ќе си бевме среќни со портретите на Хики.
Конспираси, нео-нацист бугар... уште ова немавме на форумов. (колку што јас знам)
-----
Артистот, за разлика од тие како тебе има една многу друга порака. Една многу јасна каде што кажува се менуваат времињата, па и Бугарија со тоа. Нов газда, ново руво. Само знам дека неговиот „невин“ артистички исказ, ќе е протолкуван различно од тие како тебе.
Па ајде ако сте толку реформирани и ако ти е луѓе не ви значат ништо, земете стопете го...