Бугарија: Споменик претворен во Супермен

• Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Но прашање е дали Русите ќе ги казнат со стил?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.601
Прилично инвентивно од страна на уметникот. Паралела помеѓу измислените супер херои и вистинските "херои ослободители". Само со формата преклопување, која ја искористил генијално, може да му се доловат на набљудувачот, сите аспекти на споредбата.
Ме потсеќа на една друга интересна паралела направена во ворхоловски стил, што ја видов у еден кафич у Приштина: Адем Јашари наспрам Елвис Присли.

(ова мислам дека е сликано на изложба)

Како и да е. Има прилично креативни луѓе на Балканов, не се сите идиоти.
Сеа очекуем конечно да се јават и нашите "креативци" од форумов, со сопствени итромански досетки за тоа како легнале некоја Бугарка за не ти ја знам колкуцку червени...

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
--- надополнето: Jun 20, 2011 5:53 PM ---
Ова е стварно добро и штосно, поарно нека не ги чистат и нека ги остават некое време така.
istovo go mislat i mnogumina- pogotovo od mladata generacija i preku facebook se organiziraat za protest protiv chistenjeto na spomenikot i vrakjanje vo prvobitna sostojba
http://www.chudesa.net/потребители-на-facebook-готвјат-протест-срешту/

ivana87

magic is everywhere
Член од
7 јуни 2007
Мислења
1.613
Поени од реакции
220
хаххаха па куул е (y)McDonalds рулззз

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
иновативен народ се...нема што.....барем му дале модерен шмек на споменикот :)
Реално това е само един мал дел от целиот споменик.
--- надополнето: Jun 20, 2011 10:29 PM ---
Вероватноста е мала поради многу причини.

Член од
21 јуни 2011
Мислења
5
Поени од реакции
1
...а ја зашто мислим че сме един народ???

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Ретко нешто оригинално од Бугарија. Ич ги нејќам ама ова е стварно интересно. ;)

Член од
21 јуни 2011
Мислења
5
Поени од реакции
1
...рано или к'сно,пак ште б'деме единни и по силни от г'рција.ја не с'м враг.не с'м и македонец,извинјавам се.

T

Torchyrus

Гостин
Еми ајде бе Александар Македонски ние во Терминатор да го претвореме шо викате ? :)

Член од
24 декември 2009
Мислења
312
Поени од реакции
18
За овој споменик има решение од пред 18 години, да се тргне од таму. За каква "казна" од Русите зборуваш, ние одамна не се сообразуваме со нив.

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Ова е чиста глупост.

Биле комунисти или незнам што!!!

Луѓето го дале животот за таа Бугарија, ама ај оти не ви се бедисува веќе ќе си играте мајтап со него.

Ако владее некое спротивно мислење во Бугарија, некој од бугарите да ме просветли... но ваквото осквернување на споменици во никој случај не треба да се дозволи.

Сепак тие се луѓе што ги дале своите животи да се ослободи Европа од фашизмот, па ова осквернување е навистина несмасно.

Од друга гледна точка е многу интересен пристапот, али сепак си останувам на ова што го кажав горе.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Тук се прави разлика мегу Русиja и СССР и руските воjски при царското време и при комунистическо време. Нема да видиш усвернен споменик на царски руски воjски, но комунистически споменици усквернени - доста ги има.
На 100-200 метри от този споменик на советската армиja е споменика на цар Александар II.
Е, зашто не се усквернува този споменик?!

Исто имаш руски споменик во Софиja и не е усквернjaван и е во одлична состоjба, еве споменика на советската армиja е многу често усквернjaван.

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Па уште пишале во тек со времето ааааааааа ова најмногу ме насмеа:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Kajgana Shop

На врв Bottom