Бугарија: Споменик претворен во Супермен

• Креатор на темата Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување Време на започнување
Но прашање е дали Русите ќе ги казнат со стил?

Прилично инвентивно од страна на уметникот. Паралела помеѓу измислените супер херои и вистинските "херои ослободители". Само со формата преклопување, која ја искористил генијално, може да му се доловат на набљудувачот, сите аспекти на споредбата.
Ме потсеќа на една друга интересна паралела направена во ворхоловски стил, што ја видов у еден кафич у Приштина: Адем Јашари наспрам Елвис Присли.
ademi_elvisi.jpg

(ова мислам дека е сликано на изложба)

Како и да е. Има прилично креативни луѓе на Балканов, не се сите идиоти.
Сеа очекуем конечно да се јават и нашите "креативци" од форумов, со сопствени итромански досетки за тоа како легнале некоја Бугарка за не ти ја знам колкуцку червени...

--- надополнето: Jun 20, 2011 5:53 PM ---
Ова е стварно добро и штосно, поарно нека не ги чистат и нека ги остават некое време така.

istovo go mislat i mnogumina- pogotovo od mladata generacija i preku facebook se organiziraat za protest protiv chistenjeto na spomenikot i vrakjanje vo prvobitna sostojba
http://www.chudesa.net/потребители-на-facebook-готвјат-протест-срешту/

хаххаха па куул е (y)McDonalds рулззз

иновативен народ се...нема што.....барем му дале модерен шмек на споменикот :)
Реално това е само един мал дел от целиот споменик.
--- надополнето: Jun 20, 2011 10:29 PM ---
Вероватноста е мала поради многу причини.

...а ја зашто мислим че сме един народ???

Ретко нешто оригинално од Бугарија. Ич ги нејќам ама ова е стварно интересно. ;)

...рано или к'сно,пак ште б'деме единни и по силни от г'рција.ја не с'м враг.не с'м и македонец,извинјавам се.

Еми ајде бе Александар Македонски ние во Терминатор да го претвореме шо викате ? :)

За овој споменик има решение од пред 18 години, да се тргне од таму. За каква "казна" од Русите зборуваш, ние одамна не се сообразуваме со нив.

Ова е чиста глупост.

Биле комунисти или незнам што!!!

Луѓето го дале животот за таа Бугарија, ама ај оти не ви се бедисува веќе ќе си играте мајтап со него.

Ако владее некое спротивно мислење во Бугарија, некој од бугарите да ме просветли... но ваквото осквернување на споменици во никој случај не треба да се дозволи.

Сепак тие се луѓе што ги дале своите животи да се ослободи Европа од фашизмот, па ова осквернување е навистина несмасно.

Од друга гледна точка е многу интересен пристапот, али сепак си останувам на ова што го кажав горе.

Тук се прави разлика мегу Русиja и СССР и руските воjски при царското време и при комунистическо време. Нема да видиш усвернен споменик на царски руски воjски, но комунистически споменици усквернени - доста ги има.
На 100-200 метри от този споменик на советската армиja е споменика на цар Александар II.
Е, зашто не се усквернува този споменик?!

Исто имаш руски споменик во Софиja и не е усквернjaван и е во одлична состоjба, еве споменика на советската армиja е многу често усквернjaван.

Па уште пишале во тек со времето ааааааааа ова најмногу ме насмеа:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom