theMac3donian
Мак3донецот
- Член од
- 5 февруари 2007
- Мислења
- 3.690
- Поени од реакции
- 259
Хахах како сум ве научил... како селски буквар значи, види што пишувам 1 пост пред твојот.По ваш закон,треба да биде таков,какавто е подигнат.Мислам дека таблата не била таква,каквата предлагате :smir:
Во пиринска македониja ке подигнете,нема проблем,само покажете ми каков паметник сте имали тамо вие и ке го реновирате.
Хехехе... гејм-сет, меч.Биди искрен... мислиш ли дека е време за подигање на такви споменици? Колкава е веројатноста да се подигне Македонски споменик во Бугарија? Па знам... „немало историска заднина“... ма ај.
:nenene::nenene::nenene: Немој ти на мене батка така, што се однесува до нас, вие бевте (и засекогаш ќе останете) окупаторска војска. На окупаторите не им се обновуваат спомениците. Да за да се покаже некој респект и добродушност, се прават такви работи... но не и сите можни камења што ви истекнале.Нашата влада е посакала да се реставрират неколко обекти,но вашата влада не дава.Един таков обект е чешмата на Фердинанд.Е разбери се ти со вашата влада.Ти викаш да ja поправиме чешмата,те не ни дозволуват.Сакат реципрочност.Е кажи ти кои споменици,сакате вие да реновирате во БГ,които бевте повдигнали,па ние ви ги урнавме?
Ако мислиш дека по праведно е обновување на окупаторски споменици, одколку еден Македонски во чест на Јане Сандански... тогаш во ред.
Од мене толку, друг пат повеќе.