Бугарин преведувач на Груевски

Член од
21 јули 2008
Мислења
6
Поени од реакции
0
go pozdavuvam avtorot Radev i ne mozam da shvatam zosto nekoj se ljuti.

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Вие последните двајца , нови ко да сте на форумов според бројот на напишаните мислења, ама влетавте во право време и на право место!!!
Не сакаме бе да читаме бугарски писма и писатели. Ние Македонците сме НАЦИоналисти и ако имате порака до нас потрудете се вие да го употребите Македонскиот јазик. Тоа што влегуваат странци, убаво, ама може сите странци да ни се обраќаат на англиски , како општо-прифатен, официјален јазик.
(Би ми било мило да го користам бугарскиот или српскиот кои колку толку ги знам, ама кога ќе ме почитуваат мене и мојот јазик секој еден бугарин или србин, бар толку колку јас ги почитувам нив, дотогаш :drk: , знаете што мислам).

П.С. „Темава нека оди во владата односно до сите тела и личности кои ги користеле „услугите“ на дотичниот, па нека објаснат, зошто и како!!!

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Суштината што е на сето ова.
Секој човек во Македонија може да се декларира како сака.
Вклучитело и тие кои се осеќаат како Бугари.
Но сум приметил, кај огромен дел од нив постоењето како Бугарин го темелат врз негација на Македонскиот народ.
Тотално погрешен начин на декларирање.
Тоа е суштината на проблемот.

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Па никој досега кај нас не рекол дека бугарите се македонци или грците се македонци или србите или незнам кого. Ниту пак некој овде рекол дека овие народи не постојат. А тие сите запнале едно па исто, или не постоиме (паднавме од небо сега, така непланирано) или пак сме нивни, што ете некако се докажа во овој 21 век , дека генетиката не вели така.

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Па никој досега кај нас не рекол дека бугарите се македонци или грците се македонци или србите или незнам кого. Ниту пак некој овде рекол дека овие народи не постојат. А тие сите запнале едно па исто, или не постоиме (паднавме од небо сега, така непланирано) или пак сме нивни, што ете некако се докажа во овој 21 век , дека генетиката не вели така.
Па што велите за нас, бугарите во пиринско?

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Јас имам пријатели во Пирин кои себе си се нарекуваат Македонци!!! И се чувствуваат Македонци кои немаат права во Бугарија. Ти ако себе си се осеќаш бугарин и си ја сакаш бугарија, мене тоа дечко ама ич не ме заболува. Биди си бугарин и биди си дел од Бугарија, истото ќе го кажам и за секој еден роден во Македонија а повеќе си се осеќа како бугарин или како турчин или што сака нека е, само да не ми се сере на јазикот и нацијата, оти тогаш од националис се претворувам во нацист и би сакал жив да го одерам секој еден таков.
Дали доволно јасно објаснив како стои работата со слободното изјаснување?

Black

Еxtravagangsta
Член од
4 февруари 2009
Мислења
121
Поени од реакции
7
Пак ли тема за бугарска пропаганда :tapp:

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
23
ДО КОГА БРЕ ЛУГЕ ДО КОГА.... со сето тоа што се случува околу (грујо) никој неможе да ме убеди дека грујо НЕ ЗНАЕ(Л)....

сега не се во прашање ни сдсм,лдп,вмро дпмне.... ВО ПРАШАЊЕ Е нашата ГОРДОСТ
кеј не дупат у мозок ... и плата иhttp://www.promacedonia.org/ab/md_1606_0.htmlм даваме за тоа :tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
23
ЛАГАТА Е КАКО ШИЛО КЕ ВРТИ ,КЕ ВРТИ АМА КЕ ИЗЛЕЗЕ НА ПОВРШИНА-ВИДЕЛИНА-ГУЈО
http://www.promacedonia.org/ab/index.html
ке излезе ами како ,
и пак ке биде во стилот на дпмне УДБАШКИ КОНСТРУКЦИИ ,,,,слепи при очи ,,,

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Супер, мило ми е што вака Чушки е тврдокорен Македонец, кога станува збор за партиски префрлања.

Прашање бр. 1

Зошто во насловот е спомнат Груевски?

Прашање бр. 2

Од кога точно Радев е преведувач при дипломатските посети на Македонските власти? Кога и колку пати бил ангажиран.

Прашање бр. 3

Зошто баш сега повторно и се дава акцент на Бугарската параноја?

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
23
Супер, мило ми е што вака Чушки е тврдокорен Македонец, кога станува збор за партиски префрлања.

Прашање бр. 1

Зошто во насловот е спомнат Груевски?

Прашање бр. 2

Од кога точно Радев е преведувач при дипломатските посети на Македонските власти? Кога и колку пати бил ангажиран.

Прашање бр. 3

Зошто баш сега повторно и се дава акцент на Бугарската параноја?
САМО СЕ НАДОВРЗАВ НА ТЕКСТОТ( ЗА ПРЕВЕДУВАЧ не реков дека е точно) И СЕ ПОКЛОПИ СО АЛЕКСАНДАР БОНЕВ -прочитај НАЈДОЛУ http://www.promacedonia.org/ab/index.html
ОВА НЕМА ВРСКА СО ПАРТИСКИ ПРЕПУКУВАЊА ПРЕМНОГУ Е ОЗБИЛНО
ДА го сврзуваме со партии,,ПИШАВ УТРОВО КОГА му го покажав на пријател од вмро дпмне позелене .. инаку имам доста пријатели од спротивниот табор ...АМА ОВА Е ПРЕМНОГУ ....

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Не менувај тема и шлепање на предизборна шема со бугарски зачин.

Ако веќе се обидувате да се борите против евентуалното бугарофилство тоа ќе го правите постојано, а не кампањски пред избори ок!?

Тогаш ќе можам да речам еве во ред, се свестиле луѓево и се зајакнува македонштината.

А другата страна на приказнава е што гласачите ја гласаат Бонева, не мажот и. Бонева не е од вчера во политиката, а сепак опстојува. Ако нема да биде со ДПМНЕ ќе биде со некој друг, како на пример со СДСМ. Ама тогаш нели нема да биде мажот и бугарофил. Како што СДСМ не покажува интерес за борба против бугарофилството кога се на власт. Најверојатно не им смета..или можеби одговара, бидејќи тоа им е редовна тематика предизбори.
Политиката е се' интерес.

И пробај да ми одговориш на прашањата претходно, за Бонева ете имаш друга тема.

Kajgana Shop

На врв Bottom