Бубулици

Член од
22 август 2010
Мислења
45
Поени од реакции
1
Зошто никој не ми одговараше у темата за бубулици отварам нова.
Имам црвенило на лицето од стари бубулици и таму-ваму по некоја бубулица али мала.
Чаре?? некоја крема или нешто?
p.s. IM DESPERATE:jaj:

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Само шо сакав да пишам на старата тема...имам мало црвенило ја....и тек тук некоја бубалица..заклучив дека на мене влијае исхраната..и си се пазам колку можам

Член од
22 август 2010
Мислења
45
Поени од реакции
1
А омилено ми е коа ке ми излезе на образот негде и неможам да се избричам ко човек :toe:

Член од
16 мај 2010
Мислења
56
Поени од реакции
10
Пробај внимавај на исхраната, што повеќе глупости внесени во тебе, толку повеќе глупости на тебе, значи пробај повеќе овошје, зеленчук и вода.

Член од
22 август 2010
Мислења
45
Поени од реакции
1
Пробај внимавај на исхраната, што повеќе глупости внесени во тебе, толку повеќе глупости на тебе, значи пробај повеќе овошје, зеленчук и вода.
Па да не претерам али вода пијам едно 4-5 литра дневно сигурно, а за исхраната мајонез не јадам едно година дена..

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Не е само мајонезот другарче...уопште и сендвичи одбегавај да јадеш...незнам колку е штетно ова али секое сабајле јогурт + баничка си јадам...мада и таа е мрсна незнам

Член од
22 август 2010
Мислења
45
Поени од реакции
1
А имам и давано крв, првиот и вториот пат ми помогна ми се смири лицето, не ми беше црвено али само неколку месеци после пак се врати црвенилото:toe:

Член од
28 март 2006
Мислења
17.850
Поени од реакции
12.379
Имам црвенило на лицето од стари бубулици и таму-ваму по некоја бубулица али мала.
Ако немаш многу..у ствари многу малку е релативно. Ме интересира -ти давале некогаш крв недај боже?
Истото прашање и за другите кои имаат малку повеќе проблеми со оваа појава -дали имате примано крв (трансфузија)?

Член од
22 август 2010
Мислења
45
Поени од реакции
1
Ако немаш многу..у ствари многу малку е релативно. Ме интересира -ти давале некогаш крв недај боже?
Истото прашање и за другите кои имаат малку повеќе проблеми со оваа појава -дали имате примано крв (трансфузија)?
Не, јас имам давано 4 пати.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.850
Поени од реакции
12.379
Ок, имаме сличен проблем у фамилија, а има примено крв као бебе па сакав некако да ги поврзам овие две работи.
Имаме пробано со многу препарати и со биоптрон лампа и одено на дерматолог (кој и не се прекрши за да помогне осим што спомна дека како причина е можен стрес)...некако со малку успех. Сега последно што пробуваме е една крема бионет (чини околу 800-900 денари) која се користи и за други намени. Да видиме, ако има добри резултати, ќе ви постирам овде...ако не, ќе пробаме друга опција, предлог од една колешка форумџика...но прво да видиме со ова што бива па ќе ве известам штом нешто тргне на подобро (вчера почнавме).
Едно нешто што причитав и го применивме е "тоник" од босилок -едно 15 тина минути потопени ливчиња од босилок (кој може да се пие и како чај) и со течноста се премачкува како со било кој тоник...осети подобрување, не големо, но прекратко е времето за да кажеме кои би биле резултатите. Оваа течност барем не кошта ништо, а после пола месец до месец (со извесни диети) барем синот осети мало подобрување.

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.415
Поени од реакции
2.550
А имам и давано крв, првиот и вториот пат ми помогна ми се смири лицето, не ми беше црвено али само неколку месеци после пак се врати црвенилото:toe:
Денес слушнав за ова,наредниот пат ако можам ќе дадам крв

its_ok_im_new

brake lights
Член од
24 август 2010
Мислења
402
Поени од реакции
216
Ako imate vreme procitajte go ova sto go imam napisano vo drugata tema:

http://forum.kajgana.com/showthread.php?1612-Акните-повеќе-од-тинејџерски-проблем&p=3771608&viewfull=1#post3771608

Jas imav akni duri i vospaleni eden period. Gi srediv so ishranata strogo, tuka e objasneto pokonkretno a mislam deka i sami ke vlezete u shtos. Jesda moite doma mi vikaa nisto ne jades sto fajde od taa zdrava hrana, ali ja ustvari nakaciv na kilaza i se osekjav mnogu posilen. Sekako i aknite se izgubija.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
а ова со рибава..прженада биде или..пошо иам гледано некој диети шо држат варени риби...или нема врска?

its_ok_im_new

brake lights
Член од
24 август 2010
Мислења
402
Поени од реакции
216
а ова со рибава..прженада биде или..пошо иам гледано некој диети шо држат варени риби...или нема врска?
Sveza riba e sekogas najkorisna, no jas konsumirav i przena i konzervirana. Isto taka przenata gledaj da bide vo domasni uslovi i so soncogledovo maslo :)

DemijanaX

Sama se farbam!!
Член од
12 март 2011
Мислења
32
Поени од реакции
8
Crveniloto na liceto nema da ti isezne od pravilna ishrana , ako e od stari bubulici.A novite bubulici i nivnoto pojavuvanje mozes da si go kontroliras so idhranata. E sea tie luznite sto gi imas od stari bubuljici t.e. crvenilito ke si probas so pilinzi i ako si vo moznost da odis na kozmeticar na mikrodermoabrazija, tretman za ramnenje i za crvenilo. jas bev ednas i mozam da ti kazam deka mnogu pomaga. Zatoa sto toa crveniloto si e vnatre vo kozata vo podolnite sloevi i nema bas lesno da iscezne.

Kajgana Shop

На врв Bottom