Брука во КАМ маркетите

Член од
29 јуни 2014
Мислења
24.908
Поени од реакции
41.127
Дај боже се што е рафинирано масло да се забрани.

Научете да готвите без масло, НЕ ВИ Е потребно, скапо е, и е екстремно нездраво, дури и кога не се пржи.

Транс мастите, кои ги содржи, се толку опасни што во USA уште пред неколку години се ЗАБРАНЕТИ за употреба, дури и за <1% од тотален број на калории на ден научниците немаа дата да докажат дека е безбедно за употреба, тоа во превод е под 20 калории или 2 милилитри на ден!
Зошто ако е забрането американците пливаат во зејтин? нивното мени на тоа се базира, прженици и џанк фуд.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.548
Поени од реакции
5.591
Зошто државниот пазарен инспекторат треба да ги посети маркетите на КАМ?

Приватна фирма, ако сака ќе дава по 2кгр шеќер гратис, ако сака ќе дели тоалетна гратис. Има право да продава и испод цена, нивно право. Во нивните маркети има масло да се купи. Тоа што решиле да даваат 1 шише гратис со секоја сметка над 800 денари е само политика на компанијата.
Зошто е толку проблем тоа шишето масло?
Општо мислам дека најголема фама се крена заради видеото
Дали е оргинал или е монтажа не знам, не можам да зборам.

Иначе се сложувам со тебе, политика на маркетот е тоа, што сакаат можат да даваат гратис.

дали кило зејтин или шеќер не е битно.

секој маркет/продавница треба да си има некој акции, какви и да се, ем маркетот си добива ем самите корисници по нешто ситно ќе „ќарат“. Нека си тераат маркетинг и акции :D

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.726
Поени од реакции
18.473
па рафинирани користат, сигурно у фритезите не ставаат ладно цедено. Ти викаш дека било забрането таму.
Има различни видови на процесирање, не секое рафинирано подразбира дека содржи транс масти, истите се забранети.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.612
Поени од реакции
35.091
Може да се случи да имаТ снемано примоментално:icon_mrgr:

Барем во мојот најблизок Кам масло има колку ми ти душа сака. Полни полици Брилијант исто и од ова што го даваат гратис за сметка над 800 денари.
Не ми е разбирлив гневот на народов зошто давале гратис масло :toe:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.466
Поени од реакции
22.431
Има различни видови на процесирање, не секое рафинирано подразбира дека содржи транс масти, истите се забранети.
Lojot kolku trans masti sodrzi, za eden siptаr prasuvam :cautious:

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.548
Поени од реакции
5.591
Сакаш да ми кажеш дека во Ју Ес Еј се користи „поздраво“ масло него нашето сончогледово?

Дека не те трујат со најефтиното палмино масло земено во туби од 5 литра на големо?

Од различни луѓе. во различни стејтови имаш тотално различни приказни за провод, „култура“ и кујна (храна).

Според тебе, мислиш дека Американците поздраво се хранат (генерално гледано) од просечен балканец?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
24.908
Поени од реакции
41.127
Нема врска брат, есенцијата на зејтинот се масти. Прочитав малце околу ова. Тие масти се користеле во маргарини и други ствари. Ние збориме тука за сончогледово уље.

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.548
Поени од реакции
5.591
Може да се случи да имаТ снемано примоментално:icon_mrgr:

Барем во мојот најблизок Кам масло има колку ми ти душа сака. Полни полици Брилијант исто и од ова што го даваат гратис за сметка над 800 денари.
Не ми е разбирлив гневот на народов зошто давале гратис масло :toe:
Не знам, немам влезено во Кам периодов. Не сакам да набедувам :D

Според мене глупо би било да не го продаваш туку само гратис да го даваш.
Ама што повеќето потврдуваат дека е лажна веста дека не се продава туку само гратис се дава, стварно чудна е хистеријата што се дигна.

Абе чуден народ сме што сакаш, ем гага ти даваат ем плачеш.

Дај и Макпетрол нека дае за секоја сметка над 800 денари 1 литро гага... :D

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.591
Поени од реакции
5.868
Ова се живи срамотилаци, да те условуваат да направиш сметка од 800 денари за да добиеш едно шише зејтин гратис :mad:

на овој ли начин ќе привлекуваат муштерии..кој идиотизам:vozbud:
Fascinantno e kakvo dno od luge sme I do kade odi covekovata glupost....

Marketot pravi akcija I ti dava nesto gratis! Ama nas narod pak ke najde deka ne cini... Cccc....

Site marketi pravat nekoi marketing aktivnosti. Nekoi davaat klub karticki, nekoi "poen +", nekoi cinii, postelnini... I drugi firmi isto, Makpetrol dava karticki so nekoi popust, Motocentar dava cash back...

Na Kam moze da mu se zameri deka vo zadnje vreme cesto nema del artikli na raft, ne znam sto e problemot, dali novi luge, dali problem so mali nabavki, dali narodot kupuva nevoobicaeno mnogu I pravi zalihi...
Ama za konkreten slucaj - samo glup covek moze da najde mana ako dobie nesto gratis?

Za denes neznam, ama vcera imase zejtin na raft, mislam Brilijant... I gledam davaa na site musterii I gratis... Covekot pred mene na kasa duri ne ni znaese deka ima akcija I se iznenadi koga kasierkata mu dade gratis...

Kakvo uslovuvanje, kakvi gluposti...
Ja gledav denes I tepackata vo nekoj market, I taa ne bese za zejtin tuku za nenosenje masks..

I, patem, KAM marketite nemaat vrska so Orce Kamcev...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.726
Поени од реакции
18.473
Сакаш да ми кажеш дека во Ју Ес Еј се користи „поздраво“ масло него нашето сончогледово?

Дека не те трујат со најефтиното палмино масло земено во туби од 5 литра на големо?

Од различни луѓе. во различни стејтови имаш тотално различни приказни за провод, „култура“ и кујна (храна).

Според тебе, мислиш дека Американците поздраво се хранат (генерално гледано) од просечен балканец?
Зборам за масло никој не спомна исхрана

Член од
26 јануари 2009
Мислења
11.906
Поени од реакции
18.622
Fascinantno e kakvo dno od luge sme I do kade odi covekovata glupost....

Marketot pravi akcija I ti dava nesto gratis! Ama nas narod pak ke najde deka ne cini... Cccc....

Site marketi pravat nekoi marketing aktivnosti. Nekoi davaat klub karticki, nekoi "poen +", nekoi cinii, postelnini... I drugi firmi isto, Makpetrol dava karticki so nekoi popust, Motocentar dava cash back...

Na Kam moze da mu se zameri deka vo zadnje vreme cesto nema del artikli na raft, ne znam sto e problemot, dali novi luge, dali problem so mali nabavki, dali narodot kupuva nevoobicaeno mnogu I pravi zalihi...
Ama za konkreten slucaj - samo glup covek moze da najde mana ako dobie nesto gratis?

Za denes neznam, ama vcera imase zejtin na raft, mislam Brilijant... I gledam davaa na site musterii I gratis... Covekot pred mene na kasa duri ne ni znaese deka ima akcija I se iznenadi koga kasierkata mu dade gratis...

Kakvo uslovuvanje, kakvi gluposti...
Ja gledav denes I tepackata vo nekoj market, I taa ne bese za zejtin tuku za nenosenje masks..

I, patem, KAM marketite nemaat vrska so Orce Kamcev...
Не знам дали е точно ова со КАМ, но замисли и другите маркети да почнат вакви акции да прават? Напрај промет од 1500 за да можеш леб и млеко да купиш. Масло за јадење не е шоља за кафе или инстант напиток на промоција.

Имаат врска со брат му ако не се лажам.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.386
Од зејтин и брашно сите ке умрат :) зашто нели само тоа е за јадење плус многу е здраво ги содржи сите потербни состојки за здрав организам.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.738
Поени од реакции
12.176
Инаку на поминување беФ, немало брашно и зејтин во стокомакот во влае. Дали моментално, не знам прашав, не ми требаше ништо од тоа. Народот е навикнат да прави залихи затоа што видел доста лошо во минатото од кризи.

Дека Славија не тинтрале, не сте баш во право. ама тоа е друга тема.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom