Бројот на Муслиманите поголем од Католиците

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
fakt e deka islamot i hristijansvoto poteknuvaat od isti koren ili avram toa e isto kako katolicite i pravoslavnite a kuranot e biblija na arapski jazik samo za da e razlicna ja pisel nekoj levicar od levo na desno demek da e specificna inace mnogu raboti se preslikuvaat no ima i novi raboti vo kuranot kako sto ima i 100 verzii na biblijata nekoj zbor vo edna taka e pisan vo druga inaku i od prilika to e to , za populacijata ne e bitno kolku muslimani ima vo svetot koga polovinata od niv se vo iran pakistan i nigerija ,ovie se nebitni za svetskiot poredok , nemaat vlijanie nikakvo , poveke mok imaat turcite i saudiska arabija i OAE koi nemaat gol broj na ziteli a i site poveke se vrzani so zapadot

Г

Господ

Гостин
fakt e deka islamot i hristijansvoto poteknuvaat od isti koren ili avram toa e isto kako katolicite i pravoslavnite a kuranot e biblija na arapski jazik samo za da e razlicna ja pisel nekoj levicar od levo na desno demek da e specificna inace mnogu raboti se preslikuvaat no ima i novi raboti vo kuranot kako sto ima i 100 verzii na biblijata nekoj zbor vo edna taka e pisan vo druga inaku i od prilika to e to , za populacijata ne e bitno kolku muslimani ima vo svetot koga polovinata od niv se vo iran pakistan i nigerija ,ovie se nebitni za svetskiot poredok , nemaat vlijanie nikakvo , poveke mok imaat turcite i saudiska arabija i OAE koi nemaat gol broj na ziteli a i site poveke se vrzani so zapadot
Сите Авраамски религии се copy-pasta на Сумерската.

Иначе онтопик,зошто не е Христијанство и Ислам туку дел од рисјанството и цел ислам?
Севкупно Христијанството е пораспространето од Исламот.

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.480
Поени од реакции
598
Па како нема да бидат повеке од католиците, муслиманите на една фамилија имаат 5-10 деца..
католиците имаат 2-4 деца..
Муслиманите се венчаат на 15-25 години...
католиците поретко на таа возраст, повекето по 20тата година..
е сеа.. во 100 години, муслиманите ке имаат 3-5 колена
колку за 100 години католиците 2-3... па мислете вие ...

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229
Абе отвори весник и за разочарување од црквата нема да ти биде проблем, посебно од католиците и нивните зад олтарни авантури со дечиња, второ тепа самото тоа што доволно е само да прошеташ и да видиш со какви коли се возат поповите - со чии пари (не велам дека и во исламот не е пример тоа).
а православните попови идат пеш?! скандали од православни попови исто така има но се чуваат во куфер!

Г

Господ

Гостин
Исламот се шири денес исто како што се ширело и христијанството порано.Со насилство.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
хмммммммм сигурен су дека бројот на католиците е поголем од вкупниот број на шиити

Г

Господ

Гостин
Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Nekoj spomna deka Islamot go priznava Isus,so toa dojde do zaklucok deka Islamot nemoze da bide Vistinskata religija.
Da,Islamot gi priznava site Bozji pratenici... no zboruva i za toa deka objavite se menuvani. Da ne bile menuvani objavite i iskrivokolcuvani,nebi imalo ni potreba za naredni Bozji pratenici,dovolen bi bil eden samo,neli ? Bidejki Evreite izmenile mnogu od zakonot i religijata ja upotrebuvale za svoi celi,Bog go prati Isus da ja kaze koja e vistinata. Tie sto go sledea Mojsie,sekako deka ke bidat spaseni i ke odat vo Rajot,no ne i onie koi ne go priznaa Isus,bidejki Mojsie go najavi. Isto... ke vlezat site onie koi go sledea Isus no ne i onie koi ne go prifatija Muhammed.

Apsurd e da kaze nekoj deka bilo koj Bozji pratenik so sila im nametnuval na nekogo veruvanje. Lugeto i togas kako i denes bile... moze li nekoj da ti nametne so sila vera ? Verata e vo srceto... Edna prilika otisol nekoj kral,kaj togasniot Halifa Harun Er-Rasid i mu rekol deka se zameril so togasniot papa i deka zaradi toa saka da si ja smeni religijata. Harun Er-Rasid mu rekol deka toj i Islamot se sramat so takvi vernici koi za inat prifakaat nesto a ne od srce. I toa od sekogas bilo taka...

Druga prilika ke vi navedam primeri kolku mesecno vo Amerika prifakaat Islam i vo Germanija i vo sekade vo svetot. Zarem gi prisiluva nekoj ? A sto e naj interesno,naj golem broj se zeni ! A zenite vo Islamot se smetaat za ugneteni. Ako e toa vistina,koj od sloboda dobrovolno ugnetenost prifakja ? Covek treba da bide realen i bez predrasudi,vistinata e sosema jasna.

Kajgana Shop

На врв Bottom