Бременост

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
IsidoraD напиша:
Hello na site!
Ja zapocnuvam ovaa tema za site onie koi imale iskustvo so bremenosta i koi planiraat takvo nesto.
Ja sum vo 7 nedela od mojata bremenost,fizcki se custvuvam odlicno no moram da priznam deka malku mi e strav.
Baram od onie koi go imaat pominato ova da mi kazat nesto poveke.
Cel zivot spijam na stomak i sea patam od nesonica bidejki nikako nemozam da zaspijam a strav mi e da legnam na stomak:place:
Ili ako zaspijam na stomak maz mi ke zeme da me vrti poleka da legnam na druga strana(demek da ne me razbudi):kez:
Znam deka cigarite se shtetni i mnogu gi namaliv ama nemozam skroz.Ama se nadevam deka ke gi ostavam za brzo vreme.
Epa dragi majki i site drugite pomognete na onie neiskusni,kazete nesto poveke sto moze mnogu da ni znaci.
Бараше совет и помош за ова. Бесполезни скудоуми.
Второто болдирано преносно значи, вие кои не сте родиле, не јајте лања.

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Ако може безпрепуцување на темата.

Јас во време на бременостите пушев(не многу ама доволно),не е добро ама ај откажиги де.Лесно е како шо рече Гарфилд од страна да паметиме.Кога бев исто на ваши години исто мразев кога ке видев бремена со цигара(а јас до неа исто со цигара де)

Треба да ги намалиш,ама за откажување ако не ти се откажува не мора,и моите деца се родија здрави,прави сите по и над 4000грама со по 55 и 58 см...и ништо не им фали.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Така де Наташа, кажи им на бесполезиве.

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
112
IsidoraD, најпрво честитки! Пријатно изненадување:)
Не знам шо се замараш толку со тоа пусто пушење? Мајка ми додека беше бремена во брат ми пушеше дупло повеќе цигари од татко ми, а брат ми се роди над 4 килограми, здрав е и ништо не му фали. Ако ти се пуши пуши и тоа е тоа. И алкохол не смеат бремените жени да пијат, премногу луто да јадат, мрсно што ти јас знам глупости .. прај си како шо ти е тебе најубо и фурај си. Ако ти кризираш за цигаре и малото се преврува кај тебе во стомакот.. Бебето е во тебе, ако тебе ти е убаво и на него ќе му е. :kajg:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Вииш, Катја, умница. Кога ќе се отрезни де.

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Garfield напиша:
Вииш, Катја, умница. Кога ќе се отрезни де.
Абе, труден! Ти пресушија ли другите теми и овде најде да збиберуваш?:icon_lol:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Нормално, се залетаа да ја краат како пушела, а се со цигаре в рака. Плус, нејзина работа.
Јас секаде ќе бидам мирудија в манџојните форумски.

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Абе колку разбрав јас, женското бараше совет за спиењето,не за цигарите...си знае она сама за цигарите:pipi:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Така де. Тоа три страни го дробам, ама нема кој да се бесполези и да тињари и да се дрочли.

IsidoraD

Neko to od Gore vidi Sve!
Член од
18 октомври 2005
Мислења
671
Поени од реакции
29
Aloooo decki mir malku:je:
Fala vi na site za sovetite ama nemase pootreba od karanje.
AJ pak da kazam za cigarite,porano ne pusev mnogu dali 10 na den ke ispusev, sea gi namaliv sto znaci 3-4(pa i pomalku) vo tekot na denot.Toa ne me zagrizuva mnogu posto navistina e do granici a i plus ne osekam deka mi smeta.
Super se custvuvam, jadam normalno,se popraviv 2 kg za 2 meseci mislam deka toa e ok.:icon_lol: za ponatamu ke vidime.
Tnx uste ednas i kiss za site

Тањушка

pretty mama
Член од
17 јануари 2006
Мислења
365
Поени од реакции
29
Isidorche, jas kako taze maman duri na dve dzudzinja-dzverchinja(3,5 i 1,5 godinki) se najdov povikana da ti go kazham slednovo. Edinstvenoto neshto shto treba da go pravish e da odish ednash mesechno na ginekolog. I tolku!!! Za se` drugo, si znaesh sama. I dokolku si po malku hipohondar, ne slushaj muabeti odokolu, ne posetuvaj forumi za trudnici, ne se informiraj premnogu. Apsolutno nema potreba od toa. Se` kje si dojde spontano i se` kje bide super!!!! Backi do stomacheto*****

IsidoraD

Член од
18 октомври 2005
Мислења
671
Поени од реакции
29
:je: fala mnoguuuu!!!
Bas deneska pravev eho,mu go slushnav srceto,nemate pojma kolku ubavo custvo!
Si zemav i sliki i sea cel den si go gledam,iako e malo i neoformeno seuste, ama lici na mene:):je:
Abe deka e moe pa najubavo e!
Mnogu sum srekna,koga ke go doznaam polot odma ke pisam!;)
pozdrav!

Член од
7 јули 2006
Мислења
17
Поени од реакции
0
decki jas sakam da ve pitam nesto taka cisto me interesire a i drugi sakat da znaat :) kakvo e cuvstvoto ko si bremena, kak se osekas prvio mesec i dali osekas nesto pred da odes da napraves test.simptomi ima li, koi se, kak se cuvstvuvas vo prvite nedeli... aj ako moze nekoj neka objasne kak idat tie raboti :)

IsidoraD

Член од
18 октомври 2005
Мислења
671
Поени од реакции
29
Aj vaka ke ti odgovoram od moe iskustvo posto e razlicno kaj site.
Prvi simptomi se: izostanok na Mc, naduvani i bolni gradi,predmentrualni bolovi (koi sekogas te teraat da se nadevas dekas ne si bremena),posle 3-4 nedeli pocnuvaat macnini,vtroglavici,povrakanje itn.
Custvoto e neobjasnivo,nesto sto nemoze da se opise so zbor..nesto prekrasno...volsebno..dar od Boga!

Член од
7 јули 2006
Мислења
17
Поени од реакции
0
ok fala na odgovorot. a dali vo pocetokot na bremenosta (vo prvite nedeli) go ima vaginalniot sekret (beloto pranje,iscedok)?

Kajgana Shop

На врв Bottom