Бран поскапувања:Бензините и дизелот од ноќеска со повисоки цени, струјата и парнотo.

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Јас кога пишав тука дека 100 денари ќе биде бензинот некој ми викаше тоа немало шанса да биде. А вистината за инфлацијава е печатење пари.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.466
Поени од реакции
249
Спомениците мора некако да се извадат, и прославата. Не се чудете и 2 евра литар да дојди.

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
:tapp:
Ајде де па воинот на кур....... упс на коњ, па прослава па 45 минути говор,се тоа мора да се плати.
Нафтата падна на 86 долари за барел овие ја качуваат цената :pos:
Ајде сега преродбеници да ве чујам !? Ве нема нешо на темава а ? Али шо убаво си :drk: некни на прославана кажете а ?
Многу пали му идат на влиделот за плати на администлација па мора да си ги вЛати некако :icon_lol:

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Чудна работа луѓево колку се прости....зар не сте слушнале дека цената на нафтата се одредува според светската берза???....или вие знаете некое место во Македонија кај што се вади нафта,ама нејќете да ни кажете???

До кога бре до кога ќе бидете прости???:mad:

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Чудна работа луѓево колку се прости....зар не сте слушнале дека цената на нафтата се одредува според светската берза???....или вие знаете некое место во Македонија кај што се вади нафта,ама нејќете да ни кажете???

Падна цената на нафтата на светските берзи. Немај гајле, од партија ќе ти платат за постов иако ти нема никаква смисла. Нафтата беше 120 долари од барел кога ја зголемија на 80 денари. Сега е 86 долари барел нафта.
До кога бре ќе бидете партиски војничиња???:mad:
p.s. Што има направено владата за да ја намали нафтената зависност? Соларни панели, соларни електрични централи, вложување во геотермална енергија... Или ова не е за нас, ние имаме пари нафта ќе увезуваме.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562

Какво брукање во три реченици. Од секогаш сум викала популист да се држи далеку од економија, али желбата за „паметњаковиќ“ е непобедлива.
И ти вака како паметен велиш дека цената на нафтата се одредува од светските берзи, стварно ли????

Македонец

Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Какво брукање во три реченици. Од секогаш сум викала популист да се држи далеку од економија, али желбата за „паметњаковиќ“ е непобедлива.
И ти вака како паметен велиш дека цената на нафтата се одредува од светските берзи, стварно ли????
А ти вака "попаметна"...образложи ми како е по твое!?

п.с Ќе ми каже некој каде има повтина нафта во Европа???...на пример Албанија(која има нафтени наоѓалишта),имаше поскапа нафта од нас...ај здраво.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Ќе видиме друже дал пак ќе се залагаш толку за партијата ти кога лебчето од помочани стотина грама ќе биде 40 денари

The_LiGhT'

Stop DISCRIMINATION
Член од
29 април 2009
Мислења
587
Поени од реакции
123
Епа глеаш ли дека испод 1.20евра за литро дизел/безоловен,дека нема поевтино од таа цена.
Aha, a kakov standard imat slovencite a kakov imame nie, aj sega racunaj koj ima najevtin benzin...
Kaj nas iskaca da e 1.33 super 98...

Македонец

Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Aha, a kakov standard imat slovencite a kakov imame nie, aj sega racunaj koj ima najevtin benzin...
Kaj nas iskaca da e 1.33 super 98...
Па нели глеаш дека сите други у листата не се испод 1.35евра !!!

Шо има веза стандардот,е ај ако е за така златото у Македонија да биде најевтино,оти имаме најнизок стандард:tapp:....абе марш од тука...кај глеате факти црно на бело,па и уште се буните.

Kajgana Shop

На врв Bottom