Брак без секс

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
epa што треба да му кажеме кога човекот отворено си кажа дека нема ниту секс ниту емоции ниту блискост.Ако не се разведува ја би му рекла..ок не се разведувај ама најди си некоја на страна која ќе знае да те задоволи зашто друг начин не гледам.А тоа да разговараш со неа, со муабет да ја натераш ја мислам тешко со оглед на тоа дека тоа со години е така.Лелееее е мене ме нервираат вакви жени значи тотално ме згрозуваат.Ќе се омажат,ќе родат и готово,мислиш светот застанал.Се запустуваат,се оставаат на времето ,за нив веќе не постои секс,а емоциите се нешто минато од средношколски години.и после зошто имало неверства и разводи???Епа еве зошто.
Мислам у краен случај ти пак муабети со неа.Ама биди малце карактерен подисплаши ја,кажи и дека сериозно размислуваш за разделба ако продолжи бракот во овој правец и види како ќе реагира.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
i ne ja obvinuvaj nea, i na nea ne i e lesno, odnosno ne baraj vinovnik zatoa sto vinovnik nema, ....
slobodno baraj si druga... ne e grev nitu i smeta na zena ti
А што ако „ другата“ по извесно време , почне на ист начин да се однесува?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
epa што треба да му кажеме кога човекот отворено си кажа дека нема ниту секс ниту емоции ниту блискост.Ако не се разведува ја би му рекла..ок не се разведувај ама најди си некоја на страна која ќе знае да те задоволи зашто друг начин не гледам.
Абе како можи толку плитко да размислувате, неможам да ве сватам... не се разведувај, најди си друга од страна.

1. Таа другата нема никакви чувства? Или шојма врска, прајме муабет за објект, палто шо виси на закачалка па некој можи да го користи по потреба и желба, ко ќе е сезоната. Кога не ти треба, нека стои во плакар. Шубо. Кога сме тука, би сакала ти да бидеш нечија швалерка?

2. Шо ако на чоекот му се бендиса со швалерката? Едноставно има хемија, убаво му е, се погодија карактерно... Прво слабо ќе се врти дома (читај запоставува се, од дете до домашни обврски, за жената не спомнувам). Како ќе одминува времето нема да ја смисли женаму, а можно е да сака да се жени со другата, или во најмала рака да биде слободен... до шо идиме? Само до поголеми проблеми и караници, беспотребно.

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
Абе како можи толку плитко да размислувате, неможам да ве сватам... не се разведувај, најди си друга од страна.

1. Таа другата нема никакви чувства? Или шојма врска, прајме муабет за објект, палто шо виси на закачалка па некој можи да го користи по потреба и желба, ко ќе е сезоната. Кога не ти треба, нека стои во плакар. Шубо. Кога сме тука, би сакала ти да бидеш нечија швалерка?

2. Шо ако на чоекот му се бендиса со швалерката? Едноставно има хемија, убаво му е, се погодија карактерно... Прво слабо ќе се врти дома (читај запоставува се, од дете до домашни обврски, за жената не спомнувам). Како ќе одминува времето нема да ја смисли женаму, а можно е да сака да се жени со другата, или во најмала рака да биде слободен... до шо идиме? Само до поголеми проблеми и караници, беспотребно.
iзвини,дали тоа ти рече "безпотребно"??? Ај преиспитај се па речи ми уште еднаш дека имам плитки размислувања.Читаш ли ти воопшто за што е проблемов на човеков??? Човекот нема со години секс со неговата сопруга која инаку 100 посто е фригидна а ти велиш дека е непотребно да он има некоја друга на страна и непотребно да се доаѓа до караници ,а не разбираш дека до караници и проблеми неговата жена веќе одамна ја довела ситуацијата.Затоа ако имаш некое солидно решение дај кажи му на човекот..а ако немаш недораснати мислења од типот Ма дај ќе се сакаме и ќе живееме заедно до крај ко во бајките само со полни тестиси мене не ми требаат.А да ..и таа другата нема потреба да ја мешаш ,таа ниту е крива за фригидноста на неговата жена ниту пак ќе биде крива ако нивниот брак пропадне исто така поради неговата жена.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
iзвини,дали тоа ти рече "безпотребно"??? Ај преиспитај се па речи ми уште еднаш дека имам плитки размислувања.Читаш ли ти воопшто за што е проблемов на човеков???
Реков, и не само шо реков, стојам зад тоа... Лесно е да пишиме на форум тука... да не си во кожата, на ниеден од брачните партнери.

Човекот нема со години секс со неговата сопруга која инаку 100 посто е фригидна а ти велиш дека е непотребно да он има некоја друга на страна и непотребно да се доаѓа до караници ,а не разбираш дека до караници и проблеми неговата жена веќе одамна ја довела ситуацијата.
Јас колку шо читам, чоеков не е кавгаџија и не се кара. Си седи и си трпи. Уште да излези дека Трпе или Трајче се вика...
Друга работа е шо незнајме кој ја довел ситуацијта до оваа точка, мада јас ти гарантирам дека за танго се потребни двајца. Ти ја читаш едната страна. Другата е тотална непозната, можиме само да претпоставуваме шо се и се врти во глата на сопругата. Или ти имаш супер херојски моќи па знаеш дека женаму е 100% фригидна?

Затоа ако имаш некое солидно решение дај кажи му на човекот..а ако немаш недораснати мислења од типот Ма дај ќе се сакаме и ќе живееме заедно до крај ко во бајките само со полни тестиси мене не ми требаат.
Кај виде дека го пишав ова? Или ти така си го протолкува? Ете го, 3 реченици се ебаго, прочитај го 3 пати (по можност со ладна глава) па ќе прајме муабет.

А да ..и таа другата нема потреба да ја мешаш ,таа ниту е крива за фригидноста на неговата жена ниту пак ќе биде крива ако нивниот брак пропадне исто така поради неговата жена.
То така ти го гледаш... пошо плитко размислуваш. Ако размислиш малку подлабоко, ќе видиш дека во моментот трета личност е само проблем повеќе. Не се добива ништо, освен главоболка и одлична шанса на суд да го загуби детето заедно со се што стекнале во брак.

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
Реков, и не само шо реков, стојам зад тоа... Лесно е да пишиме на форум тука... да не си во кожата, на ниеден од брачните партнери.

Јас колку шо читам, чоеков не е кавгаџија и не се кара. Си седи и си трпи. Уште да излези дека Трпе или Трајче се вика...
Друга работа е шо незнајме кој ја довел ситуацијта до оваа точка, мада јас ти гарантирам дека за танго се потребни двајца. Ти ја читаш едната страна. Другата е тотална непозната, можиме само да претпоставуваме шо се и се врти во глата на сопругата. Или ти имаш супер херојски моќи па знаеш дека женаму е 100% фригидна?

Кај виде дека го пишав ова? Или ти така си го протолкува? Ете го, 3 реченици се ебаго, прочитај го 3 пати (по можност со ладна глава) па ќе прајме муабет.

То така ти го гледаш... пошо плитко размислуваш. Ако размислиш малку подлабоко, ќе видиш дека во моментот трета личност е само проблем повеќе. Не се добива ништо, освен главоболка и одлична шанса на суд да го загуби детето заедно со се што стекнале во брак.
Abe човеку дај одмори...џабе ми се нафрлаш и се обидуваш да ми смениш мислење со тоа што почна и да навредуваш.Јас си кажав мислење на темава а ти почна да цитираш и да разлагаш и да се понашаш као да само твоево мислење не е плитко.Ајде нека ти биде така еве и лајк ќе ти ставам ако сакаш да се докажеш и престани да ме цитираш зашто губам време за џабе.
Ќе кажам уште еднаш ...Во ваков брак е тешко да се опстои поготово кога едната страна е тотално незаинтересирана,ниту за муабет,ниту за емоции,ниту за секс.И пак ќе речам ако имаш солидно решение кажи му на човекот и не туку ме цитирај безпотреба.Делуваш искомплексирано.Работата е јасна ...жена му не му дава да јаде..а кога не му дава да јаде дома...многу нормално е да почне да јаде надвор.Не се потребни суперхеројски моќи за да знаеш дека некој е фригиден.Фактот дека она со години избегнува секс мене ме упатува само на тоа.Кутриот човек кој знае како издржува.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Abe човеку дај одмори...џабе ми се нафрлаш и се обидуваш да ми смениш мислење со тоа што почна и да навредуваш.Јас си кажав мислење на темава а ти почна да цитираш и да разлагаш и да се понашаш као да само твоево мислење не е плитко.Ајде нека ти биде така еве и лајк ќе ти ставам ако сакаш да се докажеш и престани да ме цитираш зашто губам време за џабе.
Не се обидувам да ти сменам мислење, се обидувам да ти покажам кои последици можи да ги добие чоекот од делот наречен швалерка... особено ако жената научи за таа работа и ја произнесе пред суд, а тој остане без аргументи.

Ако те навредив, јавно се извинувам, не ми беше тоа целта.
Ќе кажам уште еднаш ...Во ваков брак е тешко да се опстои поготово кога едната страна е тотално незаинтересирана,ниту за муабет,ниту за емоции,ниту за секс.
Точно, се сложувам100% со ова. Само мое мислење е дека треба да расчисти со женаму па да бара друга. Трпел Х години, ќе се стрпи уште некое време.
Работата е јасна ...жена му не му дава да јаде..а кога не му дава да јаде дома...многу нормално е да почне да јаде надвор.Не се потребни суперхеројски моќи за да знаеш дека некој е фригиден.Фактот дека она со години избегнува секс мене ме упатува само на тоа.Кутриот човек кој знае како издржува.
И пак ќе ти спомнам, за танго се потребни двајца... а ние ја читаме само едната страна, да неречам она што ни е презентирано. Неможам да кажам што треба да прави, не ја знам втората страна од приказната нити сум се нашол во ваква ситуација... можам да кажам што не би требало да прави, ако сака работата да излезе до крај фер за сите страни.

Член од
20 септември 2011
Мислења
41
Поени од реакции
17
кога судот во постапката за развод одлучува за тоа на кој родител ке го додели детето на чување ирелевантно е дали некој имал швалерка а уште помалку е тоа битно кога се одлучува за имотот односно неговата делба. други се критериумите кога се одлучува за тие работи...
И неможе да се дојде до поголеми проблеми од проблемот што веке го имаат. Тој брак е неодржлив и секој обид за поправање на состојбата во него е само губење време и нерви... т.е овој брак и сега фактички непостои односно се води само на хартија и пред луѓе инаку нема никаква функционалност и е терет за сите па и за детето... агонија која треба да се прекине. Нема друго решение луге. Да не се разведе, да не фака швалерка... а проблемот е нерешлив! што предлагате,човекот да живее со проблемот? зошто да го продолжува страдањето

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
до каде ја дотеравте работава,го избркавте човекот од форумов..
Можи успеа да ја убеди со советите од овде па сега си ја клецка госпоѓицата?? зато го нема.

Член од
20 септември 2011
Мислења
41
Поени од реакции
17
Можи успеа да ја убеди со советите од овде па сега си ја клецка госпоѓицата?? зато го нема.
сигурно е кај адвокатот да среди за тужбата или пак си шмрка кафенце со некоја лепотица и ич уво не го боли

Член од
12 октомври 2011
Мислења
20
Поени од реакции
16
Жена ми ретко иизлегува ако тоа не е поврзано со работа. Се дружи со машки колеги, но професијата и е таква, претежно се машки.
Mе наведовте на размислување. Го отворив нејзиниот ФБ да проверам ако има нешто од неверство или траги и општо со кого комуницира. Најдов 500 пораки од колега кој го дружи во последно време . Секојдневна комуникација по неколку праки на ден. ама пораките се од типот//// денес за ручек ова ќе правам.... поздрави ги другите колеги.... не си го гледал оној филм.. , кога ќе те видам се ќе ти раскажам....многу обожавам ова, она...да не речам тупаџиски, на крај има поздрав ~гушки~ aма таква е со сите. Значи интензивна комуникација која ме потсетува на две другарки кога ќе се зазборат и не можат да престанат. Се изморив од читање, ова замара....

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Жена ми ретко иизлегува ако тоа не е поврзано со работа. Се дружи со машки колеги, но професијата и е таква, претежно се машки.
Mе наведовте на размислување. Го отворив нејзиниот ФБ да проверам ако има нешто од неверство или траги и општо со кого комуницира. Најдов 500 пораки од колега кој го дружи во последно време . Секојдневна комуникација по неколку праки на ден. ама пораките се од типот//// денес за ручек ова ќе правам.... поздрави ги другите колеги.... не си го гледал оној филм.. , кога ќе те видам се ќе ти раскажам....многу обожавам ова, она...да не речам тупаџиски, на крај има поздрав ~гушки~ aма таква е со сите. Значи интензивна комуникација која ме потсетува на две другарки кога ќе се зазборат и не можат да престанат. Се изморив од читање, ова замара....
Дали воопшто со тебе толку комуницира е прашањето?

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Работава искача дека она е поблиска со него, а не со тебе, тоа не смееш да и го дозволиш, она може да има другари и другарки али не смее повеќе време да поминува дружејќи се и разговарајќи со него отколку со тебе

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Може има уште еден профил што ти не го знаеш а овој е за пред тебе и посомнително ти ја дала шифрата да ја имаш наводно да се осеќаш дека ја имаш контролата врз неа.
На ова не ти текна нели?

Kajgana Shop

На врв Bottom