Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Готово, ме утепа рамово у пм. Една недела го паузирам и пак ме боли кога лежам/спијам/седам/во кино/сегде. Особено во десното е поголема болката. Паметно е да го паузирам некое време или што да правам? Се мислам military press да ги тргнам скроз вежбите и предна и задна пошто ваљда од неа ме фаќа ваква болка ... Совет?

Готово, ме утепа рамово у пм. Една недела го паузирам и пак ме боли кога лежам/спијам/седам/во кино/сегде. Особено во десното е поголема болката. Паметно е да го паузирам некое време или што да правам? Се мислам military press да ги тргнам скроз вежбите и предна и задна пошто ваљда од неа ме фаќа ваква болка ... Совет?

И јас имав ваков проблем.Бев на терапии,одмарав повеќе од 2 месеци,пошто болката беше на моменти неподнослива.Неможев дури ни кола да возам,неможев да мењам брзини од болка во лево рамо.

Еве и ден денес при некои оптоварувања на некои вежби во теретана знае да ме заболи по малце.

Кај мене стануваше збор за ротирачки мускул,тој ми беше сјебан.
http://www.sport-fitness-advisor.com/rotator-cuff-exercises.html

Види тука имаш некои вежби за зацврстување на тој мускул.

Ако те боли паузирај немој ќе се заебеш како мене.

И јас имав ваков проблем.Бев на терапии,одмарав повеќе од 2 месеци,пошто болката беше на моменти неподнослива.Неможев дури ни кола да возам,неможев да мењам брзини од болка во лево рамо.

Еве и ден денес при некои оптоварувања на некои вежби во теретана знае да ме заболи по малце.

Кај мене стануваше збор за ротирачки мускул,тој ми беше сјебан.
http://www.sport-fitness-advisor.com/rotator-cuff-exercises.html

Види тука имаш некои вежби за зацврстување на тој мускул.

Ако те боли паузирај немој ќе се заебеш како мене.
Аха.. Скроз да паузирам или само рамо да намалам? Денес имам гради ама рамото ме гори кога правам бенч прес... У пм толку труд и пари вложено не сакам скроз да паузирам со теретана :/

Аха.. Скроз да паузирам или само рамо да намалам? Денес имам гради ама рамото ме гори кога правам бенч прес... У пм толку труд и пари вложено не сакам скроз да паузирам со теретана :/
Намали интензитет и работи со помали килажи ако нејќеш воопшто да паузираш. Рамото еднаш ќе го заебеш цел живот такво ќе остане.

Намали интензитет и работи со помали килажи ако нејќеш воопшто да паузираш. Рамото еднаш ќе го заебеш цел живот такво ќе остане.
Денеска грб планирам да правам. И на тоа да намалам или само на вежбите за рамо?

Денеска грб планирам да правам. И на тоа да намалам или само на вежбите за рамо?
Тие вежби каде ќе осетиш дека го вклучуваш рамото до степен на болка.

Продавам Jack3D со само една испиена дозерка,останати 44.Контакти по ПП.

Здраво момци! Сакам да Ве прашам случајно некој да не пиел tribooster- поттикнувач на тестестерон (100 % природен е), неговиот ефект и слично. Еве Ви и линк http://www.biotechusa.hu/products/testosterone/tribooster/

Како и за секој останат потикнувач на тестостерон на база на трибулус, не очекувај ништо спектакуларно. Особено ако си под 30 годишна возраст, каде природниот тестостерон кај здрав маж лачи во нормални граници.

Која е поентава/ефикасноста на вежбава или уште една нова глупост на американциве е ? Случајно ја видов па ме интересира.

BF1bAABCEAIunfa.jpg

Не е баш за билдинг оваа, јас ја правев за фудбал, ја имаше на сајтот на УЕФА.

Па нема тема за фитнес затоа тука пишав, инаку што е ефектот на вежбава ? ако воопшто има ефект..

Па нема тема за фитнес затоа тука пишав, инаку што е ефектот на вежбава ? ако воопшто има ефект..
Вежбата е одлична. Англискиот термин и е plank. Пробај да ја правиш што е можно подолго. Почни со 1 минута па накачувај. Ова се мускулите кои се активраат со оваа вежба.
146507794098562443_dRF6KlgT_c.jpg

Која е поентава/ефикасноста на вежбава или уште една нова глупост на американциве е ? Случајно ја видов па ме интересира.

Прегледај го приврзокот 60628

доколку ја изведуваш правилно, ова е најдобрата вежба за core-от, али и за мозокот, треба и јака психа да имаш за оваа вежба.
Пробај ја, ќе се увериш во нејзината ефикасност, стои во оваа положба колку што можеш подолго, без да мрдаш, без да се поместуваш и труди се газот цело време да ти биде во линија со грбот (позиција штица)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom