Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

DreaM oNe

我是马丁
Член од
4 септември 2012
Мислења
235
Поени од реакции
175
http://www.squidoo.com/isometrics-exercises еве ако не те мрзи да читаш,има и некои експерименти што се правени
--- надополнето: 13 септември 2012 во 15:51 ---
Не е се у бројот на калориите, битно е од кај доаѓаат тие калории.
абе реално да збориме за тие пари прво неможеш да најдеш пакување што ќе те држи повеќе од 15-20 дена а второ за тие пари и не е толку битно од каде се калориите.Битно е да ги има :)

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
http://www.squidoo.com/isometrics-exercises еве ако не те мрзи да читаш,има и некои експерименти што се правени
Ја прочитав студијата, за истово знам дека е правен експеримент и кај птици на кои крилото им било оптоварувано прогресивно со повеќе и повеќе тежина а да неможат да го мрдаат воопшто или пак само минимално па се добил раст на мускулот и до 300%. Проблемот кој се јавива е дали 60 минути во теретана се доволни за да го дадат истиот ефект.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
--- надополнето: 13 септември 2012 во 15:51 ---

абе реално да збориме за тие пари прво неможеш да најдеш пакување што ќе те држи повеќе од 15-20 дена а второ за тие пари и не е толку битно од каде се калориите.Битно е да ги има :)
Пф, 100 грама кикирики - 18 денари - 529 калории и 21 грама протеин
200 грама - 1000рдче, 36 денари. 20 дена * 36 денари = 720 денари
Ако ти сметаат мастите, моеш 100 грама кикирики и некое бананче да лапаш, или па бадеми место кикирики..
Па сеа ти види.

DreaM oNe

我是马丁
Член од
4 септември 2012
Мислења
235
Поени од реакции
175
Пф, 100 грама кикирики - 18 денари - 529 калории и 21 грама протеин
200 грама - 1000рдче, 36 денари. 20 дена * 36 денари = 720 денари
Ако ти сметаат мастите, моеш 100 грама кикирики и некое бананче да лапаш, или па бадеми место кикирики..
Па сеа ти види.
ај појасни,не ми текнува за што збориме? ме изгуби у бројкиве :) Друг побара ова не ја.Ја само реков за 2000 ден гејнер биди среќен калории да има во него воопшто :D
--- надополнето: 13 септември 2012 во 16:54 ---
Ја прочитав студијата, за истово знам дека е правен експеримент и кај птици на кои крилото им било оптоварувано прогресивно со повеќе и повеќе тежина а да неможат да го мрдаат воопшто или пак само минимално па се добил раст на мускулот и до 300%. Проблемот кој се јавива е дали 60 минути во теретана се доволни за да го дадат истиот ефект.
и плус како што спомнав погоре не се препорачувало за секого (повреди,слабо срце,висок притисок) а и било ризично по нервниот систем.
--- надополнето: 13 септември 2012 во 17:04 ---
ај појасни,не ми текнува за што збориме? ме изгуби у бројкиве :) Друг побара ова не ја.Ја само реков за 2000 ден гејнер биди среќен калории да има во него воопшто :D
--- надополнето: 13 септември 2012 во 16:54 ---

и плус како што спомнав погоре не се препорачувало за секого (повреди,слабо срце,висок притисок) а и било ризично по нервниот систем.
Јасно јасно....збориш за 20 дена кикирики да зима по 200грама дневно....готово :cool:

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Подобро овде да го поставам прашањево, повеќе ќе видат.

Сега продавница бев да ми предложат некој работи за вежбање и таму ми предложија да земам чист протеин, амино киселини и глутамин. Ме прашаа колку време вежба (6месеци од прилика) колку време ми трае тренингот (сат време без загревањето), дали имам земено нешто (1недела протеин пиев, ништо посебно) и ми предложи ова горе шо го напишав. Се знам колку толку со жената и не верувам дека ми викаше колку да ми ги продајт работите, туку вистина било многу добро ова комбинација за релативно почетници.

Па шо мислите вие за чист протеин, амино киселини и глутамин?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617

Сега продавница бев да ми предложат некој работи за вежбање и таму ми предложија да земам чист протеин, амино киселини и глутамин. Ме прашаа колку време вежба (6месеци од прилика) колку време ми трае тренингот (сат време без загревањето), дали имам земено нешто (1недела протеин пиев, ништо посебно) и ми предложи ова горе шо го напишав. Се знам колку толку со жената и не верувам дека ми викаше колку да ми ги продајт работите, туку вистина било многу добро ова комбинација за релативно почетници.

Абе глеј. Секој суплемент е повеќе или помалку добар - as in помага во некоја сфера на боди билдингот.
Фората е дали тоа се исплати (бонусот) резултатно и временски во однос на цената која ја плаќаш за суплементот.
Кажи која ти е целта, зошто вежбаш.
Протеинот ти е must у секој случај.

DreaM oNe

我是马丁
Член од
4 септември 2012
Мислења
235
Поени од реакции
175
Абе глеј. Секој суплемент е повеќе или помалку добар - as in помага во некоја сфера на боди билдингот.
Фората е дали тоа се исплати (бонусот) резултатно и временски во однос на цената која ја плаќаш за суплементот.
Кажи која ти е целта, зошто вежбаш.
Протеинот ти е must у секој случај.
па штом му предложила протеин амино и глутамин претпоставувам на маса дека оди? Ја би ти рекол гејнер и по желба креатин месец,два,три да се напуни убаво а потоа тоа што таа ти предложила за да обликуваш и да дефинираш.И секако исхраната на прво место

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Сега сакам да одам на маса до февруари, па потоа да се чистам/дефинирам. Тоа ми е некако планот.

DreaM oNe

我是马丁
Член од
4 септември 2012
Мислења
235
Поени од реакции
175
Сега сакам да одам на маса до февруари, па потоа да се чистам/дефинирам. Тоа ми е некако планот.
Ја би ти рекол гејнер и по можност креатин месец,два,три за да се напуниш убаво а потоа тоа што таа ти предложила за да обликуваш и да дефинираш.И секако исхраната на прво место

S

Stef Bachatero

Гостин

Ќе си земеш декстроза+креатин+протеин и ќе бидеш добар.Глутамин е за побр опоравок а во маса не ти е потребен.Имаш доволно протеини да не ти требаат никакви суплементи освен овие погоре.Земи од 2-2.5 грама протеин секој ден со декстрозата после тренинг и ќе завршиш работа.Тренингот да ти биде оптеретувачки со 60% од максималното што можеш да подигнеш на сите вежби.Една недела вежбај така,друга вежбај со максимално оптеретување 80% од максималното со 4-8 повторувања.Тоа со 60 нека ти бидат од 8-15 повторувања.Битен е тренингот и исхраната.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Ќе си земеш декстроза+креатин+протеин и ќе бидеш добар.Глутамин е за побр опоравок а во маса не ти е потребен.Имаш доволно протеини да не ти требаат никакви суплементи освен овие погоре.Земи од 2-2.5 грама протеин секој ден со декстрозата после тренинг и ќе завршиш работа.Тренингот да ти биде оптеретувачки со 60% од максималното што можеш да подигнеш на сите вежби.Една недела вежбај така,друга вежбај со максимално оптеретување 80% од максималното со 4-8 повторувања.Тоа со 60 нека ти бидат од 8-15 повторувања.Битен е тренингот и исхраната.
2 грама протеин на 1 килограм телесна тежина.
Ако си 80 кила тоа значи 160 грама протеини.
Следен пат дообјаснувај се, зошто погрешно ќе те сфатат. И не ги плаши со проценти за подигање на тежина, биди поедноставен и разбирлив.
Ова ти е совет доколку сакаш понатаму да успеваш како тренер/инструктор.

S

Stef Bachatero

Гостин
2 грама протеин на 1 килограм телесна тежина.
Ако си 80 кила тоа значи 160 грама протеини.
Следен пат дообјаснувај се, зошто погрешно ќе те сфатат. И не ги плаши со проценти за подигање на тежина, биди поедноставен и разбирлив.
Ова ти е совет доколку сакаш понатаму да успеваш како тренер/инструктор.
Благодарам за критиката ќе биде прифатено :).Сакав да бидам постручен :)
--- надополнето: 13 септември 2012 во 20:41 ---
http://examine.com/supplements/Glutamine/
Повеќе информации за Глутамин
It is generally touted as a Muscle Builder, but has not been proven to enhance muscle building in healthy individuals; only those suffering from physical trauma such as burns or muscular wounds (knife wounds) or in disease states in which muscle wasting occurs, such as AIDS. In these individuals, however, glutamine is effective at building muscle and alleviating a decrease in muscle mass typical of the ailment.
Особено делов.

marTin*

мαјатιη™
Член од
10 октомври 2008
Мислења
287
Поени од реакции
12
Ај ако може некој поискусен да ми објасни како се прават супер сериите и супер сетовите при тренинг на бицепс и трицепс ? :)

S

Stef Bachatero

Гостин
Ај ако може некој поискусен да ми објасни како се прават супер сериите и супер сетовите при тренинг на бицепс и трицепс ? :)
Земаш тег кој максимално го оптеретуваш мускулот пример 15 кг 8 повторувања,потоа земаш 12 кг 10 повторувања и на крај 10 кг 12-15 повторуања без пауза.После ќе земеш обратно и тоа ти е :)

Kajgana Shop

На врв Bottom