Битола

Neelix

Рубикс Кјубер
Член од
4 март 2012
Мислења
23
Поени од реакции
6
Незнам дали некој го има постирано ова претходно ме мрзи да провервам -> урбанистичките планој за касарната изгледат вака ...

• Ми се допаѓа
Reactions: JOE

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
Поилустративно еве

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.379
Поени од реакции
4.924
Хаха споредете ја спортската сала со просторот од касарната.. Ах какви спортски објекит би лежеле тука..

Neelix

Рубикс Кјубер
Член од
4 март 2012
Мислења
23
Поени од реакции
6
Прво треба да има спорт па после спортски сали и стадиони :)

Neelix

Рубикс Кјубер
Член од
4 март 2012
Мислења
23
Поени од реакции
6
Обратно, прво треба сали и стадиони за да има кај да се развива спортот.
Тогаш изградете фудбалски стадион со 40000 седишта за после никој да не оди оти Пелистер игра против некое село шо има поќе фудбалери од жители ...

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Тогаш изградете фудбалски стадион со 40000 седишта за после никој да не оди оти Пелистер игра против некое село шо има поќе фудбалери од жители ...
А што ако има многу фудбалски таленти (како што има во Пелистер) ко нема кај да играат? Кога салата е пред распаѓање, а на стадион немаше ни вода ни струја.

Ако одиме по твојата логика, која екипа го има наполнато Филип II ?

Neelix

Рубикс Кјубер
Член од
4 март 2012
Мислења
23
Поени од реакции
6
А што ако има многу фудбалски таленти (како што има во Пелистер) ко нема кај да играат? Кога салата е пред распаѓање, а на стадион немаше ни вода ни струја.

Ако одиме по твојата логика, која екипа го има наполнато Филип II ?
Друго е да нема сала а друго е да нема услови во салата, да се разбериме :D

А кај ќе тренираат децата за да има спорт ? На ракометно ?
А зошто да не? Порано кај тренирале?

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.379
Поени од реакции
4.924

Ти многу силен бе. На -20 би тренирал надвор, а ? Соблекувални ? Туш ? Ја знаеш ли разликата од играње на цемент,асфалт и играње во сала на паркет ? Ти изгледа немаш никаква врска со спортот..

Neelix

Рубикс Кјубер
Член од
4 март 2012
Мислења
23
Поени од реакции
6
Ти многу силен бе. На -20 би тренирал надвор, а ? Соблекувални ? Туш ? Ја знаеш ли разликата од играње на цемент,асфалт и играње во сала на паркет ? Ти изгледа немаш никаква врска со спортот..
Очигледно не ме разбираш ... Не е битно кај ќе играш, кошарка имам играно сегде низ градов и не гледам некаква кузнај каква разлика - сеедно ми е, битно е колку желба имаш за играње ..
Пример - кога кошаркарите освоија 4 место на шампионатот во Литванија приметив дека на терените низ градот почна почесто да се игра кошарка (горе кај елпида на новите игралишта никогаш жива душа нема - тогаш двата коша беа зафатени) шо значи дека не е битно само игралиштето да се напрај туку треба и да има некој со желба да игра на него :D

JOE

Пелистер Битола
Член од
31 март 2007
Мислења
3.029
Поени од реакции
623
За салата не треба нова локација исто како и за стадионот. Салата треба да се руши и нова да се изгради или целосно да се реконструира, ако се прашвам јас поарно да се руши.Стадионот исто да се заокружи со нови трибини и подтрибински простор и уште некое помошно играилште и поголем паркинг. и ке си дојди една добра голема спортска целина почнувајки од спортската , ракометно ќумурно, пластичното стадионот и базенот.Секако тука фали и затворениот базен шо требаше да се прави меѓу спортската и ќумурно, тука е и паркот како место за рекреација и билдање кондиција , и ке биди еден одличен спортски комплекс .Да се надавме дека ке биди :D

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
еве како би требало да изгледа зоолошката градина после реновирањето. Ако успеат барем приближно на ова да ја доведат би било супер,пошо до сега е поќе личи на аушвиц за животни него на золошка

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676

Очигледно не ме разбираш ... Не е битно кај ќе играш, кошарка имам играно сегде низ градов и не гледам некаква кузнај каква разлика - сеедно ми е, битно е колку желба имаш за играње ..
Пример - кога кошаркарите освоија 4 место на шампионатот во Литванија приметив дека на терените низ градот почна почесто да се игра кошарка (горе кај елпида на новите игралишта никогаш жива душа нема - тогаш двата коша беа зафатени) шо значи дека не е битно само игралиштето да се напрај туку треба и да има некој со желба да игра на него :D
Гледам од Битола си, толку немаш влезено во спортската? Ти играш кошарка на асфалт ама ај играј ракомет на асфалт и првенствени натпревари.

Neelix

Рубикс Кјубер
Член од
4 март 2012
Мислења
23
Поени од реакции
6
Гледам од Битола си, толку немаш влезено во спортската? Ти играш кошарка на асфалт ама ај играј ракомет на асфалт и првенствени натпревари.
За салата си во право, стварно е мизерија оти е една а во неа да ти е страв да влезиш :)

Kajgana Shop

На врв Bottom