Бисет: Бомбардирањето на НАТО врз Југославија беше незаконско

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Поранешниот амбасадор на Канада во Белград, Џејмс Бисет, на судскиот процес против Слободан Милошевиќ во Хаг изјави дека воздушните напади на НАТО врз поранешна Југославија бил незаконски.

Сведокот на одбраната Џејмс Бисет изјави дека Уставот на НАТО и забранува на Алијансата насилно да решава меѓународни конфликти. „Но наспроти тоа, во март 1999 година, НАТО почна да бомбардира суверена држава која не беше закана за соседите”, рече сведокот.

Бисет беше амбасадор на Канада во Белград од крајот на 1990 до средината на 1992 година.

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
dobar fraer nekoj.sega kosovo,srbija i c gora moze da baratat voeni reparacii kako zemji sukcesori na srj.

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Pa ako pogledneme kako pochnaa pregovorite za reshavanje na Kosovskoto prashanje na Srbija i nema da i trebaat reparacii. Mozhat da dobijat i mnogu poveke od toa. Golemite postavija uslov ova prashanje da se reshi do krajot na ovaa godina i kako shto mi se chini Kosovarite Albanci ke si ostanat so prstot vo usta.

Na masa e izlozhen predlog Nezavisno Kosovo da ne se deli, da ne se menuvaat granici ama Srbite da si imaat eden vid avtonomija vo tie ramki so tesni vrski kon Belgrad. Ke si imaat svoja policija, svoj educational system, svoe pravosudstvo, svoi predstavnici na drzhavno(Nezav. Kosovo) nivo, so eden zbor ke ima neshto kako avtonomna pokraina Srpska ili taka neshto. Ova znachi deka sega kosovskite Srbi ke gi mavaat Albancite so niven kamen po nivna glava.
Putin zboruva neshto za onaa bivsha SSSR republika Georgia koja ima dve takvi avtonomni edinki spremni da se odelat od Georgia i da se zavrtat kon Rusija pa toa go koristi kako adut vo korist na kosovskite Srbi.

Skoro imashe edna vest za nekoi srpski enklavi na KOsovo da se prikluchat na Srpskiot elektro sistem, a Srbija duri im nudi i besplatna struja za shkoli, bolnici i sl, i se razbira bez restrikcii. Momentalno na Kosovo ima drastichni restrikcii osobeno vo srpskite delovi.....
Inaku Stillbond , (voena baza kaj Uroshevac)fati korenja pa sega na NATO/USA i ne im e tolku vazhno dali Kosovo ke ima i nekoj vid avtonomija ili paralelna vlast se dodeka naftovodot i Bondsteel se OK.
Se e kompenzacija, Jugoslavija da ja povleche tuzhbata protiv NATO invazijata ako veke i ne e storeno toa, a za vozvrat na Srbija ke i bide ovozmozhena brza integracija so Evropa, stranski investicii i se shto odi so toa.

A Kosovskite Albanci ke imaat decenii vreme da razmisluvaat kako toa vo srpskite delovi se vodi eden normalen zhivot, funkcioniraat bolnici, shkoli, nema policiski kontroli na sekoj chekor, snabdenost i se drugo, a oni se davat vo prenaselenost, rekordna bezrabotica, elektro restrikcii, prenatrupani bolnici, nezatopleni shkoli, ogranicheno dvizhenje...
Slednata decenija od ovoj vek ke slushneme i za prvite azilanti prebegani vo srpskite delovi ama "otom potom.".
Samo se plasham zaradi toj proklet naftovod i izlezot na Bondsteel na more shto vodi preku Makedonija kade nashata drzhava ke ja piknat.

Kako da e, da se vratam na prashanjeto, fakt e deka agresijata na NATO beshe nezakonska, nikakov dokaz za genocid nema, a i Hag ke go pushti Miloshevikj da se penzionira vo Rusija pa za Srbija ke bide kako smo se nadali dobro smo se udali a shtetite shto gi pretrpi od NATO? Seto toa narodot , chitaj USA, ke go pozlati. Na NATO /EU stabilna Srbija ime neophodna, da se razbereme. A na Makedonija ushte poveke.

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Pina напиша:
Nezavisno Kosovo da ne se deli, da ne se menuvaat granici ama Srbite da si imaat eden vid avtonomija
- тие Срби што останаа на Косово.

Putin zboruva neshto za onaa bivsha SSSR republika Georgia
- на Путин најумно би му бил да престане да учествува во разно-разните “меѓународни групи“, да се лаже самиот себе дека е некој фактор, и да им дава легалитет на касапите од Вашингтон. Тие што ја прават партал Србија се истите што не прават партал и нас, и Русија. Единствен закон што го почитуваат е законот на силата. Путин ќе ја добие Грузија кога врба ќе роди грозје.

Se e kompenzacija, Jugoslavija da ja povleche tuzhbata protiv NATO invazijata ako veke i ne e storeno toa, a za vozvrat na Srbija ke i bide ovozmozhena brza integracija so Evropa, stranski investicii i se shto odi so toa.
исто како што Џинџиќ доби компензација за испораката на Милошевиќ.

Samo se plasham zaradi toj proklet naftovod i izlezot na Bondsteel na more shto vodi preku Makedonija kade nashata drzhava ke ja piknat.
во ЗАПАДЕН БАЛКАН.

Hag ke go pushti Miloshevikj da se penzionira vo Rusija
Милошевиќ достави барање до врховниот Инквизитор да биде пуштен на лекување во Русија. Барањето му е одбиено. Српските медиуми како по обичај лажат.

Seto toa narodot , chitaj USA, ke go pozlati.
За да добиеш едно од УСА, треба да дадеш десет. Поточно, десет пати по десет.

Na NATO /EU stabilna Srbija ime neophodna, da se razbereme. A na Makedonija ushte poveke.
Токму затоа ја сокршија од “стабилизирање“. И нас, исто така. Токму затоа го вооружуваа УЧК.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Pina sto e ova so tebe, se umori ili se pikna u nekoja "nevladina"?????
Inaku so Amerikanci nema kompenzacija,toa sto tie go prakticiraat vo normalni uslovi ima drugo ime :):):)!!!

Sinisa

libertad o muerte
Член од
27 август 2005
Мислења
661
Поени од реакции
52
Павел Липранди напиша:
-
За да добиеш едно од УСА, треба да дадеш десет. Поточно, десет пати по десет.
Боље и то едно него к*р. Време је да се скину гаќе, нема друге, и да се спашава што може да се спасе. А Руси (који исто мисле да смо дивљаци) нека бране неког другог.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Синиша бе бате, па руси су вас дали америма за доручак, како не ти е јасно? Ако сакаа русите да застанат на ваша страна не ќе беше ова што бидна, уште помалку па американска чизма да гази српска земја. Ама јеби га, Милошевиќ имаше проблем, мислеше дека е непобедилив.-Својствено за пореметени умови како неговиот.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Sinisa ...i ti li bre sine Brute , otide u "nevladini ":):):)?????
A Milosevic , Mandrac-e, e buddy na Osama od skolskata klupa vo "Fabrikata",
kako moze da bide poremeten um , po tolku testiranja za vreme na priemniot????

Sinisa

libertad o muerte
Член од
27 август 2005
Мислења
661
Поени од реакции
52
Хехехе немам ја везе са невладиним :) Не причам о људским правима него кажем гаће доле. Велика разлика.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Sinisa напиша:
Хехехе немам ја везе са невладиним :) Не причам о људским правима него кажем гаће доле. Велика разлика.
Pa na malku pofin nacin i tie isto kazuvaat :):)!!

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Многу јасно дека нападот врз СиЦГ беше незаконски. А после тоа НАТО незаконски не принуди и да го смениме нашиот Устав (2001 година) под присила.

Член од
4 април 2005
Мислења
123
Поени од реакции
0
Абе може и да е било незаконско, ама што от това, бомбите са си бомби и е се едно законско-незаконско, будали са с'рбите, че допуснаха да ги бомбардират заради една албанска територија. На лудија морето му е до колене.
С'денето на ср'бската д'ржава в Хага обаче е законско.

Член од
27 септември 2005
Мислења
96
Поени од реакции
0
...с'рбите да ни в'рнат западните покрајнини Босилеградско и Царибродско, Пиротска и Нишка околија, Белград и Браничево - с'рбите да си в'рвјат в Рашка!

Член од
4 април 2005
Мислења
123
Поени од реакции
0
Ако не дај боже пак се наложи НАТО да бомбардира С'рбија, редно би било нај-близките натовски д'ржави да гарантират с по един миротворчески контингент живота, сигурността и имотите на б'лгарите в Царибродско и Босилеградско и на унгарците в'в Војводина.

Sinisa

libertad o muerte
Член од
27 август 2005
Мислења
661
Поени од реакции
52
Хахаха, за деца треба да се отвори посебан подфорум на Кајгана, да има где да се играју.

Kajgana Shop

На врв Bottom