Бисет: Бомбардирањето на НАТО врз Југославија беше незаконско

Член од
27 септември 2005
Мислења
96
Поени од реакции
0
...Синиша братче, незнам на какво се смееш но за последните 100 години вие с'рбите толкова злини причинихте на околните народи, че тук на Балкана никој не ви обича. Не може винаги да си с тија, които побеждават - да оставјаш братјата си по език и вјара когато не ти е изгодно и да ги нападаш в гр'б. На това в Б'лгарија му викаме - фурнаджијски лопати. А иначе - на каквото си постелеш на това и ште легнеш.
Поздрави от Варна.

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Sven напиша:
да оставјаш братјата си по език и вјара когато не ти е изгодно и да ги нападаш в гр'б.
Па нели и вие сега токму тоа го правите? Зошто им судиш на србите?

Sinisa

libertad o muerte
Член од
27 август 2005
Мислења
661
Поени од реакции
52
@ Sven

Јас па обичам Бугари, иако има доста усијани глави (али и у Србији их има). Смејем се јер си ми био симпатичан кад си поменуо мој град Београд. Шта ту има лошо, било ми смешно, ево извини :)

Ако ти хоћеш да кажеш да мрзиш Србе због историје, (по тој логици и мене зато што сам Србин), шта ја да ти радим? Није то мој проблем, веруј ми да сам окружен људима који ме воле, не фали ми љубави.

Значи, ово си лепо написао горе, али ми се чини да исто то за Бугари може да се каже, не ли? Ајде, лепо признај ;), ако не признаш идемо на форум хумор па можемо да се зајебавамо на чијег је татка поголема патка.

Член од
27 септември 2005
Мислења
96
Поени од реакции
0
Павел Липранди напиша:
Па нели и вие сега токму тоа го правите? Зошто им судиш на србите?
Не разбирам какво имаш предвид! Б'лгарија е водила 5 војни за да б'де Македонија цјала и независима. Ако имаш предвид мача Македонија- Б'лгарија мога да кажа, че е жалко дека един народ има 2 футболни национални репрезентации.

Синиша напиша:
Значи, ово си лепо написао горе, али ми се чини да исто то за Бугари може да се каже, не ли? Ајде, лепо признај ;)
Синиша, на мен никој с'рбин не ми е направил ништо лошо, че да го мразја и никој с'рбин не ми е направил ништо добро че да го обичам.
Аз имам предтец загинал при Сливница, когато Вие нашите уж братја, по език и по вјара ни нападнахте като последни подлеци в гр'б докато заштитавахме С'единението на Кнјажество Б'лгарија и Източна Румелија. Нјама да ти припомнјам как св'рши Ср'бско-б'лгарската војна. После по време на Балканската војна докато б'лгарите умираха под стените на Одрин вие с г'рците си стојахте на страхливите г'зове и делјахте Македонија.
Имам чичо, лелја в Скопие и Струмица, които 50 години са се страхували да се нарекат б'лгари штото ср'бската тајна полиција в С'рбославска Република Македонија е убивала хора за това. Имам с'народници в Цариброд и Босилеград, които и до ден днешен живејат под ср'бски гнет и ненавиждат до д'ното на душата си всичко ср'бско.
Та така Синиша, - аз не мразја с'рбите, просто помнја това, което е причинила ср'бската д'ржава на моја народ.

...а инак докато американците хв'рлјаха бомби над Белград аз ходих по митинги тук в'в Варна против тази варварска агресија срешту ср'бскија народ.

Ама мислја дека и војниците на Радко Младич и Радован Караджич в Босна се д'ржаха по-зле и от Турски Башибозук.

Sinisa

libertad o muerte
Член од
27 август 2005
Мислења
661
Поени од реакции
52
Sven напиша:
Не разбирам какво имаш предвид! Б'лгарија е водила 5 војни за да б'де Македонија цјала и независима. Ако имаш предвид мача Македонија- Б'лгарија мога да кажа, че е жалко дека един народ има 2 футболни национални репрезентации.

Синиша, на мен никој с'рбин не ми е направил ништо лошо, че да го мразја и никој с'рбин не ми е направил ништо добро че да го обичам.
Аз имам предтец загинал при Сливница, когато Вие нашите уж братја, по език и по вјара ни нападнахте като последни подлеци в гр'б докато заштитавахме С'единението на Кнјажество Б'лгарија и Източна Румелија. Нјама да ти припомнјам как св'рши Ср'бско-б'лгарската војна. После по време на Балканската војна докато б'лгарите умираха под стените на Одрин вие с г'рците си стојахте на страхливите г'зове и делјахте Македонија.
Имам чичо, лелја в Скопие и Струмица, които 50 години са се страхували да се нарекат б'лгари штото ср'бската тајна полиција в С'рбославска Република Македонија е убивала хора за това. Имам с'народници в Цариброд и Босилеград, които и до ден днешен живејат под ср'бски гнет и ненавиждат до д'ното на душата си всичко ср'бско.
Та така Синиша, - аз не мразја с'рбите, просто помнја това, което е причинила ср'бската д'ржава на моја народ.

...а инак докато американците хв'рлјаха бомби над Белград аз ходих по митинги тук в'в Варна против тази варварска агресија срешту ср'бскија народ.

Ама мислја дека и војниците на Радко Младич и Радован Караджич в Босна се д'ржаха по-зле и от Турски Башибозук.
Сад се не обраћам само теби, већ свима који мисле овако као ти, и нећу да се понављам.

Ово горе што си написао је говор мржње иако ти мислиш да није. Овако и почињу ратови. Не ради се о чињеницама него о интерпретацији. Ево ти једна чињеница као пример: у тих задњих 100 година које помињеш убедљиво највише жртава имали су Срби. (само у 1. св. рату је погинуло преко милион Срба, да не помињем 2. св.рат). Да ли је то истина? Јесте. Те зле Србе побише све сами анђели? Е сад пази: да сам ја националиста као што си ти, ја бих узео такву чињеницу из прошлости и ставио бих је данас у политички контекст. И распиривао бих мржњу својом једностраном истином, као што је радио и Караџић.

Моја поента је: у праву си, Младић и Караџић су били гори него турска окупација. Ама немој да мислиш да си ти много бољи, много сличан језик имаш веруј ми.

Ти си ишао на митинг против НАТО, а Бугарска је била ослонац НАТО у ваздушној кампањи 1999. (А знаш ли у Македонији шта је било?) И шта сад? Ја нећу да причам овде о лошим стварима у прошлости, а има их много и са бугарске стране, и ти то знаш али ћутиш, очекивао сам да кажеш нешто и ту си ме разочарао. Ако ти нешто значи, ево извини за све лоше што су Срби урадили Бугарима, искрено ми је жао. Да ли је теби жао због злочина које је Бугарска починила у 20. веку? Одговори једном на питање или ћути.

О Бугарима који живе у Србији не знаш много или намерно искривљујеш ствари. Ја о томе нисам читао нити сам гледао на телевизији него имам пријатеље Бугаре који живе тамо и који имају имена и презимена. Има и мешаних бракова доста. Сви су се они родили на својој земљи и никад нису били ништа друго него Бугари, и нико их није терао да буду нешто друго.

Мани се прошлости, немој да учиш своју децу овако јер ће их научити да мрзе, ништа друго. Као што сам рекао, ово сам написао не само теби лично већ и свим националистима.

Член од
17 септември 2005
Мислења
99
Поени од реакции
0
Зависи от гледната точка, според мен са незаконни, ама според Косово не са. Принципно не понасјам американци, затошто техна нација создадена от престапници, кои сега вршат прест'плениjа в световен маштаб и се врат на всекаде дето не им е работа.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
Дури и еден од главните кувари на чорбата наречена Нато Интервенција во СРЈ, Геманскиот тогашен министер за одбрана, Рудолф Шарпинг, „призна“ дека ги фалсификуваше извештаите за ситуацијата на Косово, кои пак беа еден од главните „докази“ за состојбата на Косово.

ама германците поќе се секираа шо Шарпинг потрошил неколку илјади марки летаќи со службен авион во Шпанија, кај својата ебаљка... него за илјадниците бомбардирани деца.

а на тој „авенџер-ривенџер“ Свен:

дури твојте дедовци силуваа Македонки и колеа Македонци, и си ја делевте Македонија со Србите и Грците, моите умираа за јадење, или пробваа да ги заколат твоите дедовци.

Убо ти рече Синиша, такви „патриоти“ ко тебе и некои Македонци на форумов се криви за разни Сребреници и масовни гробници.

поарно сус, у олабај то каишот малку. немаш шо со Македонија многу многу, ако си букар.

А ако си Македонец, тогаш почни да пишиш Македонски.

Член од
27 септември 2005
Мислења
96
Поени од реакции
0
Serdarot напиша:
а на тој „авенџер-ривенџер“ Свен:

дури твојте дедовци силуваа Македонки и колеа Македонци, и си ја делевте Македонија со Србите и Грците, моите умираа за јадење, или пробваа да ги заколат твоите дедовци.
"ПАЗИ БОЖЕ СЛјаПО ДА ПРОГЛЕДА" - кажува великија б'лгарски писател Алеко Константинов.

Serdarot, са били твоите дедовци турски сердари или народни насилници на ср'бска плата?
Ајде и ти да си жива и здрава!

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Sven напиша:
"ПАЗИ БОЖЕ СЛјаПО ДА ПРОГЛЕДА" - кажува великија б'лгарски писател Алеко Константинов.

Serdarot, са били твоите дедовци турски сердари или народни насилници на ср'бска плата?
Ајде и ти да си жива и здрава!
Sven , aj ne jadi gurabii....za se ima merka....., a kaj praese toa operacija....nekoj dobar hirurg stom si "progledal"....??????

Kajgana Shop

На врв Bottom