*Абе ти ќе заќутиш више, или сакаш да те самоубијам?
*Леле види го детенооо....Црно е како СНЕГ.
*Абе ќе ми дадеш да препишам, или ќе ми дадеш да препишам?
*(Професорот по физика, за време на земјотрес) - Абе Златко, ај гурни ми ја катедрата уште еднаш и ќе видиш ти што е преобразба од ѓавол у ѓавол....
*(Професорката по информатика) Ај не ми се прајте на 3 ипол....абе ти у последна клупа.....ти реков да не ми се праиш на 4 + 1 половина??
*Абе наставнику, овие врвките ми играат само кога ги трчам!
*(Професорката по македонски) Деца ова фејсбуков е лош за вас....Сега признавам, Скајп служи за да прашате што имаме домашна, ама за да губите цел ден на него....
*Абе како се викаше оваа по географија? Каролина, Катарина....како беше бе? - Абе Маријана.... - Е да, таа!
*Наставнику, учевме за дистрибутивно, за асоцијативно својство...а кога ќе учиме за комуникативно? (инаку се вика комутативно)
*Абе кој број помножен со нула дава нула?
*Абе ти што религија си? - Како мислиш?? Аааа ми текна...Абе јас сум атеист... - Аааа добро...А чив Бог е тоа?
*(Наставничката по биологија) Ај ќе стаиме клупа, врз клупата ќе стаиме клупа, и врз клупата ќе стаиме столче. Ќе се качиш да го закачиш хамерот, или имаш хемофобија? (наместо клаустрофобија)
*Наставничке, да излезам у табла? - Ајде излези. Што се хомоними? - А тоа незнам. - Добро ајде оди на место, и седни си на табла...
*(Наставникот по техничко) Леле кога влегов во соба кај 6/2. Кога видов дека не се на место.....! Одма им дадов тест!
*(Наставничката по ликовно) Кој е отсутен нека стане!
*(Дежурниот наставник) Абе ти....оф леле...како ти беше името, ти со косата? Ќе се храниш ли? - Ааааа да наставниче...не бе.... - Ало! - Да? Не!
*(Наташа од прва клупа) Како настануваат дождовите? ..Јас и објаснувам пола саат и и викам „Ме сфати што ти кажав?“ - Аа да, да. Абе ај повтори уште еднаш!