Бисексуалност/Лезбејство

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Acid напиша:
Прочитав, само откако ја напишав репликата.
Немора да се враќам погоре, ама ти би требало...
Значи пак се враќаме на постот од Калигула. :wink:

Не. Постот од Калигула беше ограничен на физичкиот дел.

Генерализирањето и вадење работи од контекст, не е во ред.

J

Johnny Stulic

Гостин
le_leaa напиша:
Во историјата, незнам, не сум историчар...од моите познавања љубовна врска не, али има многу бракови (принудни) ради нашата околина, нашите слободоумници..
i tie brakovi kako egzistiraat ? imaat deca ili samo ziveeat zaedno zaradi okolinata???????ne kapiram

yin yang напиша:
Не. Постот од Калигула беше ограничен на физичкиот дел.

Генерализирањето и вадење работи од контекст, не е во ред.
cisto informativno dali go imas onoj filing (leptiri u stomaku)mislam znaes za so zboruvam nekakva hemija ili pak samo dobro se slozuvas so tvojata devojka ,ustvari ne znam kako da ja okarekteriziram soul-mate neka bidi?

Член од
14 ноември 2005
Мислења
159
Поени од реакции
0
Сексуална ориентација е трајно емоционално, романтично, сексуално или духовно привлекување од друга личност. Лесно се распознава од другите компоненти на сексуалноста вклучувајќи биолошки пол, полов идентитет (психолошкото чувство да се биде маж или жена) и социолошката полова улога (вклопување во културните норми на женско или машко однесување).

Сексуалната ориентација се протега во еден континуитет од исклучително хомосексуална до исклучително хетеросексуална и вклучува различни форми на бисексуалност. Бисексуалните личности можат да почувствуваат сексуално, емоционално и духовно привлекување и кон сопствениот и кон спротивниот пол. Личностите со хомосексуална ориентација се често нарекувани геј (кое важи и за мажите и за жените) или лезбејки (кое важи само за жените).

Сексуалната ориентација е различна од сексуалното однесување затоа што се однесува на чувства и лично доживување. Луѓето не секогаш ја изразуваат својата сексуална ориентација во своето однесување.

Нормално дека ги имаме истите симптоми на заљубеност...зар мислете дека ние сме заедно заради другарство?? Многу работи на стрејтерите им се чудни, нејасни, нормално, али размислувајате дека се е исто. Можеби само сексуалната игра е различна (подобра 8) ). Нема потреба од толку полимизирање, време е и ние да бидеме повеке слободоумници...

V

Vlad II Draculea

Гостин
Abe jas mnogu gi postuvam pederite... povejke zeni za mene.. a ko lezbejki so moza da zapala coek, nikoj:icon_cool

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Johnny Stulic напиша:
cisto informativno dali go imas onoj filing (leptiri u stomaku)mislam znaes za so zboruvam nekakva hemija ili pak samo dobro se slozuvas so tvojata devojka ,ustvari ne znam kako da ja okarekteriziram soul-mate neka bidi?

Немам девојка.

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
113
yin yang, ти бисексуалка си така?:icon_roll

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
да

(зошто мора пораката да е подолга од 4 букви?)

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
62
A koj e mazot u vrskata na dve devojki?:pos:
Mi imaat kazano deka si se delat, eden e mazot, drugiot zenata.Znaci sepak se ima potreba od masko kako i da e :baeh:

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
ThA-BiTcH напиша:
A koj e mazot u vrskata na dve devojki?:pos:
Mi imaat kazano deka si se delat, eden e mazot, drugiot zenata.Znaci sepak se ima potreba od masko kako i da e :baeh:

Ејџ? 15-13-10?

Не се делат на “машко“ и “женско“ туку на доминантна и на субмисивна.

И тоа не секогаш. Може да бидат подеднакви.

Оки-Доки? :)

Мистичен напиша:
Па шо бе, и она има! : )))

Ами.... јас сум верна.. :)

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
62
yin yang напиша:
Ејџ? 15-13-10?

Не се делат на “машко“ и “женско“ туку на доминантна и на субмисивна.

И тоа не секогаш. Може да бидат подеднакви.

Оки-Доки? :)
A izvini, ne bev dovolno informirana za ova,poso ne me ni interesiralo,ali eve sega se zainteresirav pa zatoa i prasav.Fala na informacija :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom