Библија v.s. Куран

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Двете учат да се љуби ближниот и да се помага на оние што се во несреќа.
И двете со големи сили практично работат против тие принципи. Затоа што членовите им се М О Р О Н И.

Член од
19 јуни 2008
Мислења
40
Поени од реакции
0
Кој како ако ти се сметас за МОРОН тоа си е твое право

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Не. Тоа сте ти и твојата конкуренција, поп4е.

Член од
19 јуни 2008
Мислења
40
Поени од реакции
0
Мозеби сме ама барем негде припагаме а ти колку сто гледам си изгубена офца

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Значи тоа е твојата желба? Да бидеш нечија овца? И ми го најде Бог, крајниот Овчар. Овчар наад овчарите, со стап над стаповите. И поголем ли му е...стапот од тој на Алах? (пошо му е нели наводно оригиналеН) :back:

Член од
19 јуни 2008
Мислења
40
Поени од реакции
0
Па не знам ако ти си по стаповите тогас не си за овде оди нека ти го свирни некој

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Кажи ми сега поп4е што конкретно е “извадено“ од Библијата и влегува во Куранот.

Член од
19 јуни 2008
Мислења
40
Поени од реакции
0
Па целиот стар завет, старозаветниот закон, а додека новиот закон не го признаваат

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Aj kolku da ja prekinam ovaa konverzacija pomegu bada i popceto, eve eden izvadok od Kur'anot, koj sto zboruva kako toa Islamot gleda kon "drugite" religii:

"Kazi: " Nie veruvame vo Allah, i vo toa sto toj ni go isprati nas, i vo toa sto im bese isprateno na Abraham, Ishmael, Isak, Jakob i na nivnite potomci ( sledbenici ). I vo toa sto im bese predadeno na Mojsej i Isus, i na seto ta sto im e isprateno ( preneseno ) na site Pratenici ( Proroci ) od nivniot Gospod. Nie ne pravime nikakvi razliki megu niv i nie samo Nemo mu se predavame. A koj bara druga religija osven Islamot, nemu nikako nema da mu se priznae i toj vo drugiot zivot ke bide del od gubitnicite." (Sura Ali Imran: 84-85)

"... Denes ja usovrsiv za vas vasata religija, ja ispolniv Mojata sposobnost kon vas, go izbrav Islamot za vasa religija ( vera ). (Sura el-Ma'ide: 3)

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Aj kolku da ja prekinam ovaa konverzacija pomegu bada i popceto, eve eden izvadok od Kur'anot, koj sto zboruva kako toa Islamot gleda kon "drugite" religii:

"Kazi: " Nie veruvame vo Allah, i vo toa sto toj ni go isprati nas, i vo toa sto im bese isprateno na Abraham, Ishmael, Isak, Jakob i na nivnite potomci ( sledbenici ). I vo toa sto im bese predadeno na Mojsej i Isus, i na seto ta sto im e isprateno ( preneseno ) na site Pratenici ( Proroci ) od nivniot Gospod. Nie ne pravime nikakvi razliki megu niv i nie samo Nemo mu se predavame. A koj bara druga religija osven Islamot, nemu nikako nema da mu se priznae i toj vo drugiot zivot ke bide del od gubitnicite." (Sura Ali Imran: 84-85)

"... Denes ja usovrsiv za vas vasata religija, ja ispolniv Mojata sposobnost kon vas, go izbrav Islamot za vasa religija ( vera ). (Sura el-Ma'ide: 3)
Ако така гледа муслиманството ... Тогаш што е со „Џихадот“ ??? Светата војна во која ако умреш директно влегуваш во рајот ?? ТОа е почит кон другите религии ???

Член од
19 јуни 2008
Мислења
40
Поени од реакции
0
Па така веруваат муслиманите и за нив е нормално ако убијат некој од друга религија тогас одма одат во рајот

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Мухамед....какви ли „чуда“ правел.....рекол ќе ја премести планината,али зошто таа не тргнала накај него,кога он ја повикал,решил он да тргне накај неа!и опппп....ете ти чудо!!!!ццццццццц,што ли нема да чујам???свашта.....

Член од
13 октомври 2005
Мислења
525
Поени од реакции
47
Прашање за Муслиманите: Дали Куранот некаде кажува и аргументира дека Алах е Љубов? Дали може да биде поткрепено со цитати, ве молам? Благодарам!

Musab

konekting pipl
Член од
26 јуни 2007
Мислења
244
Поени од реакции
20
Прашање за Муслиманите: Дали Куранот некаде кажува и аргументира дека Алах е Љубов? Дали може да биде поткрепено со цитати, ве молам? Благодарам!
Pozdrav

85-14
". I on prasta, i pun je ljubavi,"

9-72

Allah obecava vjernicima i vjernicama dzennetske basc e kroz koje ce rijeke teci, u kojima ce vjeco boraviti, i divne dvorove u vrtovima edenskim. A i malo naklonosti(ljubav) Allahove vece je od svega toga; to ce, doista, uspjeh veliki biti!

Kajgana Shop

На врв Bottom