Што беше тоа почит кон постари? Тоа никаде го нема, така? Не е воопшто потребно? Како бре можете да зборувате дека смрделе? Значи, старите луѓе не се бањаат и смрдат, а младите по 5 пати на ден се тушираат и миризливи се како цвекенца?
Најпосле, зошто вас ве интересира за другиот? Зошто го пикате носот во туѓи животи? Па аман бе, како сака нека оди во автобус и што сака нека си прави, вас воопшто да не ви е гајле кој колку пати во неделата се бања. Тоа си е апсолутно приватна работа и ако не ви се допаѓа, стајте си штипка на носот или не се качувајте, штом сте толку миризливи.
Ајде кажете го трикот против потење, односно ме интересира како се справувате со потењето во топлите денови, или се враќате од школо и сте имале физичко, магично ви ја однемува потта? Секако дезодеранс не ставате, бидејќи така е уште полошо. Дезодеранс + пот = смрдеа шо да ви кажувам. Секој човек може да се испоти и тоа е сосема нормално, не гледам тука проблем. Кромидот/кикириките ви смрдат, а секојдневно ги јадете. Апсурд. Точно дека не е културно со кикиритки да влезеш во автобус, ама ова не го прават младите, стрикно старите луѓе така? Јас еднаш кога се возев со автобус, видов еден со пиво и хамбургер во раце, си тера човекот гајле си нема, а повеќе од 25 години не би му дала.
Али ајде нека ви биде, старите се лошите/смрдливите/некултурните а вие сте најпримерните граѓани.
И за информација, бесплатен превоз има за лица постари од 62 или 64 години (не сум точно сигурна), а не за пензионерите. Само размислете, навистина ли тие луѓе не заслужуваат нешто бесплатно или слободно столче во автобус? Ставете се вие на нивно место за промена.