Беназир Буто убиена во терористички напад

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Лидерката на пакистанската опозиција Беназир Буто го изгуби животот во терористички напад кој се случи денес на предизборниот собир во градот Равалпинди во Пакистан.

Светските медиуми пренесуваат дека смртта на Беназир Буто (54) настапила како последица на здобиените повреди од нападод во пределот на вратот.

Кога челниците на опозиционата партија на Буто почнале да излегуваат на собирот, еден човек им се приближил и започнал да пука, а потоа се разнел со бомба.

Полицијата соопшти дека во експлозијата загинале 14 луѓе, а колу 40 се ранети.

Член од
22 мај 2007
Мислења
558
Поени од реакции
4
Греота, а дојде да ја опраи државата, штета

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Греота, а дојде да ја опраи државата, штета
Тоа им следи на сите што пробуваат да опраат нешто...а тоа нешто не им се допаѓа на „владетелите“...то то то је то.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.464
Поени од реакции
5.881
Katastrofa , sigurno od Musharaf i e podarok, ili eventualno od radikalite, koi ne sakaat zena da gi vodi. No najverojatno od Musharaf e , posto pod negova kontrola se bezbednosnite sili, a i pred nekolku nedeli ja stavi vo kukjen pritvor.

Fluffy

Hellraiser
Член од
6 мај 2007
Мислења
1.373
Поени од реакции
16
Штета.Јас се сеќавам во времето таа кога беше премиерка,во Пакистан тогаш беше поарно.Е сега...нека му ја мислат.

B

Borg_Drone

Гостин
Штета стварно..

Ама сепак не си играј со оган ;)

Како и да е Мушараф и покажал кој е газда

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Од кога се врати во Пакистан се обидоа 5-6 пати да ја убијат имаше и многу жртви при атентатите и на крај успееја да ја убијат.

Можам само да кажам храбра жена која знаеше дака се движи на влакно од смртта загина верна на своите идеали.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
so ovoj atentat siguren sum deka gragjanite na pakistan ke ja izberat nejzinata partija zatoa kaj mene se javuva somnez dali vistinskiot atentator e pervez musaraf ili nekoj drug

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
ме интересира дали по пакистански форуми и вести се коментираше за загинатите бртнители...

голема работа што не е наша работа..ке се притресуваме на секоја петарда во светот

Член од
4 март 2007
Мислења
698
Поени од реакции
137
Moe mislenje deka ova e direkten udar vrz interesite na SAD vo regionot.
Pa pagjanjeto na popularnosta na Musharaf taa bese pratena od SAD da ja prezeme vlasta ,na sto se sprotistavija islamistite koi ja procitaa igrata na SAD da im namestat nov Musharaf ama ovajpat od drugiot pol.
Mislam deka sega mora da ostane na vlast Musharaf i pokraj toa sto e popularen kako nashiot predsedatel.

p.s. Neprijatelstvoto pomedju Buto i Musharaf bese skoro profesionalno odglumeno.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
pa jas kolku sto znam vo prethodniov period nacelno tie se dogovorija za nekoi prasnja ili vodea pregovori musaraf valda ne e budala da napravi atentat pred izbori golem rizik e toa aftomatski narodot ke glasa za politickite protivnici

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Не се замарам со такви работи. И го знам само името и ништо друго. Кој ја терал да се пика во политика.АЈТ

Член од
17 јули 2006
Мислења
3.114
Поени од реакции
22
Од кога се врати во Пакистан се обидоа 5-6 пати да ја убијат имаше и многу жртви при атентатите и на крај успееја да ја убијат.

Можам само да кажам храбра жена која знаеше дака се движи на влакно од смртта загина верна на своите идеали.
Tuka potpolno se soglasuvam so tebe.Bi dodal uste nesto , problemot lezi vo globalniot terorizam , neznaes na koe mesto ke se pojavi.:toe:

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Секоја професија си носи свој ризик

Kajgana Shop

На врв Bottom