Белорусија

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.369
Поени од реакции
6.055
И јас се извинувам што ти ја кажав вистината в лице.
Постојано споменуваш фрустрации и малтретирања во основно и средно школо. Сам се наметнува заклучокот дека ти си малтретиран, па сега овде си ги лечиш своите фрустрации.

Не можеш да напишеш нешто без навреди. Твој карактеристичен стил.
Момак, еднаш те немам прв цитирано, постојано ме цитираш. Дај скини ми се, живти се, и не смарај. Ти имам стопати речено, небитен ми си.

Па ми ја кажал вистината..Оди легни си..Доста беше...

D

Deleted member 12196

Гостин
Момак, еднаш те немам прв цитирано, постојано ме цитираш. Дај скини ми се, живти се, и не смарај. Ти имам стопати речено, небитен ми си.

Па ми ја кажал вистината..Оди легни си..Доста беше...
Мое право е дали ќе те цитирам.
Ако сум ти небитен, зошто возвраќаш? Едноставно прескокни. Сепак не ти се допаѓа вистината.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.369
Поени од реакции
6.055
Мое право е дали ќе те цитирам.
Ако сум ти небитен, зошто возвраќаш? Едноставно прескокни. Сепак не ти се допаѓа вистината.
А зошто тогаш плачиш како п под кошула, дека не можам да пишам нешто без навреди.

Бујрум.

Психопат кој лечи фрустрации си ти! :facepalm:
Од никаде повикан, ниту цитиран, (јас психопат го нареков Лукашенко) се убацуваш, и што сакаш да ти вратам на ова? Со иста мера, а после цвикаш и плачиш, исто како за татко ти да реков..Според мене Лукашенко е психопат, тоа е мое мислење, и за среќа, форумов дозволува различни мислења, е сега ако не ти се допаѓа тебе што не мислиме како тебе сите, твој проблем...Јас го вреѓам бркот, ти изненаѓен и увреѓен ко тебе да ти се обратив..Што љубов ќе ти беше таа за него, бре бре...

D

Deleted member 12196

Гостин
Стојам зад тоа дека си исфрустриран психопат и дека како ученик си бил малтретиран.
Вистината не треба да те навредува.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.369
Поени од реакции
6.055
И јас стојам на тоа дека си тешка педерчина и дека задницата ти е разнесена минимум 50 пати, дека толку те дупеле во средно и толку си исфрустриран од тогаш затоа си љубител на автократски режими, си го покриваш поривот на жртва, правејќи се некое си маже на батерии, а немаш потешко од лажица за супа подигнато. И тебе вистината не треба да те навредува, треба да те исполни, како што те полнеле другарите твои....

D

Deleted member 12196

Гостин
И јас стојам на тоа дека си тешка педерчина и дека задницата ти е разнесена минимум 50 пати, дека толку те дупеле во средно и толку си исфрустриран од тогаш затоа си љубител на автократски режими, си го покриваш поривот на жртва, правејќи се некое си маже на батерии, а немаш потешко од лажица за супа подигнато. И тебе вистината не треба да те навредува, треба да те исполни, како што те полнеле другарите твои....
Изгледа дека тебе Лукашенко ти го направил газот како врањска труба, затоа толкава омраза кон него. А дека си тешка педерчина тоа сите го знаеме. Не мораш да ни докажуваш.
Инаку да ми пушиш курот, ама не сум ни бил во средно. Твојата историја постојано им ја припишуваш на другите. Ако ти е така полесно, теши се, нема проблем. Но подобро е да побараш помош од психијатар. Како ти влегла траумата, така ќе ти ја истера.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.369
Поени од реакции
6.055
Изгледа дека тебе Лукашенко ти го направил газот како врањска труба, затоа толкава омраза кон него. А дека си тешка педерчина тоа сите го знаеме. Не мораш да ни докажуваш.
Инаку да ми пушиш курот, ама не сум ни бил во средно. Твојата историја постојано им ја припишуваш на другите. Ако ти е така полесно, теши се, нема проблем. Но подобро е да побараш помош од психијатар. Како ти влегла траумата, така ќе ти ја истера.
Така кажи бе стар педер, дека со необразован човек со основно си имам работа,па да не се расправам тука со тебе бе. Ах бре, кој знае што имаш праено, сите кога биле средно, ти со тие старите пред кооперација за лижавче за петел се имаш продавано, тешки параспур си бил. Затоа од нив имаш занает примено, тие стари комунисти, ти лукашенков подопашник, млада локомотива....

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.859
Поени од реакции
8.769
@Паланчански, човек што се замараш со психопатов?
Батали го у мајчину, нека си разговара сам со себе и нека сонува дека еден ден Хитлер ќе воскресне! Ставај на игнор говедото и завршена работа, може ќе појаде трици неке време, ама ќе се раатисаш за навек!
Пушти таму Берик нека му прави психолошки анализи, дали е неонацист или само е педерче!

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.369
Поени од реакции
6.055
Уште еден подлизурко и лукашенков подопашник се пројави..Добро бе со што ве ранат дома, па вакви излеговте :)

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.369
Поени од реакции
6.055
@Паланчански , не ги слушај овие двата твои истомисленици, од една страна те бранат,но тие сакаат да те изонадат. Лице ти прат само :) :) :) Одете завршете средно бре, бачиња, заврши времето на комунизмот, па да ве местат на од дедовците местата по институции да паразитирате, или веќе сте, и немате што да прајте, нишај врата земај плата и по цел ден на форум. Ќути бар азбуката сте ја научиле. Сега веројатно сте лавови или ружи, оти поинаку не можете да живеете, сапрофитски или паразитски...Мрш кучи

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.384
Поени од реакции
1.985
:facepalm:
Оди бе скри се негде, копук еден.
Дечко, намали малце со филмојте,инфомакс,мактел и компанија. Ние на балканов сме амеби во споредба со остатокот на светот, не сме толку битни за да ни рокаат ураниум.. Немој толку да гледаш Во Центар со Ефтов, уште да ми речиш дека со хеликоптери не трујат со коронава, и мислам дека можиме и да завршиме да се цитираме. Ние на Балканов колку и да си даваме значење дека сме нешто битни и дека сме центар на светот, народите од Австрија нагоре, не знаат на карта да не покажат освен Грција, а камоли да се замараат да фрлаат осиромашен ураниум во Мариово,Бујановац,Пехчево и Смедерево.
Цела тема ја уништи со вакви идиотски постови, и наместо да бидеш среќен шо ти прават муабет и шо те третираат као човек, уште обесуеш тука, се расправаш, плукаш по нив. :гомце:

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.369
Поени од реакции
6.055
Цела тема ја уништи со вакви идиотски постови, и наместо да бидеш среќен шо ти прават муабет и шо те третираат као човек, уште обесуеш тука, се расправаш, плукаш по нив. :гомце:
Да бидам среќен што ми правеле муабет? :pos::pos:Ти момак, во средно изгледа никој не те есапел за жив, асоцијала пар екселанс, па си бил среќен некој здраво ако ти речи. Па што се чудам, кога си се потпишал Титаник...кхм...ТИТАНИК... Одамна имаш потонато...Ај сега скини ми се, не мора да ми прајш муабет, потонат морнару...

Член од
24 април 2008
Мислења
11.151
Поени од реакции
12.765
Ти си стварно интересен тип. Се вртиме во круг, и првиот пат ти кажав дека прашањето ти е безпредметно и дека за да одговорам со да или не, прво треба да има воено злосторство.

Второ, конечно сфати, не е непотребно како што пишуваш, како што кажав е безпредметно. Тоа напалми,ураниуми да намалиш со Лазански, Миленко и Мирка ти викам да видиш какви видици ќе ти се отворат...

Мојата пристрасност? Ако е пристрасност да нема на власт лудаци како Лукашенко, тогаш да, пристрасен сум, и сум горд на тоа. Зошто би сакал да си ги лекува некој личнисте фрустрации врз цел еден народ? Цитирам 'Работете на трактори, тоа е лекот за корона...." . И тоа пази, не го вели овај некој што единствен контакт со реалноста му се МТВ 1 и Македонско радио, туку претседател на држава.Јас да би можел на таков тип и работоспособност со документ би му одзел, а камоли држава да води....

Да ми била извадена на виделина пристрасноста, за да ја виделе другите членови??? Вие ептен сте биле завлезени во едноумие, диктатура и режим бе:)..А чекај, што сте вие овде некоја секта,па имате на хвалоспеви на ликот и делото на Лукашенко, па сега секој што ќе пишува на темата мора да го фалиме него? Не те разбирам..

А зарем ти бранејќи го него мислиш дека си реален а не си пристрасен? Ма кого јебеш бре?

Сум бранел демократија не чинело, тој брани психопат кој бил тепан од соучениците во основно, и од тие фрустрации протрпени ги истура на цел народ, тоа било реалност, а не пристрасност...Важи нема проблем...
Сигурен си дека твојот опис за психопат, едноумие и режим кој лекува фрустрации на цел народ конкретно се однесува на некој политичар, а не на тебе лично ?

Бидејќи ти си тој кој тотално безпредметно, свесно и намерно избегнува да даде едноставен одговор со да или не на едноставно прашање, и изминативе недела дена имаш објавено секакви навредливи изрази и реплики упатени не само кон мене, туку и кон други кои ти имаат реплицирано, и сето тоа само со цел да ја водиш дискусијата во круг.

Инаку, воопшто не е ниту непотребно, ниту безпредметно да се извади твојата пристрасност на виделина, токму спротивното, тоа е во корист на дискусијата и членовите и посетителите на форумот. Едно е несогласување, односно судир на различни мислења, сепак тоа е еден од основните темели на демократијата, но свесно и намерно игнорирање и негирање на воени злосторства против човештвото не е пример за демократска дискусија, туку пример за едноумие слично на денешното негирање на Холокаустот од страна на Иран и сличните на нив.

Чисто за информација, и Иран на хартија е демократска држава која активно се залага за уништување на цела една држава - Израел, и на цел еден народ - Евреите, само бидејќи не се совпаѓат во нивниот шеријатски исламистички поглед кон човештвото и кон светот, па сепак тоа што Иран го негира Холокаустот како историско злосторство против човештвото не значи дека истиот не се случил, исто како што и твоите негирања на воените злосторства против цивилни населенија од страна на декларативно демократските држави не значи дека истите не се случиле.

Ако веќе си одлучен да ја водиш дискусијата во круг со свесно и намерно одбивање да дадеш едноставен одговор со да или не на едноставно прашање, како и со свесно и намерно негирање на историски факти како што се бомбардирањата со напалм и со осиромашен ураниум врз цивилни населенија од страна на декларативно демократските држави, тоа не го менува фактот дека таквите воени злосторства против човештвото се случиле, ниту го менува фактот дека твојата пристрасност ја води дискусијата на форумов во круг веќе недела дена по ред, и сето тоа само бидејќи на едноставно прашање одбиваш да дадеш едноставен одговор со да или не.

Последно уредено:

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.369
Поени од реакции
6.055
Сигурен си дека твојот опис за психопат, едноумие и режим кој лекува фрустрации на цел народ конкретно се однесува на некој политичар, а не на тебе лично ?
Јас ниту сум претседател, ниту сум власт, ниту си лечам свои фрустрации (доколку би ги имал) ниту пак ако би бил на власт би се однесувал како Лукашенко. За мене она што го прави Лукашенко во најмала рака ми е ненормално и неморално. Ако тебе ти е ок, а гледам дека ти е ок, тоа си е твоја работа. Нит цел имам да те премислам, ниту пак сакам,
Бидејќи ти си тој кој тотално безпредметно, свесно и намерно избегнува да даде едноставен одговор со да или не на едноставно прашање, и изминативе недела дена имаш објавено секакви навредливи изрази и реплики упатени не само кон мене, туку и кон други кои ти имаат реплицирано, и сето тоа само со цел да ја водиш дискусијата во круг.
Не избегнувам да дадам едноставен одговор. Ајде и ти одговори пред некој пост што те прашав, со да или не: „Дали дома му имаш кажано дека си хомосексуалец?“ Еве одговори, само со да или не...Уште 98 пати повтори го прашањето нема да ти го одговорам, зошто прашањето ти е хипотетичко и премногу субјективно, и со самото одговарање ќе се доведам до ситуација да признаам нешто што не е направено (освен, нормално во главите ваши затруени од Мао Це, Ленин и Хрушчов, кои во Лукашенко гледаат перфектен владетел.

Kajgana Shop

На врв Bottom