jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.578
- Поени од реакции
- 27.426
А да те прашам вака, ти кога ќе отидеш во Германија на пример, ќе се буниш нешто? Нема да климаш со главата? Политика ќе продаваш? Ќе се курчиш таму и ќе ја пцуеш Меркелка ?Ete ti si vo tie eden na milion so bi odbrale da ziveat vo Belorusija namesto Germanija. Tvoe pravo si e...Prilicno kvaliteten i miren zivot,ako si kjutis i klimas so glavata, i ako si zadovolen so leb,vodka i bukovec..Ako zbornis za gospodin Lukashenko neshto, ima da te pojede mrak, pomirno zdravje...
Ги гледаш работите ептен површно, да не речам егзистенцијално. Јас на пример можам да бирам кај да живеам во Европа. Па еве сега можам и во САД да отидам да живеам, без никаков проблем. Кога веќе би решил да си одам од Македонија, ако го одбирам Европскиот континент во предвид би земал 4 држави, Австрија, Швајцарија, Луксембург или Белорусија, при што Белорусија ми е на прво место, а Швајцарија на последно. За некој кој иселувањето му е егзистенцијално прашање нормално е да иде у Германија, пошто работници таму највеќе бараат. Јас барам држава кај што има солидно техничко образование за моите деца. Да нема криминал, дроги банди, исламистички фундаменталисти и сл. за да можам навечер да излезам и да не гледам само Турци и Мароканци, тоест сакам да се осеќам како во Европа, а не како на блиски исток. Понатака да можам евтино да изнајмам куќа. Дури и како бизнис дестинација, моментално не гледам подобра Европска дестинација за бизнис од Белорусија.
Што кур има да зборам јас за Лукашенко како гостин во неговата држава. Како и во секоја држава кај што одат нашите иселеници ќе ги почитувам законите исто како што нашите иселеници ги пошутваат законите, ќе си плаќам данок, никој нема да ме чепне.