Не јас не сум протестант, али моето семесјтво (брат ми, татко ми, мајка ми) се протестанти.
Да слушам опера, најмногу клавирски концерти и симфонии. Читам поезија, (моментално Хуан Рамон Хименез), и себеси се гледам како припадник на таа раса на луѓе (во однос на духовните перформанси).
Твојот недостаток е твој, пријателе, и само твој, на никого друг. Македонизмот е само нешто што може да те зближи тебе со некој хипербореец како Гане Тодоровски, но никако ти да го делиш успехот со него. Така да, сите обиди, за прикажување на она што некој друг го правел за него самиот, за прикажување како дел од тебе, е фијаско пред старт.
Ти си оној рипрезент на себеси, и како таков, тука, веќе неколку години, докажуваш дека си едно ниско, ксенофобично, површно детенце, кое што служи како мегафон на некои структури (свесно или несвесно), и дека историски твојата улога е само еден репроматеријал. Пикавец во целата грамада од пепел. Ништо друго. Треба тоа да го разбереш, а бидејќи капацитетот не ти е колку на една мува, нема да разбереш така да, ти си добар во вакви летни денови, коа ќе нема шо да се прај, човек на тебе да си ја потврдува силата (интелектуална, духовна, во однос на знаење итн.).
Уживај...