Тој што бара работа,сигурно бара пари поточно му требаат пари,
ова сега незнаев каде да го вметнам,па ја да почнам тука.
По долго време,бидеиќи сум сега на одмор излегов на пазар викендов, нешто си сам изработувам па ај да го утепам денот што се вели. Еве што забележав.Како до пари.
Парите се бар овој месец во Копривите и Штавелот. Јас ништо... Но човекот до мене си го наполни џебот и без тоа да вложи нешто,само што се прошетал малку покрај локалната пруга или некој канал или тревник.( кај што не мочаат кучиња)
Имаше на кутија нредено дваесетина врзалки со коприви и штавел.Вкупно 50 отпрлилика да кажеме. Ги продаде сите за кратко време,не завршил уште пазарот,си замина прв, и си зема сигурни - чисти 500 денари.(ова беше кај трг.центар Бисер)
слично е и на зелен пазар,надвор по тротоарите,а таму ако снемат продавачите штавел тие веднаш одат и го наберуват помеѓу кулите кон Макпетрол или накај подвозникот и градските госпоѓи го купуваат како природен штавел од Говрлево,Бразда или Црешево.
Но за Копривите се зачудив прво нив ги купуваат по неколку снопчиња.
-----------------------
Соопштение: за берба сигурно ќе ви треба гумени ракавици,се берат само врвовите поточно не подолги од 100-150 мм. Со среќа пазарот.