Барам игра.. т.е. "Која беше играва..?"

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
Која игра еј... времиња. Него не е оваа, личи според описот што го дадов, но не е ни блиску до видеото што го оставив. Значи човечето сам си трча и ти само со кликање на space треба да скокаш, и за клечење shift мислам беше. Толку е играта и е помодерна, не е флипери/нинтендо.

Член од
6 март 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
Има една игра која ја играв како дете (сега имам 27) и деновиве сум решена пак да ја играм, ама не можам да ја најдам. Што не е ни толку чудно, земајќи го во предвид фактот дека не го знам насловот :)

Се што се сеќавам е едно човече (не баш човек, некакво суштество, животинче, нешто) шетка наоколу. Кога ќе дојде до дупка на патот ја покрива со снег (или песок) со нешто што мислам дека беше лопатка. Кога ќе дојде до непријател, го убива удирајќи го со лопатката (или палка, повторно, не сум сигурна), и непријателот се топи...

И тоа :) Уште нешто што ми доаѓа на памет е името CRUNCH или GRUNCH, па мислам дека играта би можела да го содржи тоа во насловот. Но, може да е и името на човечето, или пак името на компанијата која ја направила играта.

Многу, многу, многу би ми значело ако некој се сети на играва, и ми помогне. Ќе дојдам на следната собиранка, специјално за да частам пиво :D

Поздрав! И фала однапред

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Flat out 2, anyone ? =)
Може xfire ти направил услуга ама ајде еве ти уште еден линк може и ке ти послужи..
http://www.mofunzone.com/download_games/flatout_2.shtml
--- надополнето: 17 март 2012 во 00:15 ---
Има една игра која ја играв како дете (сега имам 27) и деновиве сум решена пак да ја играм, ама не можам да ја најдам. Што не е ни толку чудно, земајќи го во предвид фактот дека не го знам насловот :)

Се што се сеќавам е едно човече (не баш човек, некакво суштество, животинче, нешто) шетка наоколу. Кога ќе дојде до дупка на патот ја покрива со снег (или песок) со нешто што мислам дека беше лопатка. Кога ќе дојде до непријател, го убива удирајќи го со лопатката (или палка, повторно, не сум сигурна), и непријателот се топи...

И тоа :) Уште нешто што ми доаѓа на памет е името CRUNCH или GRUNCH, па мислам дека играта би можела да го содржи тоа во насловот. Но, може да е и името на човечето, или пак името на компанијата која ја направила играта.

Многу, многу, многу би ми значело ако некој се сети на играва, и ми помогне. Ќе дојдам на следната собиранка, специјално за да частам пиво :D

Поздрав! И фала однапред
Според описот се кладам дека е оваа.
http://www.youtube.com/watch?v=16R7XSA-NSI[/media][/URL][/media][/URL][/media][/URL]

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Нешто му се помешале врските (линковите) на баткава погоре (се гледаат ако го цитираш), мисли на Snow Bros.

Ама мене описот баш не ми одговара на неа. Ако можи информација повеќе, кое време отприлика ја играше и на каква машина (компјутер, флипер, плејстејшн, нинтендо), јапонска е или американска?

Ако како лого на издавачот стоело пример neo-geo, sega, capcom, konami, namco, sony тогаш е јапонска, ако стоело нешто друго тогаш е од запад.

Член од
6 март 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
не е таа:place:

мислам дека имаше мисии... ама мислам :) со ок графика... :tapp: вака се осеќам што не можам да ја најдам

--- надополнето: 17 март 2012 во 01:08 ---

Ама мене описот баш не ми одговара на неа. Ако можи информација повеќе, кое време отприлика ја играше и на каква машина (компјутер, флипер, плејстејшн, нинтендо), јапонска е или американска?

Ако како лого на издавачот стоело пример neo-geo, sega, capcom, konami, namco, sony тогаш е јапонска, ако стоело нешто друго тогаш е од запад.
Ја играв на Pentium 2, од СD - компјутерска игра, пред некои 9 години... човечето беше многу мало. Ништо не ми текнува во врска со логото на издавачот, се што се сеќавам е од прилика како изгледаше и тоа crunch, grunch, или нешто слично. Ја барав како crunch и grunch со недели веќе, така да може и скроз да не сум во право за тоа. :/
--- надополнето: 17 март 2012 во 01:49 ---
п.с. човечето може и да копа дупки, за непријателите да не можат да стигнат до него. може да паднат во дупки, но може и човечето да се заглави, ако, нели, се збуни :свиркам:

батеМаче

Човек
Член од
3 декември 2008
Мислења
320
Поени од реакции
272
п.с. човечето може и да копа дупки, за непријателите да не можат да стигнат до него. може да паднат во дупки, но може и човечето да се заглави, ако, нели, се збуни :свиркам:
мене по ова последново ми личи на Lode Runner

http://en.wikipedia.org/wiki/Lode_Runner#1990s

јас лично ја имам играно само NES верзијата ама на википедија пишува дека има и други (барај во 1990ѕ)

Дрндалче

...никад не запира...
Член од
11 јануари 2009
Мислења
837
Поени од реакции
338
Не знам каде да прашам за совет, барам игра со градење и развивање на град.... и да не е некоја најнова у свет па да не ми ја прима компјутерот.... ZEUS ја пробав ама не ме бендисува, исто и SIM CITY.....
предлог???

Член од
23 декември 2011
Мислења
980
Поени од реакции
1.365
Не знам каде да прашам за совет, барам игра со градење и развивање на град.... и да не е некоја најнова у свет па да не ми ја прима компјутерот.... ZEUS ја пробав ама не ме бендисува, исто и SIM CITY.....
предлог???
Пробај Caeser серијалот игри. Исто и The Guild игрите се многу добри како и Popolous.

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
предлог???
Види како ќе ти се свиѓа Cities XL, ама искрајно бара малце подобар компјутер

DelPiero10

10ka
Член од
25 февруари 2012
Мислења
583
Поени од реакции
251

бутЕ

старлета
Член од
29 март 2011
Мислења
2.232
Поени од реакции
3.837
Дечки ми треба една игра само не ми текнува како се викаше..Може да ми каже некој? Значи играва се состои од 2 тима на полжави кои се во еден град и се во војна и се пукаат речиси со се..со базуки бомби пиштоли крави...

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Дечки ми треба една игра само не ми текнува како се викаше..Може да ми каже некој? Значи играва се состои од 2 тима на полжави кои се во еден град и се во војна и се пукаат речиси со се..со базуки бомби пиштоли крави...
Worms. Прогуглај, види која од верзиите си ја играл.

Kajgana Shop

На врв Bottom