Бараж за СП 2013 - Шпанија (мажи)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.995
Поени од реакции
74.145
Чекај де, треба прво да играат за Вардар за да ги повикаат во репрезентација :D
Инаку Марковиќ му откажал на Зоран Кастратовиќ поради здравствени проблеми.
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:jPctpYVlMDIJ:www.handball-planet.com/2012/05/montenegro-waiting-for-sweden-without-zarko-markovic/ zarko markovic zoran kastratovic&cd=1&hl=en&ct=clnk
И без сите овие пак изгубиле само еден разлика :D
Плус и Ракчевиќ го нема ради повреда, значи страшен тим имаат...
Нека ги прегазат сега тие пдерите Шведски во Подгорица и да се надеваме дека и ние ќе ги дружиме на Светското :D

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
И без сите овие пак изгубиле само еден разлика :D
Плус и Ракчевиќ го нема ради повреда, значи страшен тим имаат...
Нека ги прегазат сега тие пдерите Шведски во Подгорица и да се надеваме дека и ние ќе ги дружиме на Светското :D
Не само тоа, туку имале шут за победа, ама им се случило нешто слично како нам со Данска... Сеуште не ми е јасно како можевме да бидеме такви идиоти и да не успееме да победиме вака мизерни репрезентации како Шведска и Унгарија.

Член од
19 август 2010
Мислења
4.024
Поени од реакции
9.889
Bravo za Crnogorcive! Kolku samo sakam da go izede toj Anderson! Za nego nema da ima pogolem kosmar od toa da bide eliminiran vo baraz i da ne igra na svetsko u Spanija.. Samo ima i revans, pa da vidime sto ke napraat Crnogorcive.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.282
Поени од реакции
8.450
Bravo za Crnogorcive! Kolku samo sakam da go izede toj Anderson! Za nego nema da ima pogolem kosmar od toa da bide eliminiran vo baraz i da ne igra na svetsko u Spanija.. Samo ima i revans, pa da vidime sto ke napraat Crnogorcive.
Он не ни играл :)
Ги потцениле црногорците... сега најверојатно Андерсон ќе го вратат за утакмицата во Подгорица..

Член од
19 август 2010
Мислења
4.024
Поени од реакции
9.889
Он не ни играл :)
Ги потцениле црногорците... сега најверојатно Андерсон ќе го вратат за утакмицата во Подгорица..
E toa e vise druga pesna... Svedska bez nego e prosek reprezentacija:)

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Нема да игра Ким Андерсон повеќе за Шведска....
Посебно не во баражи...барем така објави,дали ќе си стои на зборот ќе видиме....
Можно е да настапи на ОИ и толку.....
Мечот со Унгарија му беше последен меч за репрезентацијата и ќе се посвети на играњето во Копенхаген...
Без Андресон,Алм,Калман,Карлен не е ни чудо шо Црногорците беа на праг на победа во Стокхолм.....
Имаат голема шанса во Подгорица,дали ќе ја искористат од нив зависи....
Истото ова се однесува и на Чепка...
Потребна им е победа од само еден гол против Русија.....
И Португалците можат да изненадат со Словенија,доста гадна репрезентација се,посебно на домешен терен...
Словенците одвај на крај,со судии и со 3 црвени картони за Португалците успеаа да направат предност од 5 разлика......

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.282
Поени од реакции
8.450
Нема да игра Ким Андерсон повеќе за Шведска....
Посебно не во баражи...барем така објави,дали ќе си стои на зборот ќе видиме....
Можно е да настапи на ОИ и толку.....
Мечот со Унгарија му беше последен меч за репрезентацијата и ќе се посвети на играњето во Копенхаген...
Без Андресон,Алм,Калман,Карлен не е ни чудо шо Црногорците беа на праг на победа во Стокхолм.....
Имаат голема шанса во Подгорица,дали ќе ја искористат од нив зависи....
Истото ова се однесува и на Чепка...
Потребна им е победа од само еден гол против Русија.....
И Португалците можат да изненадат со Словенија,доста гадна репрезентација се,посебно на домешен терен...
Словенците одвај на крај,со судии и со 3 црвени картони за Португалците успеаа да направат предност од 5 разлика......
http://www.expressen.se/sport/handboll-1/kim-har-angrat-sig---spelar-i-kvalreturen/

ПС. Незнам зошто се крева фама и се фрла со камења по Борко... сите по форуми пишувате за неправилниот избор на играчите а кога некој им го кажува тоа во очи го плукате...

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
http://www.expressen.se/sport/handboll-1/kim-har-angrat-sig---spelar-i-kvalreturen/

ПС. Незнам зошто се крева фама и се фрла со камења по Борко... сите по форуми пишувате за неправилниот избор на играчите а кога некој им го кажува тоа во очи го плукате...
Борко им го кажува тоа во очи?
И со кој се скарал, со Јоновски и Велко Марковски, кои заслужено се во репрезентацијата... Како се понаша после ЕП, Борко не заслужува да биде дел од репрезентацијата... Немаме толку слаби голмани да зависиме само од Борко.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.282
Поени од реакции
8.450
Сеа кога ќе здрви некој ваков гол и Борко ќе го правите пак министер :D

Иначе се случува бе прекипело... сигурен сум дека тоа не е направено демек „не ми се игра за Македонија“ туку е направено „не ми се игра со распашана војска“ а второво ја отсликува моменталната состојба.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Па и така го бранеше цел меч во Скопје.
Борко во 15 минути направи одбрани колку што Диви собра тек на 15 минути пред крај на утакмица.
Повеќе среќа имаме што австријците се трупови,па може и со Диви да се пројде.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Сеа кога ќе здрви некој ваков гол и Борко ќе го правите пак министер :D

Иначе се случува бе прекипело... сигурен сум дека тоа не е направено демек „не ми се игра за Македонија“ туку е направено „не ми се игра со распашана војска“ а второво ја отсликува моменталната состојба.
Никој не му го оспорува талентот на Борко, јас највеќе го сакав и секогаш го бранев кога ќе го нападнеше некој, ми беше меѓу омилените репрезентативци. Ме разочара многу едноставно после Европското, плус и коментарите за Лино (без разлика дали е тоа точно или не, има начин како да искажеш револт), а и сега ова понашање како дива, ко пејачките кога одат на концерт (нема да пејам ако температурата не е 26.5 степени)... Спортист треба да знае дека основа на секој успех се што би рекле Србите “ред, рад и дисциплина“, а он се однесува како он да ја купил репрезентацијата па ќе праи шо сака. Многу сум разочарана од него на целокупно ниво. Реков и на друга тема, џабе си талентиран, ако не носиш во себе срце, страст, фер плеј и почитување.

“Не ми се игра со распашана војска“? Па он придонесува војската да биде распашана. Може Шундо нема авторитет, ама сепак се работи за репрезентација, треба и сам да имаш свест да не се понашаш како ќе ти текне. Очигледно е дека се потребни измени и поголема строгост во репрезентацијата.

Што се однесува до натпреварот, ако ги играат двете полувремиња добро, имаме добри шанси, ако не - повеќе среќа нареден пат.

П.С Баш ми е мило за Црногорците и тие играат со срце, се надевам дека и тие и ние ќе се пласираме.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Борко Ристовски ќе биде исфрлен од репрезентацијата?

Македонскиот „министер за одбрана“, голманот на ракометната репрезентација Борко Ристовски можно е да не патува на реваншот од бараж средбата со Австрија, за пласман на СП, поради тоа што самоиницијативно решил да го напушти натпреварот на првиот дуелодигран во салата „Борис Трајковски“ во неделата. Селекторот Звонко Шундовски во изјава за „Вечер“ најавува дека е можно Ристовски да биде казнет и да не патува на реваншот во Виена.
На првиот дуел во „Борис Трајковски”, голманот Борко Ристовски, кој добро го почна натпреварот и имаше одлични одбрани, по 10-12 минути игра, откако размени неколку “реченици” со Ацо Јоноски, неочекувано, без најава си седна на клупата за резервни играчи и повеќе не сакаше да се врати на голот. Одлука за оваа негова постапка секако дека ќе има – дали тој ќе остане во Скопје и неговото место ќе го заземе Митревски или ќе оди во Виена, ќе видиме“, вели Шундовски за „Вечер“.
Деновиве, како што дознаваме, биле одржани повеќе состаноци помеѓу селекторот Шундовски и најискусните ракометари во репрезентацијата, а тема била недисциплината во тимот. Посочен бил и инцидентот со Дејан Манасков, кој наводно, го навредил селекторот Шундовски откако бил изваден од игра. За состаноците бил запознаен и претседателот на РФМ, Михајло Михајловски, кој требало да пресече дали ќе има некакви казни за двајцата ракометари или се ќе помине со усна опомена, со цел да не се расипува атмосферата пред реваншот во Виена, каде што патуваме со предност од пет гола разлика (26-21).

Извор

Ете го "ѕвездата", уште 20 години нема он ќе глуми мангуп. Како му го собирам уште од последната утакмица на Кале против Вардар му ебам ружниот....

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
^ се прави звезда голема,на почетокот мислев ќе бие голем талент може и ќе биде но доста провоцира па и почнал на тренерот да му кажува шо како..демек ќе нема кој играч да го замени нека го земат Ојлевски и готово.

Kajgana Shop

На врв Bottom