Балканските армии се вооружуваат поради страв од војна

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
реков дека можно е да се истепаат ипак Србиве ќе издвојат победа според мене.
[/quote]

А што мислите вие дека ако не е НАТО на теренот, мислите дека Србите само ќе го гледаат Косово !
Грешка сте, Србите имаат спремност(воена) за помалку од месец дена, да го направат Косово како Нагасаки и Хирошима после Американското бомбардирање со нуклеарки, ова чисто како споредба, што си мислите вие дека АРМ и МВР во 2001 неможеа да се пресметаат со УЧК-терористите, па од Харачина со бели знамиња(гаќи) се предаваа Албанците, па Америте(НАТО) пуштија неколку автобуси за да ги извлечат од таму, заедно со странските обучувачи и платеници !
Непостои ниту една терористичка група на планетава, која што може да порази една армија или полиција !

Член од
29 јануари 2012
Мислења
2.172
Поени од реакции
3.719
А што мислите вие дека ако не е НАТО на теренот, мислите дека Србите само ќе го гледаат Косово !
Грешка сте, Србите имаат спремност(воена) за помалку од месец дена, да го направат Косово како Нагасаки и Хирошима после Американското бомбардирање со нуклеарки, ова чисто како споредба, што си мислите вие дека АРМ и МВР во 2001 неможеа да се пресметаат со УЧК-терористите, па од Харачина со бели знамиња(гаќи) се предаваа Албанците, па Америте(НАТО) пуштија неколку автобуси за да ги извлечат од таму, заедно со странските обучувачи и платеници !
Непостои ниту една терористичка група на планетава, која што може да порази една армија или полиција ![/quote]

Се убаво брату имам слушнато и дека Србската полиција е една од најорганизираните во Европа незнам дали е точен овој податок.Еден засилен напад на Косово од Србска страна ќе го срамнат со земја во тоа сум сигурен!

М

Мартин`

Гостин
Искрено гајле ми е за Српската војска иако се многу понапред од нас во секој поглед реално гледајки на ситуацијата .. и да нас не ни требаат воени авиони за толку мала територија. 21 век сме интервенција од страна на држава кон нас речиси е невозможно да се дозволи а и реално и да се нападне тешко е да се контролира неможе туку така да исчезне народот, за вооружени групи како во конфликтот единствено ни требаат неколку хеликоптери кои ќе даваат воздушна подршка на добро опремените специјални единици + да се подновиме со некој по современ тенк и обавезно асални транспортери.. срамота е во време на конфликт војници да се пренесуваат во незашитени возила и да имаме непотребни човечки жртви на наша страна ..

Плус некое беспилотно летало повеќе како логистика, и имаме тип-топ опремена војска и спремна да не заштити ..

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Косово иако е ’’држава‘‘(намерно под наводници ставено) веќе 4 години(од 18.02.2008), сепак сеуште нема државни институции, има ама сеуште не се усогласени и организирани, бидејќи се млада ’’држава‘‘(патем сеуште не се членки на ООН), Косово нема полиција, добро има некои си таму вооружени членови(со пиштоли и пушки) кои се нарекуваат Косовски Полициски Сервис, али тоа ти е гола вода друже ......... армија немаат сеуште, а па за тенкови, топови, тешко наоружување, транспортери, авиони, хеликоптери и.т.н. па ич да не правиме муабет .......... плус Косово е единствена ’’држава‘‘ на која сеуште границите 100% и ги чуваат странски(мисии)војници, од НАТО, од мисијата ЕУЛЕКС, УНМИК, УНПРЕДЕП и.т.н. така да ако ова е држава(Косово), немаат сеуште сопствена и редовна армија и полиција и сеуште немаат своја гранична контрола, така да ако не се Америте и Европјаните навистина незнам што ќе биде со Репубљикес е Косовес, изгљеда че го љетав со Адриа-Ервејз ! (y)

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.547
Поени од реакции
5.856
Zaostanuva baba ti. Nikade ne pishe za MIG 29 na Bugarija. Samo edin ot ovoe avioni mozhe da unishti MK i nisto ne e vo sostojba da mu se sprotivstavi. Ovo e strashna mashina.
деца ај магла кај вашите форуми и таму дивете се колку ЈАКИ машини имате. Додуша претходниот ништи не ни кажа лошо.

Македонија има најспремна војска и баш гледав нешто како најдобри снајперисти. Не за џабе победуваа (незнам точно кој) во натпревари со конкуренција Русија и други веле сили. Така да, за косоварите што се курчат со влакнест гз можат да се сликаат

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.896
300 милиони буџет, а немаме ни еден авион,и толку малку тенкови..не сум стручен , ама 300 милиони не се мала пара :facepalm:

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
Zaostanuva baba ti. Nikade ne pishe za MIG 29 na Bugarija. Samo edin ot ovoe avioni mozhe da unishti MK i nisto ne e vo sostojba da mu se sprotivstavi. Ovo e strashna mashina.
павка никој не сравнјава македонската армија с б'лгарската не си разбрал поста нешто.
--- надополнето: 18 април 2012 во 20:25 ---
300 милиони буџет, а немаме ни еден авион,и толку малку тенкови..не сум стручен , ама 300 милиони не се мала пара :facepalm:
при просечна цена на модерен авион 80 милиони евра колку авиона сакаш да имате?

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Ова ми е како дежа ву од еден филм на Супермен кога лошиот сака да ги наместе Американците и Советите да се тепаат помеѓу себе.
И супермен го прашува лошиот, ти сакаш трета светска војна да почне, а лошиот одговара не мене доволни ми се заканите бидејќи ми овозможуваат од мене да купуваат оружје и двете страни и јас така ќе си бидам богат.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.744
Поени од реакции
4.507
Долго време се прашувам што треба да се случи за да сватат дека во војната нема победници :place:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.429
Поени од реакции
5.111
Долго време се прашувам што треба да се случи за да сватат дека во војната нема победници :place:
И дека кој има повеќе оружје автоматски не значи дека ја има победата...

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Патем за сите кои спомна зошто со 300 милиони немаме ништо има добра причина за тоа.

ПЕРЕЊЕ НА ПАРИ

Нашата армија имаат договори за подновување со израелски компании за оружје каде се се купува ( или се плаќа за делови за одржување ) по х3 или х4 цени.Оваа информација не си ја вадам туку така од џеп.

Иако гледано спред популација нашата војска има поголем буџет и од Србија и од Бугарија како што гледате немаме ништо.

Не може со 300 милиони годишно за 12,500 војници уште нашите војници ( без специјалните единици ) да се опремени со стари калаши.Тенкови и I.F.V не ни ни требаат во големи броеви со оглед дека сме ридска земја и освен пелагонија и тиквешијата нема каде да се користат.

Али модерна артилерија,хеликоптери и модерна опрема за пешадијата + A.P.C за транспорт би требало да бидат задолжителни и со овој буџет на армијата би можеле за 3 години да се обезбедат без проблем.Али тоа нема никогаш да се случи зошто е полесно да се исперат парите.Исто така мислам дека е страмота во Македонија да нема една оружара за производство на пушки.Па во Америка оружара ( како компанија ) вреди по 8-20 милиони ако толку нема во Македонија стручни луѓе би можеле да купат една компанија и да ја префрлат тука да ги задоволува потребите на Македонската Армија и Полиција дека тие знаат се до произведуваат зошто има голема традиција на производство на пешадиско оружје во Америка.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.744
Поени од реакции
4.507
И дека кој има повеќе оружје автоматски не значи дека ја има победата...
Тоа е тоа поентата ми животот е прекраток за да се учи од сопствени грешки.
Историјата покажала дека во војната нема победници.

Force is all-conquering, but its victories are short-lived.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Тоа е тоа поентата ми животот е прекраток за да се учи од сопствени грешки.
Историјата покажала дека во војната нема победници.

Force is all-conquering, but its victories are short-lived.
Историјата покажала дека сите луѓе се однесуваат разумно откога ќе ги исцрпат сите други средства.

А иначе мислам дека имаат сфатено. Во 1984 имаше многу убав момент каде се објаснува зашто уствари се војува. Си знаат и они дека никој не победува, ама не се замараат, затоа што не се работи за нивните животи. (Зборам за моќниците овде)

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.069
Поени од реакции
1.246
Бугарија е член на НАТО имале вежби со триста светски сили ... не да е посилна него може да ја реши у два потега ... овие со нивната стара опрема од ЈНА што ни ја украдоа на нас и на хрватите можат да се носат упм само :D :D

А да не збориме што не е сериозно да зборуваме за евентуална војна помеѓу две држави ноу сенс е ...
И Албанија е членка на НАТО,па не е посилна земја од Србија..
--- надополнето: 20 април 2012 во 18:06 ---
--- надополнето: 20 април 2012 во 18:00 ---

Jaс бих те запрашал,што остана от Србиja? За да водиш военен конфликт прво ти треба икономика, коja да може да издржи поне малце. Можеш да видиш како стои Србиja. Морално... нема да зборувам (Босна,Косово,Хрватска,НАТО). Дипломатски - коj остана до Србиja?
И уште нешто...дали некоj верува во можен конфликт днес на източниот Балкан? - опасното подрачие е Западен Балкан,не източниот.

Kajgana Shop

На врв Bottom