Балканските армии се вооружуваат поради страв од војна

• Креатор на темата Shellshock nam67
  • Време на започнување
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
748
Не е прашане до кеф, прашане е до малце порелевантна статистика,коja сум ти постирал како пример погоре. :icon_lol:
Ако не веруваме на мниистерството за одбрана на Србиja, на кого да веруваме за численоста на нивната армиja? Изнини заборавив, ке веруваме на вестник Нова Македониja. :icon_lol:
Според мене најсилните држави на Балканот се:

1-Турција ( и ако што турците не требеше да ги рачунам на Балканот ради географски причини)
2-Грција
3-Бугарија
4-Србија
5-Хрватска
6-Словенија
7-Албанија
8-Босна и Херцеговина
9-Поранешна Југословенска Република Македонија:icon_lol:
10-Црна Гора

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499

1-Турција ( и ако што турците не требеше да ги рачунам на Балканот ради географски причини)
2-Грција
3-Бугарија
4-Србија
5-Хрватска
6-Словенија
7-Албанија
8-Босна и Херцеговина
10-Црна Гора
Вкупно избришани 124 мислења.

3 ќе бидат отстранети од тема, а овој горе доживотно баниран.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Косово иако е ’’држава‘‘(намерно под наводници ставено) веќе 4 години(од 18.02.2008), сепак сеуште нема државни институции, има ама сеуште не се усогласени и организирани, бидејќи се млада ’’држава‘‘(патем сеуште не се членки на ООН), Косово нема полиција, добро има некои си таму вооружени членови(со пиштоли и пушки) кои се нарекуваат Косовски Полициски Сервис, али тоа ти е гола вода друже ......... армија немаат сеуште, а па за тенкови, топови, тешко наоружување, транспортери, авиони, хеликоптери и.т.н. па ич да не правиме муабет .......... плус Косово е единствена ’’држава‘‘ на која сеуште границите 100% и ги чуваат странски(мисии)војници, од НАТО, од мисијата ЕУЛЕКС, УНМИК, УНПРЕДЕП и.т.н. така да ако ова е држава(Косово), немаат сеуште сопствена и редовна армија и полиција и сеуште немаат своја гранична контрола, така да ако не се Америте и Европјаните навистина незнам што ќе биде со Репубљикес е Косовес, изгљеда че го љетав со Адриа-Ервејз ! (y)
Има косовска армија, ( KSF ), а службена пушка им е Г 36.

Ова е амблемот на Косовската војска

Незнам каква поврзаност има лавот на амблемот со Косово. Ај ѕвездата е симбол на Дарданија, ама лавот?:facepalm:

Требало да им остане амблемот на Косовскиот заштитен корпус како официјален.

И така е штитот на амблемот на УЧК, а голем дел од оружјето и припадниците на сегашната војска на Косово е од УЧК
--- надополнето: 22 април 2012 во 14:24 ---

2-Грција
3-Бугарија
4-Србија
5-Хрватска
6-Словенија
7-Албанија
8-Босна и Херцеговина
10-Црна Гора
ОООООООООО Грк и ти се јави а, Албанци, Турци, Бугари и Срби, и сега Грци, а се тоа на македонски форум, интересно.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Имам слушано негде дека по војната во 2001 поточно од 2002 до 2012 се има купено и донирано оружје и муниција за АРМ и МВР, така што може секој граѓанин на Македонија да добие по 2-3 пушки и илјадници куршуми за нив. Сеа незнам колку е точно ова имам слушано дека еден дел е купено, а голем дел подарок од Америка и Израел, а претпоставувам и од Турција.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Имам слушано негде дека по војната во 2001 поточно од 2002 до 2012 се има купено и донирано оружје и муниција за АРМ и МВР, така што може секој граѓанин на Македонија да добие по 2-3 пушки и илјадници куршуми за нив. Сеа незнам колку е точно ова имам слушано дека еден дел е купено, а голем дел подарок од Америка и Израел, а претпоставувам и од Турција.
Ако збориме за лично вооружување, во периодот во војната личното вооружување (Автоматските пушки) се од Украинските магацини. Турција нема АК-47, ниту пак муниција за Руско оружје. Све ми се чини дека на овој чичко ( http://en.wikipedia.org/wiki/Viktor_Bout ) можеме да му заблагодариме за брзата испорака на оружјето во тој период.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Ако збориме за лично вооружување, во периодот во војната личното вооружување (Автоматските пушки) се од Украинските магацини. Турција нема АК-47, ниту пак муниција за Руско оружје. Све ми се чини дека на овој чичко ( http://en.wikipedia.org/wiki/Viktor_Bout ) можеме да му заблагодариме за брзата испорака на оружјето во тој период.
Јас само ЕБР ги имам видено да носат украински пушки, пред да им ги заменат со израелските Тавор. И кај спомнав дека Турција им а донирано АК, Турција под лиценца произведува Г3 и Хеклер М5, Г3 имам видено во Волци дека имаат, зборам дека магацините се трупаат со америчко и израелско оружје. Во магацините на ЕБР има неотпакувано оружје од израелско потекло, како што стигнало од фабрика од Израел, оставено во сандаци неотворено.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Јас само ЕБР ги имам видено да носат украински пушки, пред да им ги заменат со израелските Тавор. И кај спомнав дека Турција им а донирано АК, Турција под лиценца произведува Г3 и Хеклер М5, Г3 имам видено во Волци дека имаат, зборам дека магацините се трупаат со америчко и израелско оружје. Во магацините на ЕБР има неотпакувано оружје од израелско потекло, како што стигнало од фабрика од Израел, оставено во сандаци неотворено.
За периодот после конфликтот, можно е да е почнато да се купува и лично вооружување со НАТО стандарди. Но муабетот ми беше дополнување за брзите пратки лично вооружување, кои покрај Тенковите Т-72, Хеликоптерите Ми(од неколку типа), и Авионите СУ-25, ги имаше во периодот на конфликтот. Претежно беа АК-47 репарирана верзија со заменети дрвени делови. Тоа оружје е идеално и најевтино за резервниот состав. Што користи редовниот состав, специјалните сили и така натака, незнам точно, но знам дека е нормално, земја која е аспирант на НАТО, полека да воведува НАТО вооружување во редовната армија.

Значи постот ми беше дополнување на твојот, за периодот од конфликтот, колку да се знае дека САД, Израел и Турција, не беа тие што ни дадоа оружје 2001. САД дури беа бесни дека Македонија се вооружува.

Kajgana Shop

На врв Bottom