БУГАРИЈА = ЕУ?

Статус
Затворена за нови мислења.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
А тебе толку ли ти е тешко кога ќе прочиташ дека ве двојат во параграф па се праиш мутав? Па листи бараш, па незнам шо уште не.
Ти беше таа,што ни зборуваше за Германиja,па не покажа ништо се уште?
Jaс бев пределно jaсен Леандра, прашав те на неколко пати за коja држава зборуваш за да ти отговорам конкретно, тебе ти е целта да продаваш баjки,а не да докажеш своjот став аргументирано.
Биди горда,напраивте попара темава денес.
Биди ми поздравена,купуваj уште има што да купиш и приjaтно. :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ти беше таа,што ни зборуваше за Германиja,па не покажа ништо се уште?
Jaс бев пределно jaсен Леандра, прашав те на неколко пати за коja држава зборуваш за да ти отговорам конкретно, тебе ти е целта да продаваш баjки,а не да докажеш своjот став аргументирано.
Биди горда,напраивте попара темава денес.
Биди ми поздравена,купуваj уште има што да купиш и приjaтно. :)
Попара секој ден правите на форумов па уште ве трпиме, сите сте под број овде никој не фали.
Биди среќен што уште оправаш демагогии и што на овој форум сеуште имаме одличен пристап за вашите бљувотини.
До следната попара биди ми поздравен :D

Член од
6 август 2011
Мислења
2.067
Поени од реакции
2.344
Лаже бе гарант има бугарски пасош, гарант! :pos:
С'с сигурност лаже.:) Затоа и сакам да ми отговории во која страна е добила работна виза , разумеш;)
За сите страни е различно но е процес кој трае от половин до енна година и е св'рзан с аплициране на много документи.
Не казвам дека е невозможно , но е абсурд да земе виза след 3 месеца ..

А ти па откога сакаш сериозна и обективна дискусија , не ми е јасно. каквито са твоите доводи и поенти , такива и отговори получаваш.
баране за вр'штане на визите има от Белгија , Холандија , Швеција и кое е нај-важно -Германија.
И нема што да признаваме - таа кампанија в Британија не е официален став на правителството , а на отделни политици и пресата.
Истата кампанија имаше преди две години кога се отвори пазара за Полска и другите страни.
Ајде сега го дај твоја сериозен и обективен коментар , без да падаш от смех и тупаш со р'ка
Ако сакаш де -инако циркусот меже да го караме до ноштите:D . И аз како тебе имам много свободно време

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Лаже, лаже! :pos: Од многу копар ептен сте забегале еј.
Враќање на визите има побарано само Шведска бугарче и не е официјално побарано.
За вас било од компанија не било официјално, а за нас обратно. :pos:
Да сте ми долго живи и здрави без вас пусто ќе ми е.

leandra да се облекувааш добро, ладно е времето а опашката е долга!
Азис смени шминка па обрати ми се.

Член од
16 октомври 2007
Мислења
59
Поени од реакции
9
С'с сигурност лаже.:) Затоа и сакам да ми отговории во која страна е добила работна виза , разумеш;)
За сите страни е различно но е процес кој трае от половин до енна година и е св'рзан с аплициране на много документи.
Не казвам дека е невозможно , но е абсурд да земе виза след 3 месеца ..

А ти па откога сакаш сериозна и обективна дискусија , не ми е јасно. каквито са твоите доводи и поенти , такива и отговори получаваш.
баране за вр'штане на визите има от Белгија , Холандија , Швеција и кое е нај-важно -Германија.
И нема што да признаваме - таа кампанија в Британија не е официален став на правителството , а на отделни политици и пресата.
Истата кампанија имаше преди две години кога се отвори пазара за Полска и другите страни.
Ајде сега го дај твоја сериозен и обективен коментар , без да падаш от смех и тупаш со р'ка
Ако сакаш де -инако циркусот меже да го караме до ноштите:D . И аз како тебе имам много свободно време
Не си информиран доволно, дозволата за работа ја добив пред визата за нецели 3 недели. Врз основа на таа работна дозвола од германската комора и работниот договор ја добив и визата. Аплицирав нормално во германска амбасада во Скопје. А за работната дозвола во соодветната влада во Германксата покраина. Плус колегите од Бугарија ги носеа истите документи како и јас, тие чекаа исто време како и јас за да ја добијат дозволата (апробација) а јас визата. Друго сакаш ли да ти објаснам, прашај!!! Разлика нема, само што вие поднесувате во Германија а јас поднесувам во Германска амбасада во Мкд. Документите се истите.
--- надополнето: 5 февруари 2013 во 15:07 ---
Нека Леандра и ГинаС си лалат глупости, еве нека некоj помине пред агенциjата за Бугари во странство. Све ке му се изjазни отма.......
А за Македонец коj има Бугарски пасош и Бугарска диплома цела ЕУ от 01.01.2014г. ке му е отворена. Малко само странски jазици да знае, ако сака да е нешто повеке от работник на изградба или на ферма.
Агенција за Бугари во странство? Нели е тоа биро за странци и не се делат на Бугари, Шпанци, Срби, туку странец си е странец.

Член од
16 октомври 2007
Мислења
59
Поени од реакции
9
Jetzt verstehe ich, dass dies eine Lüge is

Jetzt ist mir klar, dass eine Lüge is:)
Aber wissen es nur wir beide
Dann du bist dumm , wenn ich luege dann luege auch die Deutsche Botschaft :pos: und Deustche gesetze. So, folgende ist:

http://www.skopje.diplo.de/Vertretung/skopje/de/04/Visabestimmungen/Visabestimmungen_20Langzeitvisa.html........Fuer Arbeitsvizum

http://www.berlin.de/lageso/gesundheit/akademische-berufe/arzt/berufserlaubnis.html.... Fuer Berufserlaubnis

Ich hoffe dass fuer dich diese texte nicht zu scwher fuer verstehen sind. Auf andere Seite kann ich nur bestarken meine Meinung dass Bulgarien Leute koente nicht alles was leicht fur verstehen ist , nicht verstehen,warum ist so? kann ich nicht vorstellen.
--- надополнето: 5 февруари 2013 во 16:18 ---
Ich weiß auch :icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol::icon_lol:

Двујца гестарбајтери се јадат за Македонија/Бугарија.... Исто како К-15..... :icon_mrgr::icon_mrgr::icon_mrgr:
Има тука само еден гестарбајтер ;) :icon_lol::icon_lol::icon_lol:

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Орди :eek: от рум'нци и б'лгари вече се подготвјат да тр'гнат за Великобританија в т'рсене на работа,.......

Британски пратеник: Ако сум бугарин со 100 евра плата, веднаш ќе избегам од БГ

http://www.blitz.bg/news/article/178674

има и видео на youtube од неговата изјава:icon_lol:

Член од
7 мај 2005
Мислења
1.231
Поени од реакции
307
„Нѐ третираат како најдолна класа иако сме европски граѓани“

Во отворени писма до Лондон и до Софија, Бугари што живеат и работат на Островот се жалат на негативниот однос на британската влада и на Британците кон нив. Тие ја критикуваат Бугарија зашто не реагира да ги заштити

Не доаѓајте во Британија - врне, нема многу работни места, а и тие што ги има се ниско платени. Британските власти размислуваат во Бугарија и во Романија да поведат негативна кампања за Британија за да ги разубедат потенцијалните доселеници да не доаѓаат на Островот, објави деновиве лондонски „Гардијан“. Читателите на весникот испраќаа свои предлог-постери за антикампањата за Британија.

http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=2113849281&id=11&prilog=0&setIzdanie=22794

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Бугарија ги условува и Србите.:pos:

Srbija neće postati članica EU dok ne reši pitanje bugarske nacionalne manjine, izjavila je u Bosilegradu potpredsednica Bugarske Margarita Popova.

Popova je više puta govorila o potrebi razvijanja nove politike prema Bugarima koji žive u inostranstvu, uključujući bugarske zajednice u Srbiji, Makedoniji, Moldaviji i Ukrajini, - :ROFLMAO:

http://www.bgsvetionik.com/evropa/novi_uslov_za_eu.html

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Вечерва бев во еден ресторан...
Имаше една маса Бугари до нас.
На станување на келнерот му рекоа "Не ви требва европејски сајуз".

Щипянецъ

македонски Бугарин
Член од
21 декември 2011
Мислења
1.689
Поени од реакции
744
Вечерва бев во еден ресторан...
Имаше една маса Бугари до нас.
На станување на келнерот му рекоа "Не ви требва европејски сајуз".
Ти како го толкуваш тоа?

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.720
Ти како го толкуваш тоа?
Дека Бугарите во ЕУ немаат доволно пари да си одат по нивните ресторани, и дека по можниот влез на Македонија во ЕУ и ние ќе бараме поефтини места каде го има истиот квалитет на пониска цена.
Што дека ќе се покачат платите кога цените ќе скокнат многу повеќе, т.е. со поголеми плати ќе бидеме посиромашни како што се Бугарите денес во ЕУ.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Дека Бугарите во ЕУ немаат доволно пари да си одат по нивните ресторани, и дека по можниот влез на Македонија во ЕУ и ние ќе бараме поефтини места каде го има истиот квалитет на пониска цена.
Што дека ќе се покачат платите кога цените ќе скокнат многу повеќе, т.е. со поголеми плати ќе бидеме посиромашни како што се Бугарите денес во ЕУ.
Не можат да одат по нивните ресторани, но jaвно можат да одат по вашите.Тоа до преди 10-15 години не можеше и да се замисли, па даже беше обратното.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.013
Поени од реакции
8.691
Не можат да одат по нивните ресторани, но jaвно можат да одат по вашите.Тоа до преди 10-15 години не можеше и да се замисли, па даже беше обратното.
Во бугарски ресторант е сеуште поевтино него ли во македонски, али има и разлика во квалитетот на храната.

Член од
21 мај 2012
Мислења
330
Поени од реакции
104
Во бугарски ресторант е сеуште поевтино него ли во македонски, али има и разлика во квалитетот на храната.
Cenite sa pocti isti, edna stepen kaj vas e po eftino, a i vo Skopje nema takvi tuzarski restoranti, kakvi sto se vo Sofija, eve Hilton naprimer

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom